GiGi1 meldabgm merhaba hiç sorun etmeyin benim temiz çıkmıştı çok şükür bol dua edin hersey düzelir hiç kendinizi strese sokmayın🙏🏽
Kevserehdhd buket07 kızınızda mi vardı bobrek genislemesi ne zaman gecti yukarıda yorumları okudum da ondan sordum cnm
buket07 Kevserehdhd evet anne karnındayken öğrendik doğduğunda ilk bir hafta detaylı ultrasyonla bakıldı. Fark epey fazlaydı. Sonra sürekli kontrole gittik. Detaylı bir ultrason çektirdik ilaçlı ultrason diye geçiyordu. Kaçak olmadığını söyledi doktoru. Daha sonra 1 yaşına gelmeden kendiliğinden durmuştu genişleme. Tedavi olmadan, ama sürekli kontrol edilerek. Şuan 5 yaşında senede 1 kez yine kontrolünü yaptırıyorum
Kevserehdhd buket07 anladım canm inslalah bende de sorun çıkmaz insan korkuyor söz konusu evlat olunca
Diclek Merhaba benim de 37 haftalık oldu kızım. Detaylı ultrasonda görülmüştü böbrek genişlemesi ve devam ediyor. Doktorumuz doğumda bebeklerin idrar yapması üzerine geçebildiğini veya geçmez ise kontrollerinin yapılması gerektiğini belirtti. İlk günler çok korkuyordum ancak doğuma yaklaştıkça korkumu yenmeye başladım. Doğum sonrasi çocuk doktoruna ve ilgili ürologa götürerek kontrol ettireceğiz. Biz de fetal dna yaptık çok şükür bişey çıkmadı sağlıkla alalım kucağımıza
Diclek Kevserehdhd evet kız bebek. 15 aralıkta doğum yapacağım inşallah 🥰 böbrek genişlemesi down olma riskini düşündürdü doktora biz de yaptırdık
melinda- SSedosss benim kızımda da var iki böbrekte de varmış çok hafif dedi ölçmediler, 25. hafta kontrolümde hala vardı, 29. haftada tekrar bakılacak haftaya gideceğim. Kafama çok takıldı benim de. Doğumdan sonra düzelir diyorlar çok sık görülüyormuş
melinda- Kevserehdhd önemi yok çok sık görüyoruz biz bunu dedi.Genelde geçiyor doğumdan sonra dedi🫤 doğduktan sonra ultrason yaptıracakmışız inşallah geçer 🫤
Diclek Kevserehdhd yüksek değildi orta riskti yani her 447 hamilelikten birinde görülme olasılığı var demekti