Ftm55 Merhaba kızlar son adet tarihime göre 6+3 haftalık gebeyim üç gün önce ilk kontrole gittim 860 tl muayene ücreti ödedim. Doktor ilk kan grubumu hastalık ilk gebelik mi falan bu soruları sordu sonra ultrasondan keseye baktık kalp atışını duydum her şey yolunda dedi iki hafta sonra tekrar gel dedi ne yememem gerek dedim üç ay canının istediği her şeyi yiyebilirsin dedi şimdi rafadan yumurta yenmemesi gerektiğini öğrendim ig den bir doktordan gittiğim doktor mu ilgisizdi acaba ilk gebeliğim ilk kontrolüm kendimi çok cahil hissediyorum zaten doktoru değiştirmeli miyim sizin ilk kontroller ilk uyarılarınız neydi acaba
Gamze_cnky Ftm55 merhaba , ilaç olarak folik asit vermedi mi? Beslenme olarak ilk aylar pek önemli değil derler ama siz yine de muz, yumurta , kuruyemiş , özellikte ceviz , yoğurt , mevsim meyveleri , peynir , ve demir içeren besinler tüketebilirsiniz.🌸
Ebru-29 Ftm55 vajinal ultrasonla mi kalp atışını duydunuz ? Son regl günüme göre bugün 6. Haftaya girdik. Dün gittim doktora karın ultrasonunda duyamadi kalp atışını vajinal bakalım dedi ben istemedim haftaya yine gidicem.coo korkuyorum ama niye duyamadım diye.erken diye mi sorun mu var bilmiyorum
Bskaysy Ftm55 bana ilk muayenemde kan tahlili verdi baya 8 tüp kan aldırmıştım. Onun sonucuna göre omega ilacı verdi birde d vitamini vermişti (çünkü d vitaminim çok düşük çıkmıştı) yeme içme konusunda sadece yeşil çay içmemem gerektiğini söyledi bol bol kuruyemiş yoğurt falan ye demişti. Daha sonraki muayenemde artık iştahsızlığım falan başladı düşün günde 1 dilim ekmek yedim 13. Haftaya kadar o zamanda doktorum hayatta kal yeter dedi 😅. 13. Haftaya kadar onlar kendi keselerinden beslendikleri için bizden beslenmiyorlar henüz. İdrar söktürücü olan şeylerden uzak dur yeter mesela ananas, yeşil çay, hurma falan
Gamze_cnky Gkee siz de bisey olmamış olabilir ama rafadan yumurta gebelere önerilmez , sorun çıkarabiliyor 🍀
Ftm55 Gkee çiğ yumurta sayıldığı için olumsuzluklar yaşanabiliyormuş mayonez ve etli çğköftede yenmemesi gerekiyor
Ftm55 Gamze_cnky teşekkür ederim folik asit kullanıyorum evet benim merak ettiğim bunlardı sağ olun. sanırım doktor beni yanlış anlamış olabilir kilo problemin yok her canının istediğini yiyebilirsin dedi ama ben ağırlık neler yemeliyim yeşil çay kahve içmemeli miyim tehlikeli önerilmeyen besinler var mı bunların cevabını almak istemiştim aslında
Ftm55 Ebru-29 normal karın ultrasondan duyduk inşallah en yakın zamanda duyarsınız beş haftalık dedi doktor. Belki sizinki geç döllenmedir içinizi ferah tutun hastanedeki cihaz eski olabilir hemen kötü şeyler düşünmeyin
mavilikler7 Ebru-29 kardeşim ben de 6+4 de duydum kalp atışını her gebeliğe göre değişiyor bazen geç döllenme oluyor bazen bebişin kalp atışı geç duyuluyor stres yapma 10 gün içinde ücretsiz kontrol hakkın var tekrardan git ve idrara sıkışık git ( tuvaletin varken ) muayeneye daha rahat gözüküyor
Ftm55 Bskaysy bana sağlık ocağında yaptır kan testlerini sana burada maddi yük olmasın pdf getirsen yeterli dedi aslında düşünceli bir doktor daha fazla ilgilenmesini bekledim sanırım muayene ücretine göre 🥲
adatuna Ftm55 ben bu soruyu sorduğumda et yumurta tarzı şeyleri iyi pişmiş yemem gerektiğini, günde mutlaka bir muz bir yumurta (haşlama) yemem gerektiğini söylemişti. Birde neden 2 hafta sonra çağırdı ki kan idrar testi vermedin mi nu gittiğinde? Normalde ayda bir kontrol
Ftm55 adatuna teşekkür ederim bilgilendirme için kalp atışını duyduk ama sağlık ocağından tahlillerini yaptır getir tekrar bakarız daha net duyulur dedi
Ftm55 Ebru-29 kaygılanmayın bence bende tam 6da gittim dediğim gibi doktor 5 dedi biz regl gününe göre hesaplıyoruz ama geç döllenme durumunu göz ardı ediyoruz haftaya duyarsınız eminim 💐
mavilikler7 Ftm55 2 hafta sonra değil kardeşim 10 gün sonra bir daha kontrole git 10. Gün içinde gidince ücretsiz kontrol yapmak zorundalar o kadar para ödemişsin ücretsiz kontrol hakkını kullan. P.tesi hemen sağlık ocağına git doktorum yönlendirdi degerlerimi ve troid için kan testi istiyor de sağlık ocağı testleri yapsın 1 güne sonuç çıkıyor yerine göre 2 güne de çıkabilir sonra 10 günün dolmadan kontrol için tekrardan doktoruna git ücret ödemiyorsun. Değerlerine baksın kan değerlerin demirin vs. Düşükse demir ve kan ilacı versin. Arkadaşlar şu ücretsiz kontrol hakkınızı kullanın yazık günah dünya kadar para veriyoruz. Benim doktorum mesela değerlerime baktı 4+4 Ken kan ilacı demir ilacı folik asit verdi mide bulantım var diye de prilam dr. Verdi şu an 6+4 düm çok şükür rabbim isteyen herkese sağlıklı gebelik nasip etsin. Geçmiş olsun. 🤗
Ftm55 mavilikler7 çok teşekkür ederim aradım şimdi doktor izne çıkıyormuş çarşambaya ara randevu alabildim dediğiniz gibi pazartesi tahlillerimi yaptırayım.. Bu arada prilamın faydasını görüyor musunuz benim bulantı kusmalarım başlamadı ama iki hafta sonra önemli bir sınavım var çok korkuyorum sınav anında olursa iki yılım heba olacak diye ilaç fayda ediyor mu önlem olarak onuda yazdırayım
napyaca Ftm55 Folik asit kullanıyordum devam etmemi söyledi. O ara grip olmuştum ıhlamur ve kuşburnu çayı içebilirsin dedi. Kahve günde 1 fincan, çayı açık olarak 2-3 bardak içebilirsin. Diğer bitki çaylarını içme dedi. Salam sucuk sosis vs yasak. Kola, gazoz, ice tea vs yasak demişti. 6 haftalık olduğumuz için bir aksilik olmazsa 12.haftada görüşelim dedi öyle yapmıştık 😊