Aslında 2 hafta oldu doğum yapalı ama anca vakit buluyorum 2 bebişle anca vakit buldum
Bir kızım var dünyalara bedel 2 yaşında şimdi birde oğlum oldu kurban olduklarım o kadar güzel kardeş oldular ki kızım sürekli öpmek istiyor ağlayınca benden önce koşup emzik verip beşiğini sallıyor ablan burda korkma bebek kardeş diyor rüya gibi çıldırıcam eriyorum 🫠🫠🫠🫠
Hamileliğim aşırı sorunlu geçti 17 18 haftalıkken birde deprem korkusununda etkisi oldu kanama ve su gelişiyle uyandım bir gece uykumdan meğer plasenta previaymışım korku yaşayınca da kanamam olmuş suyum sızmış 4 hafta kadar hastanede yattım sürekli yatmam gerekiyordu sırt üstü hastanede olduğum sürece sadece büyük tuvaletim için kalkmama müsade ediyorlardı hergün 3 adet 200 mg progestan fitil kullanıyordum birde iğnesini yaptırıyordum
Bebisi kaybetme korkusu iliklerime kadar işlemişti üstüne bide evde 2 yaşında meleğimi bırakmıştım her an yine deprem olursa diye aklımı kaybetme noktasında doktorumda çok stres yaptığımı gördü ve suyum toparlanınca kanamam da biraz olsun azalınca imza atarak evde de sürekli yatmam şartıyla taburcu olmama izin verdi evdede hep yattım hastanede nasılsa yine öyle devam ettim kayinvalidem rabbim bin kere razı olsun allahim hiçbir dert keder vermesin ona bebekler gibi baktı banada kızıma da yemeğimi yatağa getirdi götürdü tuvalete gidince kapımın önünde bekledi ay gözlerim doluyor hâlâ 😢
Çok şükür öyle böyle derken plasenta yukarı çıktı kanamam giderek azaldı zamanla tamamen kesildi 32 33 haftaya kadar 2 günde bir bazende hergun kanama durumuma göre eve hemşire geldi progestan iğne yaptı bende fitil kullanmaya devam ettim doktorum artık gerek yok bırakabilirsin iğneyi fitili diyince çok mutlu oldum artık yavaş yavaş kalkıp yürümeye hareket etmeye başladım
36+4 haftalikken biseyler oluyor gibi ama hayırlısı dedim kontrole gittim nstde pik sancım oluyordu ben hissetmiyordum sadece sertleşme hissediyordum karnım taş gibi oluyordu sancım varmış meğer yine hastane yatışım yapıldı açıklık bol 1 parmaktı doktor taburcu etmek istemedi çünkü ben ağrı hissetmiyordum nstde çıkıyordu rahim kasılması çok güçlü plasenta erken ayrılabilir gözümün önünde kal zaten doğum sancısı bunlar kısa sürede bebeğinle birlikte evinde olursun dedi 1 gün 2 gün 3 gün derken ne sancılarım durdu nede düzenli oluyordu ben yavaş yavaş sancı ağrı hissediyordum düzenli aralıklarla kasılmalar ve ağrı çektim tam 10 gün hastanede yattım sürekli yürüyüş yaptım koridorda merdiven indim çıktım orda bile rahat durmadım yani 😅😅 sık sık alttan muayene ediyorlardı günde 3 kez nst 2 saatte bir açıklık muayenesi yapıyorlardı artık isyan ettim istemiyorum asla yaptirmam dedim bana yine kağıt imzalattılar sinir oluyorum şu kağıt imzalama olayına 🙄 neyse
Şok market hemen camın önündeydi hurma geldi aklıma hurma sipariş ettim getirdiler bol bol yedim ada çayı içtim 3 4 kez günde duşa girdim annecim Allah razı olsun belime mesajlar yaptı derken doktoruma yalvarıyordum suni sancı verin doğurayım artık yada getirin kağıt imza aticam sezaryene alın beni diyordum kalem kayboldu diyordu bana adam 😂😂😂😂
Söz seni bayram günü doğurtucam tam 38 olacaksın o gün suni deniycez ama şuan kendi sancı ve kasılmaların çok güçlü senide bebeğide riske atamam biraz daha dayan belki düzenli sancıların kendiliğinden başlar dedi her gün doktoruma bayramda olmasın nolur bugün verin suniyi diye diye arefe gününe kadar geldik kendimi ertesi gün doğuma şartlamıştım öğlen dedim ki anne şu üstümü bi değiştireyim temiz bi banyo yapayım abdest alayımda yarın nolur nolmaz
Güzelce banyomu yaptım abdest aldım temizliğimi yaptım giyindim çıktım dedim ki bende birşeyler var bugün heralde heyecandan 😅
Anne hadi biraz yürüyelim biraz merdiven inip çıkayım dedim bacaklarımda derman yok kasıklarımda değişik bir ağrı heralde açılmam oluyor dedim annecim o sevinçle ebeye koştu alttan bi bakalım açılmana müsade et dediler tamam dedim odama gittim yattım 3 cm dediler delirdim sevinçten bidaha da yatmadım yatakta koridorda koştum resmen gün boyu gece 11de sancılarım düzene girdi ve hissediyordum 5 dakikada bir oluyordu gece 3e kadar odamda kimseye söylemeden sancılarımı karşıladım baktım artık 3 dakikaya düştü ebelere haber verdim doğumhaneye götürelim orda doktorun muayene etsin dediler gece 3.16 da girdim dogumhaneye doktorum baktı 4 cm dedi artık doğum dedi suni başlayalım dedi tamam dedim zaten kendi sancılarım 124lerde suni hiç etkilemedi ekstra olarak gözünüz korkmasın vallahi suni sancı ekstra ağrı demek değil suniyi aldıktan sonra açılmam hızla ilerledi bide baktım hadi doğum masasına gidiyoruz dediler yürüyerek kendim gidip çıktım makasa az daha yere doğuracaktım 😂😂😂😂 tutamıyorum geliyo dedim makasa çıktım ebe dur dur dur ıkınma eldiven takıyorum bekle diyerek şakalaşırken senimi bekliycem geliyo dedim tek bir ikinmayla şaka gibi bir kez ıkınmayla kaydı geldi yavrum herkes şok 😅
Nasıl bi dua aldıysam vallahi bir avazda kurtuldum 😂
3550 kilo 52 cm doğdu kuzum 37+6da arefe günü sabah 5de dünyaya geldi 10 gün hastanede yattım 2 saatte doğurdum bin şükür şartlar uygun olunca normal doğum büyük nimet
O kadar güzeldiki o an geri dönüp tekrar yaşamak istiyorum mucizeme birdaha şahit olmak istiyorum tekrar tekrar doğup kollarıma gelsin istiyorum rabbim olmayana nasip etsin
Rabbim evlat hasretiyle yanan herkese hayırlı evlat nasip etsin herkese yaşatsın bu duyguyu 💕💕💕💕