Kizlar merhaba. Kendimi hep normal doguma hazirladim hep normal istedim bgun muayenem vardi doktorum daha once bebegin iri ve kapa yapısının buyuklugunu soylemistim. Catida da braz darlik vardi. Eger buyume olursa normal olma demişti bu hafta bakti %99 sınırda ve sezeryan alicaz dedi. Persembe gunune gun verdi. Ama cok korkuyrum herkes sonrasinda zor oluyor normal daha kolay toparlanma vs diyor cok garip hissediyrum. Bide sezeryanda genelde bebegi alıp kontrol amacli götürme durumlarına ve sondasinda solunum enfeksiyon vs durumlarini cok okudugum için belki etkileniyorum. 38 haftayiz suan dogum 38+5 de olacak bana dua edin pozitif deneyimlerinizi paylasirsaniz cok sevinirim 🙏🏻🥲🥺

Canım 1 ay önce sezeryan oldum senin gibiydim benim isteğe bağlıydı sondan uyuşturulmadan takıldı hatta post açtım ben korkudan ama hiç hissetmedim iğneyi hiç hissetmedim serum daha çok acıttı yemende ayağa kalktım bol bol kahve iç ve yürü ikinci gün temizlik yaptım sen düşün ama hep pozitife beynimi odaklamıştım

Hic korkma 2 kez sezeryan oldum ve suan 3. Hamileyim gene sezeryan olucam benimki mecburi riskli bi hamilelik olduğu icin seker tansiyon troid hpsi war sadece beline igne yaparken biraz kasiliyorsun ama hissetmiyosun bile ayaklarina sicak su geliyormus gibi oluyor ilk uyusunca hicbisey hissetmiyosun 15 20 dakika sonra bebegin kucağına gelmis oluyo seninle konusuyolar surekli biri basında bekliyo iyimisin deilmisin diye kontrol altinda tutuyolar yarim saat 45 dakikaya islem bitmis oluyo çocukta hicbi sknti yoksa yanindan almazlar merak etme ilk bebegim hizli nefes alio diye kuveze girdi ama gebelik zehinlenmesindrn dolayi kan degerleri baya yuksekti mecburen aldilar ikinci bebegimde hicbi sknti yoktu hep yanimdaydi kotu düşünme iyi düşün sadece 8 saat sonra ayaga kalkmasi biraz zor oluyor ama karşıya bakarak yurudugunde aciliyorsun ama herkesin aci esigi farkli rabbim sabrini veriyor korku heycan hicbisey hissetmiyosun o ameliyathaneye girdiginde saglikla kucagina al insallah

Buyumeyenanne bende hep normal doğuma hazırlandım sancımın başlamasıyla be çatımın dar olmasıyla ertesi gün apar topar sezeryana alındım gerçekten güle oynaya doğum yaptım en fazla 1 hafta dikiş ağrısı oluyor oda öyle ağır bi ağrı değil 1 hafta bile sürmedi benimki biraz yapı meselesi hiç korkulacak bir yanı yok tamamen keyfini çıkar 🌸

Buyumeyenanne bir ay önce ikinci sezaryenimi oldum korkulacak bişey yok canım ikincide sonrasında ben zorlandım ama hastalandığım için zorlandım grip oldum öksürük krizlerim olduğu için çok zorlandım onun dışında sancı zaten oluyor çok normal

Hepinize cok teşekkür ederim 🙏🏻 inanin yazdiklariniz suan o kadar kiymetli ki 🥰 insallah bende sizde hayirlisiyla kolaylikla yavrularimizi kucagimiza aliriz 🙏🏻🌸

Buyumeyenanne valla ben çatı muayesinde bile bayıldım düşün 😂😂 o kadar kendimi kasiyordum tansiyonlarim düşüyordu çatıda komedi hastanede rezil oldum yani herkes doguruym sandı sorana çatı muayenesi oldum dedim rezalet😂😂 40. Hafta ne açılma ne bişey tak deli cesareti al beni sezeryana dedim aynı gün sezeryan oldum. Sonda mi uyusturduktan sonra taktılar hissetmedim o yüzden. O iğneyi hiç hissetmiyorsun arı konması bile değil yani hiç yok diyorlardı inanmıyordum. Zaten ameliyatta da his yok sonrasinda zaten ağrı kesiciler serumlar vs. Ben ilk yürümede zorlanmistim doğruya doğru.ama inan çatıda bayılan ben ikinci gün kendime gelmiştim.doktorum bana saat başı 5 dk olsa yürü dedi gerçekten aşırı faydasını gördüm yürümenin çok çabuk toparladım.her gören hadi yani yeni mi sezeryan oldun diyodu. Bebeğim kuvözdeydi 2.gun sütünü kendim götürdüm hemsireler bile soktaydi. Gece bile kalkıp yürüdüm. Yürümeyi ihmal etme. Çok ağrın olursa ağrı kesici iğne veriyorlar onu yaptır vurur vurmaz geçiyor. Hiç bişey yokmuş gibi. Sadece kalkarken temkinli dikkatli kalk. Orda seni yürütmeye gelecek hemsirelerden nasıl doğru kalkabilirim destekli desteksiz diye sor anlayışlar zaten. Emin ol çok iyi gecicem en fazla 3 güne kendindesin

