Mcz-01
Endokrin diyetisyen e yönlendiriyor diyetisyen de karbonhidrat sayımı yaptırıyor ona göre liste veriyor .
Ama örnek verecek olursam
Sabah yeşillik sınırsız salatalık aynı şekilde yanında 1 dlim peynir yumurta haşlanmış veya omlet olarak hangisini tercih ederseniz , 2 dilim tam buğday ekmek .
Ara öğün 1 kase yoğurt 2-3 yemek kaşığı yiyorum ben . Ya da 1 porsiyon avuç içi büyüklüğünde meyve
Akşam yemeği de makarna yok pilav yok , az çorba bulgur pilavı 5 yemek kaşığı sulu yemek varsa 3 yemek kaşığı ama suyundan konulmayacak yanında mutlaka yoğurt ve salata + 2 dilim tam buğday ekmek
Sonra tekrar akşam 9 da ara öğün yoğurt olur meyve olur 1 çay bardağı süt olur .
Ben ekmek tüketmedim ama çünkü normalde de yemiyordum ekmek yemediğim için sulu yemekleri 3 kaşık değil de 4-5 kaşık koyuyordum . Şeker düşüşlerim ilk 4 ay çok oldu hatta hiç yükselmedi diyebilirm bununda etkisi çok büyük hba1c için .
Benim çook çok Düştüğü için meyvesuyu içiyordum .
Ancak siz de öyle olmayabilir , şekeriniz düştüğünde çok yükselmesin diye küp şeker atın 2-3 tane ağzınıza emin onu 10 dk içinde yükselecektir en azından çok yükseltmiyor . Mesela ben 100 falan iken yoğurt a bisküvi ufalıyordum yiyordum 15-20 dk sonra kendine geliyordu hem de dengede tutuyordu . Tabi çok düşerse ayrı o zaman haldır huldur yiyordum herşeyi