snka2021 Haftada kanamam olduğu için uyuşmazlık iğnesi oldum. 28. Haftalara doğru dr değiştirdim o bir doz daha yapmaya gerek duymadı. Benim gibi olan var mı bir sorun yaşadınız mı ? Şuan 35. Haftadayız ve doğum sonrası 2. Doz vurulucaz duruma göre..
gunescinar27 snka2021 28. Haftada vurulması gereken dozu kanaman olduğu için erken vuruldun bundan dolayı 28 de tekrar vurmuyorlar diye biliyorum doğumdan sonra 2. Doz vuruluyor o da bebek eğer pozitif ise. Ben 28 de ve doğumdan sonra vurunmuştum
Mavidunyamm snka2021 evet ilk haftalarda kanama olunca iğne yapıliyor. Sonrasında kanama olsun olmasın 28. Haftada iğne yapıliyor. Hatta doğumdan sonra kan alınıp bakılıyor anne ve bebek arasında uyuşmazlık varsa tekrar yapılıyor. Sonraki gebeliklerde çok önemli bu iğnenin önemi 🙏
yanlisanlamaama snka2021 7.haftamda kanamam olduğu için yaptırmıştım sonra her ay indirect coombs tahlili yapıldı, doğumdan sonra tekrar iğne yapıldı
Nurrdmr15 snka2021 benimde aynı oldu canım ilk haftalarda kananam olduğu için yapıldı qecen hafta test yaptı doktorum gerek yok tekrar iğneye doğumdan snra tekrar bakarız ona göre yaparz dedi bu hafta tekrar qttm yine üstüne basa basa sordum yok başta yapıldı şuan testinde negatif gerek yok dedi 29 haftalığım bende
Beyzag snka2021 13.haftamda kanamamdan dolayı yapılmıştım. 28.haftada doktorum tekrar yapılmam gerektigini söyledi ve yapildim
eso2023 Doğumdan sonra olsan yeter bence de. Ben de geçen hafta 28. haftamda vuruldum. Doğumdan sonra da bebeğin kan grubuna göre diye biliyorum. Negatifse gerek yok, bebek pozitifse ikinci doz.
Mavidunyamm snka2021 yok sorun olacağını sanmıyorum. İlk haftalarda yapılmış ama doktorlar önlem amaçlı test yapıp bidaha iğneyi yapıyor. Bazı doktorlar gebelik boyunca yapmayıp doğumdan hemen sonra yapıyor. Değişiyor yani. Ama koruyuculuğu yüksek etkili bir iğne o yüzden ikinci defa yaptirmamistir. Benim önceki yorumumda yazdığım doktorların genel olarak yaptığı sistem. Ama her doktorun tedavi yöntemi farklı 😊
Nurrdmr15 snka2021 ilk gebelikse sıkıntı olmuyor canım ben ilk kızımda iğne hiç yapılmadı doğuma kadar doğumdan snra yapıldı bu ikinci gebelik olduğu için sıkıntı oluyorms oyzden bakıldı kanda
Zehradinc snka2021 bende 28 de vuruldum doğumdan sonra tekrar duruma göre bakılacak ama zaten hamileyken de zorunlu değil her doktor farklı söylüyor ama ilk gebelikte zaten birsey olmuyormuş ikincisi için yapılıyor uyuşmazlık.
snka2021 Nurrdmr15 ikinci canım ilkte sorun olmadı negatifti bebek umarım bubda da olmaz teşekkür ederim
Nurrdmr15 snka2021 benim ilkte pozitif çıktı doğumdan snra yapıldı sonra 3 gebelik daha geçirdim ben 2 dış gebelik ameliyatı 1 kürtaj onlarda da yapıldı işlem sonrası şuan bu benim 5. Gebelik aslında ama sağlıklı olarak 2. Oluyor bundada başta yapıldı bana kalsa ben 28. Haftadada vurulmak istiyordum her ihtimale karşı ama doktorum inatla gerek görmedi
Emyeminee snka2021 yeniden test yapmadan mı gerek duymadı acaba ben 8. Haftada kanama dolayısıyla olmuştum sonra yeniden test yapılıp 2. Dozu oldum 28.de zaten sonuç negatif çıkarsa iğne çıkmazsa sıkıntı olabilir ileri düzey testler gerekir demişti