Buyumeyenanne Ben de sizinle aynı durumdayım. Normal beklerken sezeryan olacağım ve içim gidiyor o ameliyata ilk yürüyüşe falan. Allahım kolaylık versin

Buyumeyenanne

Kuzum hiç korkma sezeryan kişiden kişiye değişebilen bir şeymiş. Bende çok korkuyordum. Kuzenin doğum yaptı neredeyse 15 gün olacak. Canı çok kıymetlidir. İğne batsa oturur ağlar o derece. Ne iğneyi hissettim ne de bir yerim acıdı dedi. İlk kalkarken bi sızı olmuş. 3.günü herkesi eve gönderdi yemegini bile kendi yapıyordu. Eğer böyle olacagını bilseydim 9 ay korku içinde yaşamazdım serbest düzgün geçirirdim hamileliğimi zindan etmezdim dedi.
      Şimdi bende sezeryan istiyorum insallah

Buyumeyenanne canim oncelikle bebisini saglikla al kucagina. İlk dogumumda su azalmasi sebebiyle 37+5te hastaneye yatisim yapildi suni verildi ne sanci ne acilma hic birseyim yoktu 22/23 saat suni sanci yedim fakat o gun dogumum olmadi ertesi gun suyum patladi sancilarim gelmeye başlayınca suni kesildi fakat suni sanci alirken bebisim surekli uyur gibi kalp atisi sabitlesiyodu 4 cm aciklikla sezeryan istedim doktorum cok israr etti normal icin ama ben istemedim sezeryanla dogumum oldu ve bebegimin boynuna 2 tur kordon dolanmisti iyiki sezeryan olmusum diyorum. Dogumdan sonra uyusuklugun gecince bol bol yuru ve su ic agrin oldukcada kahve agriyi azaltiyor ne kadar az ilac icersen o kadar iyi. Ben ertesi gun ayaklanmistim ve herkes sasirmisti sanki hic dogum yapmamis gibiydim sadeve bebegine odaklan ve keyfini cikar inan sancilarini bile hissetmeyeceksin. Birde hava sicakta olsa ayagima corap giymeyi ihmal etme usutursen agrin ozaman oluyor

Aydanur06 Yorumunuz deneyimizinz cok kiymetli cook teşekkür ederim 🙏🏻🌸 dikkate alicam ve uygulayacagim. Agri oldukca hakve demissinz türk kahvesi mi, nescafe mi filtre kahve de icsem ise yarar mi siz nasil tukettiniz birde süt gelmesi hemen oluyor mu sezeryanda gec gelebiliyormus sanırım

Feyzaclk amin rabbim kulağımıza almayi ve kolaylikla ayaklanmayi nasip etsin 🙏🏻🌸

Buyumeyenanne icebilirsen filtre kahve daha etkili ama icemezsen nescafede olur. Benim sütüm az az geldi ama sonradan cogaldi bebekle bagbkurdukca birde eve gelir gelmez hemen dus almistim sut kanallari daha rahat aciliyor. Sut artirici bestlak damla var benim doktorum onu onermisti kullanmistim ayni zamanda anneler icin humana bitki caylari var emziren anneler icin sut yapici ozellige sahip ondanda kullanmistim eve cikinca gunluk 2 bardak iciyordum

Buyumeyenanne İyi düşünün iyi olsun benimde ilk doğumum olucak kısmetse normal doğum istedim başından beri ama benimde çatı dar ve basık olduğu için sezeryan olucak Çarşamba inşallah sağlıkla kucağımıza almak nasip olsun hayırlısı böyleymiş diyorum bende napalim 🌸

Benimde 2. Sezeryanım 7 sene sonra ve cuma günü 38+6 da …. İlk genel anestezi ile oldum ve bunuda genel istedim… ister istemez sonda dan yine endişe ediyorum……..