nesimeatak57 ben çerkezköy devlet hastanesinde gebe okuluna gittim, imkanınız varsa tavsiye ederim 4 gün sürüyor. orda bütün sorularımı sordum ve doğumhaneyi gördüm bir ebe anlatıyordu zaten her şeyi aşırı içime sindi. doğum için gittiğinizde sizi direkt doğumhaneye alıyorlar daha sonrasında açılma beklerken arada bir eğer doğumhane çok kalabalık değilse eşinizi alıyorlar size masaj yapması için vs. odalar tek kişilik ve kesinlikle gayet güzel. daha sonra doğum başlayınca yatağınızı ayarlıyorlar orada doğum yapıyorsunuz. bebeği direkt göğsünüze koyup kordonunu kesmek için bile kan atımının bitmesini beklediklerini söylediler. 2 ebe sizinle ilgileniyormuş. doğum yaptıktan sonra biri eğer kesi vs varsa dikmeyle uğraşıyor diğer ebede bebekle ilgileniyor giydiriyor vs ve direkt yanınızda yapılıyor bu işlem. sonra direkt göğsünüze tutup emzirmenize yardım ediyorlar. daha sonrasında eşiniz gelip 2 saat o odada eşinizle kalıyormuşsunuz. bu da yoğunluğa bağlı olabilir tabii doğumhane çok kalabalıksa eşleri çok almadıklarını söylediler mahremiyet açısından. son olarakta o 2 saat geçince sizi kadın doğum servisine alıyorlarmış o odalar 2 kişilik. kadın refakatçi gerekli, eşiniz sadece ziyaret saatlerinde girebiliyor. ben öncesinde irmete gidiyodum gebeliğimin başından beri. hep ön yargılıydım devlet hastanesine ama kesinlikle gebe okulu bütün soru işaretlerimi giderdi. gidip doğumhaneyi görüp bizzat ebe ağzından süreci dinlemek çok iyi oldu. 4-5 hafta var doğumuma umarım güzel olur. şu anlık tavsiye ederim kesinlikle 😊