Damla2547 afyonlu tanıdığım çok fazla var, kızda verdik kızda aldık öyle çok bir şey yok. Kız verdiğimizde 7 bilezik bir kolye alındı. (yakın arkadaşım olduğundan kız tarafı olarak görüyorum kendimizi ve bu kız arkadaşımda afyonlu) Aldığımız bir tanesi için ailesi 5 bilezik 1 kolye istemişti. Takı konusu bu devirde çok olmaz yani. Eşya olarakta beyaz eşyayı kız tarafı alıyor geri kalan her şey erkek tarafı. Genel olarak kendi evleri yakınında yaptırmaya bakıyorlar düğünü falan, kız alıyorsanız kıymete biniyor belki düğün salonu falan istiyorlar ama veriyorsanız bizde adet yok ayağına çok yatabiliyorlar. Böyle değilde aileler bir araya gelince önden bir anneler konuşsun sizin adet nasıl bizim adet nasıl diye daha iyi olur derim. Çünkü benim gördüğüm kadarıyla (düğünlerinede çok fazla gittim ettim) öyle çok örf adet şeyleri yok. Hatta bir tanıdık afyonlu afyondan da gelin aldılar, mesela bizim adetlerde kurban bayramında geline kurban götürülür onlar hiçbir şey götürmediler. Aşırı cimriler kızınızı onlara veriyorsanız ama dediğim gibi kız alınırsa sizde onların adetlerini bilmediğinizden şunlar şunlar var diyerek olmayan şeyleri çıkarabilirler😂 Kendi aralarında da laflarının geçeceği kişilerse kız tarafı diretirse yine olmayan şeyleri çıkarabiliyor. Tabi genelleme bakarsak çok bir örf adet bilen millet değil doğu, Karadeniz bölgesi gibi