Bende suni sancı ile doğurdum . Sancıyı çok hissettiğimde ebe daha en alt seviyede diyordu sonra 100 e çıktı sancı ama ben süreci tamamen kendim yönettim . Öncelikle sancı verildiğinde Meryem ana oyunu suya koyduk gerçekten çok etkisini gördüm 24 saatte olur denilen doğumum 4 saatte oldu . Acı hissediyorsun fakat bebek kucağına verildiği an hepsini unutuyorsun film şeridi gibi oluyor süreç . Yürümeyi dene yatarak daha zor oluyor . Sancı gelene kadar yürü sancı gelince tuvalet yapar gibi otur ve derin nefes al aşağı baskı yaparak yavaş yavaş tıslayarak nefesini ver . Varsa oda da pilastes topu , sancı gelene kadar sağa sola yaylan sancı gelince zıplaaaa . Nefesi burundan al ağızdan ver. Bağırıp süreci zorlaştırma daha çok acı çekersin . İlk tecrübeydi benim için çatı çok dar dedi ebe sezerysndsn da yatış yapmıştı ama o kadar kolaylaştı ki 4 saatte 10 cm açıklık oldu . Meryem ana otu umarım bulabilirsiniz doğuma kadar suyuma Meryem süresini dinletin lütfen . Doğum bitince çıkarmayı sakın unutmayın