guneslice Merhaba kızlar, Benim bebeğim 29+5 haftalık doğdu 1100 gramdı. Şu an 8 gündür yoğun bakımda entübe. Sizin bebekleriniz kaç haftalık kaç kilo doğdular ve ne kadar kaldılar hastanede? Yoğun bakım süreciniz ve sonrası nasıldı merak ediyorum
prematureanne02 guneslice Bende burda bekliyim. Bende 23+3 te doğum yaptım 650 gramdı bebeğim bugün 33. Gün şuan 955 gram oldu. Benim haftalarımda doğum yapan arkadaşlar varsa bende bilgilerinizden faydalanmak isterim🥹
rose_gold_26 guneslice Gözünüz aydın geçmiş olsun. 26 hafta doğdu oğlum 74 gün kaldı şuan evdeyiz 20 gün oldu. Size tavsiyem bebeğinizi başka bebeklerle kıyaslamayn her premature bebek kendine has çünkü hepside mucizelerle dolu. Umarım sizde en kısa zamanda kavuşursunuz.
Melikehllderin guneslice 35 haftalık doğduk 14. Gün bugün hala kuvezde toplam iki kere gördüm 10 dakika daha kucağıma bile alamadım yavrumu çok zorlanıyorum Allah size de sabır versin bebeğiniz umarım çabucak toparlar dualarım sizinle🙏 bizim enfeksiyon çıktı solunum cihaza bağlandı 7 gün içinde bu sorunları halloldu ama hala ilaç tedavisi gördüğü için kuvezde hafif solunum desteği de alıyor Pazartesi inşallah emzirmeye cagircaklar
eylulmihrasmom prematureanne02 merhaba öncelikle sağlıcakla bebeğinize kavuşursuunuz insallah sürecinizden bahseder misiniz
guneslice rose_gold_26 Çok zorlu yıpratıcı bir süreç gerçekten. Sizin de gözünüz aydın maşallah savaşçı bebişe ve güzel annesinee
Havvaca prematureanne02 ilk başlarda çok sorun yaşadılar. Ama şu an çok şükür bir şey yok sadece görme bozukluğu var biraz
Evindar14 Benim bebegim 23 gun kaldi.o bebegin kilosuna gore 2200 2500 arasi olunca cikartiyor doktor tabi birde emmeye baslayinca seni emzirmeye cagiricaklar emme rafleksi varsa o zmn iki uc gun sonra cikartiyorlar.ama kesin olarak 2200 ile 2500 arasi olunca kilosu cikartiyorlar canim
guneslice Evindar14 Evet doktorlar da öyle diyor canım benim bebeğim ara odaya alındı şu an ama hâlâ hortumla besleniyor. Sizin bebeğiniz kaç aylık doğmuştu ?
prematureanne02 Havvaca İnşallah onuda atlatırlar. Benim bebeğiminde beyninde kanama oluşmuştu doğduğunda. Çok şükür durdu kanama ama doktor herhangi bir hasar bıraktımı onu ileriki zamanda anlayabiliriz dedi. İnşallah tüm anneler sağlıkla kucağına alır evlatlarını
prematureanne02 eylulmihrasmom Sağolun inşallah 🙏🏻 Ben 23+3 te doğum yaptım hiçbir erken doğum riskim yoktu bianda kanamam geldi ardındanda suyum geldi. Kanama çok olunca direk mecburi sezeryana aldılar. Bebeğim 36 gündür küvozde . Erken doğum kaynaklı beyin kanaması geçirdi ama kanama geriledi şuanlık sıkıntı yok. 650 gram doğmuştu şuan 970 gram . Bi ara vücudu ödem topladı ama çok şükür normale döndü. Şuan için tek korktuğum şey kanamadan kaynaklı bi hasar olup olmayacağı. Doktorlar bile çok şaşkın hiç umut vermiyorlardı çünkü yaşam sınırının altında doğdu ama uzun süredirde direniyo kızım. Şuan anne karnında olsaydı 28+ 4 olcaktı. Ama çok şükür ki anne sütü alıp büyümeye çalışıyor bebeğim
eylulmihrasmom prematureanne02 çok geçmiş olsun rabbim tez zamanda şifa versin inşallah sağlıcakla kavuşun. benim de 22+6da hiç bir belirtim yokken rutin kontrolde 2.5 cm açılmam olduğunu öğrendim aynı gün yatış verdiler suyum geldi ama bebeğime yeterli seviyedeydi hala doktorlar bi şekilde doğumu durdurdu su takviyesi vs yaptılar açıklığım 5.5 cme kadar çıkmıştı suyum sızıyordu ama daha sonra durdu ve suyum yerine geldi. açılmam da 2ye kadar düştü ama kesem rahim ağzı dışına sarkmış biraz erken doğum riskim çok yüksek doktor tutabildiğimiz yere kadar diyor gece 12den sonra 24+5 olacağız çok korkuyorum😔 geçen hafta henüz 661 gram 29 cmdi
guneslice prematureanne02 Allah evladınızı sağlıkla size bağışlasın inşallah. Şimdi nasıl durumu daha iyidir inşallah
Aleyna2045 gamzeminaaa Maşallah ya çok az kalmış kaç kilo doğdu kaç kiloda çıkartılar ciğer geliştiriciyi kaç gün önceden olmuştunuz acaba
guneslice Melikehllderin Çok teşekkür ederim. Şimdi biraz daha iyi bebeğim entübeden çıktı hamdolsun. Sizin bebeğiniz nasıl oldu durumu daha iyi mi
prematureanne02 eylulmihrasmom Korkmayın yaşam sınırı 24 hafta demişti bana doktorum. Ciğer geliştirici iğne yapıldımı size
eylulmihrasmom prematureanne02 evet 2 doz ciğer geliştirici iğne oldum 26-27 haziranda. bir de sinir sistemi gelişsin diye 12 saatlik magnezyum tedavisi aldım. bana da yaşam sınırı 24 dediler ama bugün vizitte başka doktor vardı moralimi bozup durdu. doktorun şu anki hedefi en az 27-28i bulalım diyor 🤲🏻
prematureanne02 eylulmihrasmom Doktorlar asla umut vermek istemiyor bizede çok zor yaşaması dedi ama çok şükür tutunuyor hayata bebeğim. Siz yine şanslınız ciğer geliştirici olabilmişsiniz bana ciğer geliştirici iğne yaptılar ama iki saat sonra doğum gerçekleşti o yüzden bi etkisi olmadı malesef.
eylulmihrasmom prematureanne02 anladım insallah benim de bebeğim biraz daha durur ve bana tutunur🤲🏻😔 siz de bi an önce sağlıklıca kavusun insallah🤲🏻