CemrePektas Omermomm_ ay pek bilgim yok ama benim sancı 20lerde çıktı bir kaç tane. Ebe dedi ki 40 üstünde en azından 3 4 tane çıkması lazım sancı var dememiz için. Senin var gibi bilemedim, postun üste çıksın bilenler gelir
Eses-95 Omermomm_ Evet var biraz fakat çok düzensiz.Hissediyor musunuz düzenli olarak 20-10-5 dk şeklinde düşmesi gerekiyor aralığın düzenli olabilmesi için
Omermomm_ Eses-95 evet adet ağrısı gibi hafif sancı var nst’yi çeken kişiye sordum var dedi kendi doktorum izinliydi başka bir doktora götürdüm sancı yok dedi kafam karıştı
Eses-95 Omermomm_ Ebeyim bende 😌 evet var hissediyorsun da fakat düzenli doğum ağrıları değil ama yakın zamanda düzene girer.Mutlaka farkedersin.Karnın üst sağ yada sol kısmında sertleşme olur sonra gevşer kasık ve bel ağrısı olur. Düzenli aralıklarla kasılıp gevşer.O aralıklar sıklaştıkça hesapla dakikalarını.10 dakkada bire düştükçe düzene girmiş olur
bluefish Eses-95 Ya siz ebeymişsiniz bulmuşken sormak istiyorum. Kasılma denilen şey göğüsün altında mide kısmında olur mu yoksa alt karın kasıkta mı oluyor sadece
Benanneoluyorum Eses-95 Aaa onlar sancımı oluyor, yaa benimde ilk gebeliğim ben illaha ki belimde olmasını bekliyorum 39oldum bugün, daha çok sıklaştı gün içerisinde ama önemsemedim belimde beklediğim için kasılma sayarlar bunun için mi yani?
Omermomm_ Eses-95 sizce bu sancılarla tahmini ne zaman doğururum ben götürür mü doğuma biraz fazla soru sordum kusura bakmayın 😅
Eses-95 Benanneoluyorum Bel ve kasıkta mutlaka ağrı olur tabiki.Ama göğüs altında kasılma olur genelde anneler bunu ‘bebek biyerde toplandı’ diye nitelendirir.Birkaç saniye sürer ve gevşer bu doğum ağrısıdır o esnada kasık ve bel ağrısı da eşlik eder
Benanneoluyorum Eses-95 Anladım, Teşekkür ederim doğum sancısı olabilmesi için bel ve kasığada vurması gerekir yani öyle mi?☺️
Eses-95 Mine Kasıkta adet ağrısı ve bel ağrısı olur.Fakat asıl kasılma göbeğin sonlandığı üst kısımda göğüsün hemen altındaki yerde olur sertleşir toplanır.Hatta nst çekildiği zaman ağrı probunu tam olarak oraya yakın yere yerleştirirler
Eses-95 Omermomm_ Yani tabi bilemedim ama çok sürmese gerek 😌 birkaç gün içinde yada 1 hafta içerisinde düzene girerdir sanırım