Benim 2.doğumum olcaktı ilki normal oldu fakat çok zorlu geçmişti ama sezeryandan oldum olası hep daha fazla korkmuştum nedense sanki o masaya yattıktan sonra kalkamayacak gibi ama ilkinde biraz sorunlar yaşadım ve kızım oksijensiz falan kaldığı için hala daha kızımda etksi olduğu için bunda bebeğimin sağlığının en ufak tehlikesinde beni sezeryana alın sormayın bile dedim (ilkindede ısrarla normal diye diretmemiştim bu arada ) 35+4 kontrole gittiğimde herşey yolundaydı 15 gün sonra görüşelim dedi doktor araya bayram tatili falan girince bayramdan sonra kontrole gitmek zorundaydım ondada 38 haftalık olmuştum ilk kızım 38 haftalık doğmuştu dedim herhalde bu hafta zaten doğururum hafif hafif ağrılarım vardı bi kaç gün bekleyeyim duruma göre bakarım dedim su nişan vs bişey gelmediği içinde rahattım 38+1 ağrılarım artmaya başladı ama geçiyordu yalancı sancılar doğum yaklaşıyor temizlik işine girişeyim açılmamda hızlanır diye düşündüm 38+1 cam sildim 38+2 dip köşe temizlik 38+3 mutfak dolapları sildim 38+3 günü dolap sildiğim gün kendimi çok ağrılı hissettim pazara çıkıcaktım çıkacak cesareti bile bulamadım doktorun randevuları o hafta hep dolmuştu en yakın pazartesi vardı birde bekliyordum ki biraz daha sancım olsun doğum sancısı nede olsa suyum gelmedi bebek tehlikede değil hastanede boşuna fazla kalmayayım doğurur gelirim çok ağrım olunca eşime dedim ki bugün acilden bi baktıralım içim içimi yiyor tam gidicez ağrılarım hafifledi ama yine gdelim dedim sadece sabah 10da kahvaltı yapmıştım birde çıkmadan 1-2 kayısı yemiştim akşam 10 gibi hastaneye gittik dokto3 muayene etti ultrasonda plasenta yaşlanmış bebeğin kilo alımı 36.haftada durmuş 3 cm açıklığın var ben hemen yatış öneriyorum karnında beklemesi oksijensiz kalmasına neden olabilir diyinc3 başımdan aşağı kaynar su döküldü nst görelm ona göre ilerleyelim dedi çok aç olduğum için bebek hareket edince nst bağlayalım biraz tatlı bişeyler ye dedi yedim geldim bağlandım ilk normal denedik fakat kendi sancımda olduğundan suni sancı verildiğinde bebeğmin kalp atışları düşmeye başladı bebek kaldıramıyor kapatıyoruz suniyi biraz kendi sancılarınla devam edelim dedi 1 saat falan herhalde kendi sancımla izledi fakat bir değişiklik yoktu ne şiddeti ne açılmada tekrar bir suniyle deneyelim olmazsa hemen alıcam dedi yine kalp atışları düşünce hazırlayın sezeryana alıyoruz dedi odamda son kontroller uyuşturulmadan sonda takıldı çok hafif yanma oldu acı diyemem yani benim acı eşiğimde yüksektir hazırlandım ameliyathaneye indirildim nst için bişeyler yediğimden spinal oldum iğnemi yaptıkları dakika karıncalanma başladı uzandığımda bacaklarımı hissetmiyordum bile tuhaf bir histi kendimi kötü hissettim sonra midem bulandı aşırı derecede söyledim hemen birşeyler yaptılar geçti 2 dakikaya sonra aradan 10 dakika falan geçti doktorum beni oyalamak için konuşuyor falan doğum saati 02.56 dedi ve pamuk kızım doğdu onun ağlmasıyla çok ağladım çünkü ilk kızım ağlamamıştı sorunları vardı hemen yogun bakıma alınmıştı hep iyimi falan diye sordum bir sorun yok kontrollerini yapalım yanına vericez dediler 10 dakika içinde yanıma getirip dikişlerim atılarken öpüp koklattılar dünyalar benim oldu sezeryan benim için normal doğumum aşırı zorlu geçmesine rağmen daha zor oldu diye düşünüyorum şuan 3.günlük sezeryanlıyım bakalım zaman geçtikçe bunuda atlatıcaz çok şükür kızım iyi yanımda ya o bana yeter darısı siz güzel annelerimin başına