Alininannesiiiiiii devletteki hicbirseye güvenmiyorum artık o yüzden bence devlete bağlı olan birseye çok inanma . Eğer imkanın varsa özel bir perinatolojiye git mutlaka farkı göreceksin. Benim bebeğime ikili test yüksek riskli denildi o nift testi ve amniyosentez testini yaptirmadim ama panikledim çok ağladım ağlayınca panik yapınca doktorum daha çok üstüme geldi çünkü para kazanicakti bende perinatolojiye gittim özel prof dr perinatoloji uzmanı buldum . O bir sorun göremedi bobreklerinde genisleme var dedi ikisindede. Ama bu doğuma kadar geçer geçmezse de tedavisi var genelde 5 kadından 3unde görülebilir dedi. Daha sonra tekrar o raporla kendi doktoruma geldim o bu sefer kafasinda iki tane kist var dedi bobreklerinde genisleme var kalbinde ki bisey ritmi yüksek atıyor bunlar down sendromu belirtisi bak dedi bende olsun yaptirmicam hiçbir test dedim konuyu kavga dövüş kapattık eşim doktorla tartıştı biraz sonra üstelemekten vazgecti şükür. Bi kaç hafta sonra organ taramasına gittim geçen hafta hatta bobreginin sadece birinde kalmış genisleme kabinde ki ritim bozukluğu geçmiş kafadaki kistler iyi huyluymus erimiş vs . Dedi . Yani senin için de şunları diyeyim kalbindeki delik hemen hemen bütün bebeklerde görülebilir ama bu zamanla kapanıyor eğer cinsiyeti kızsa daha çok görülüyor. Böbrekteki genisleme zamanla geciyo geçmese bile doğumdan sonra kesin geçiyor kesin tedavisi var . Burun kemigi kısalığı bazen anne baba genetik yapısına göre değişiyor diye biliyorum ama en çok ultrason hatası genellikle burun kemigi ve ense kalınlığı ölçülürken oluyo buna da tek doktorla kalma derim . Bana sorarsan o testlere dünya para verene kadar git sağlam işinin ehli sakinliğe önem veren Bi perinatoloji bul ona kontrol ol onlar çok uzun ve çok detaylı bakıyorlar sakinlestiriyorlar . Perinatoloji daha uygun fiyatlı ama benim içim rahat değil diyorsan da yaptır o testleri maddi gücün iyiyse . Ama boşa yaptircaksin çünkü eminim ki tertemiz gelecek bebegij gayet sağlıklı. Hem sana down sendromu belirtisi diye saydığı şeyler kesin tanı değil sadece bulgu bu bulgularla değerlendirdiği için bilgisayar risk çıkıyor ortaya doktorlar da buna bayılıyor para kazanmak için sayıyorlar artık sana şu testi yaptır bu testi yaptır diye. Bence içini ferah tut o paralarla bebeğine gelecek hazırla eğer biseu varsa aldırmak gibi bi düşüncen yoksa