Oburamafit Selam hanımlar, Doktorum 75 mg lık şeker yüklemesi yaptırmamı istedi. Devlette yaptırabiliyor muyuz ? Yoksa özel sağlık kuruluşlarına mı gitmem gerek? Bir de yaptıranlar süreç nasıl oluyor :) biraz gerginim bu konuda inşallah çıkmaz
Yazmelegi_ Oburamafit devlette yapar özelde ben özelde yaptırdım muayene ücreti +45 tl içecek ücreti vermistim gece 12 den snra bisey yiyip içmek yok sabah gidince kan alıyorlar sonra içeceği içiyorsun 1 saat sonra kan veriyorsunuz kan verdikten 1 saat sonra tekrar kan veriyorsunuz
_brcu88_ Oburamafit devlette de yapılıyor ben geçen hafta özelde yaptırdım ama .90 TL ödedim 50 lik şekerli su içtim aç karina 1 saat bekledim bide kan verdim yüksek çıktı biraz 165 teydi ..diyete basladik direk doktorumunda tavsiyesi üzerine 1 ay diyet yapcaz hayırlısı bakalım 1 ay sonra sonuca göre bakcaz
AysnrTml Oburamafit 24-28 haftalar Arası şeker yüklemesi yapılıyor devlette rahatlıkla yaptırdım 27 haftada gazozu içmeden bir tüp kan veriyorsun artı kan istemediyse doktorunuz kan verdikten 10-15 dk içinde gazozu içiyorsun 1 saat bekliyorsun sonra gidip bir tüp daha kan veriyorsun o kandan sonra da 1 saat bekliyorsun sonra en son bir tüp daha veriyorsun kan. Bunların hepsi aç karnına oluyor. Eğer bu süre zarfında kusma olursa doktorunuz onay vermezse sil baştan tekrar yapıyorsunuz. Bende bu şekilde oldu Sakarya üniversitesi hastanesinde
Oburamafit Yazmelegi_ yakın zamanda mı yaptırdınız çok uygunmuş bana 310 lira dediler, ekstra başka ücret isterler mi bilmiyorum, kendi doktorum anlaşmalı laboratuvarlarından 1900 lira istediler fiyat farkı çok 🤭
Oburamafit _brcu88_ yakın zamanda mı yaptırdınız çok uygunmuş bana 310 lira dediler, ekstra başka ücret isterler mi bilmiyorum, kendi doktorum anlaşmalı laboratuvarlarından 1900 lira istediler fiyat farkı çok 🤭
Oburamafit AysnrTml peki rutin kontrollerinizi de orada mı yaptırıyordunuz? Ben normalde özel bir doktora gidiyorum, devlete sadece tahlil için gidiyorum bazen ters tepebiliyorlar ya o yüzden tırsıyorum yapmam derler diye :)
AysnrTml Oburamafit ben hep devlete gidiyorum evet. Zannetmiyorum öyle diyeceklerini sen haftanda randevu alıp git sabah en erken saate şeker yüklemesine geldim de. Veya bazen sabah mesai başlamadan gidip beklersen doktorum yanındaki sekreteri şeker yüklemesine gelen var mı diye soruyor sıra verdiriyor o şekilde
_brcu88_ Oburamafit evet evet geçen hafta yaptırdım ben canım Perşembe günüydü ..çok fazla söylemişler yaa niye o kadar pahalı acaba
Yazmelegi_ Oburamafit ekstra belki içecek için onu da eczaneden alıyorsunuz zaten sizin ki daha uygunmus fiyati ama diğer doktorunuzun laboratuvarı pahalı demiş
Oburamafit _brcu88_ nerede yaptırmıştınız acaba, 310 bana uygun gelmişti şimdi o da pahalı geliyor 😂 mecbur yaptırıcam 27+4 olucam yarın çünkü son zamana kaldım