Minikbebegim1999 Kızlar çocuğumun odasina duvara dinazor çizimi yaptirmak istiyorum ama kimi diyor melek girmez kimi diyor bisey olmaz kafam karıştı
Burnumageliyoduslkmsn Pinklove haramlikla alakası yok aşko canlı biseyi çizmek uygun değilmiş melekler girmezmis annem bize gelince düğün albümünü kaldırıyor 😂😂
ST55 Hayvanın haram olmasından değil de genelde hayvan figürlerinin olduğu yere melekler girmez derler ondan diyorlardır, özellikle 40 a kdr hiçbir kıyafette çarşafında olmasa güzel olur korkutur derler
FKRKS29 Minikbebegim1999 şöyle melek girmez diyemem o kadar bilgim yok ama suret sonuçta çok iyi karsilanmiyo dine göre mesela tsortlerdede suretli giysiler giymeyin derler , namazda kilinmıyor ya sürete karşı yani kimse karışamaz kendi kararınız ama yaptirmasaniz daha iyidir bence ama her türlü karara saygı duyulması gerekir onun yerine çiçekler falan daha hoş olabilir karar sizin tabiki🥰❤️
Elifkybs12 Hayvan figürü resimler hatta süs diye alfıgınız evinize fil var 3lü filan oluyo bunlar putları andırıp temsil ettiği için melekler eve girmez tek oda da olsa dahi namazda kılınmaz oda içinde yaptırmayın sadece bebek için değil kendiniz içinde evinize girmez melek ve bizim dinimizde berat kadir gecesi vs. Var orda googleden aratırsanız bu günlerde hangi eve melek girmez diye açıklıyor zaten hurafe değil kuranda hadislerde geçiyor @Minikbebegim1999
Gonul35 Minikbebegim1999 evet resim siluet vs bebek odasindada olmamali evimizde de .. din hocalari hep soyluyor bunu
Amineazra Minikbebegim1999 evet doğru değil suret olması onun yerine daha farklı süsleme düşünün isterseniz veya kalbinizin mutmain olması için fetva hattına sorun
esra_sak61 Hurafeden çok hadislerine bak hadislerde de geçiyor figür olan yere melek girmez namaz kılınmaz özellikle bebekler için iyi değil ama ahir zamanda olduğumuz için çoğumuz bilmiyoruz
tomurcukannesi Minikbebegim1999 ben bunlara takılmıyorum ama emin olmak adına diyanete sorardım. Burda herkes başka bişey söyler çünkü
2oglusannesi Dinle alakasi yok. Çocuk korkar bebeklikte sıkıntılar oluşur suretli kiyafet de giydirmek çocukta sıkıntı yapabilir. O sebeple yani. Hem ne alaka dinozor ya. Dag güneş bulut yapabilirsin illa süsleyeceksen🤷🏻♀️
Mutlulukkk Minikbebegim1999 bi evde bebek,cocuk varsa; oyuncak, suret vs seyler skinti olmuyor diye biliyorum 😊😊