elmas34 30+damı bu kilodaydı 29+ damı? 30 küsüratlıysa 31 haftalık oluyorsun ve 1700 kg normal oluyor. 29 küsüratlı ise 30 haftalık oluyorsun ve bebek sadece bir hafta önde niye abartmış ki doktor. Bir de senin yorumlara baktım da preeklemsiden şüphelenmiş bence sende doktor o yüzden biraz tedirgin olmuş bence yoksa 1-2 hafta önde olan bebek için anneye diyet yap diyen doktor hiç görmedim cidden. Hatta daha iyi bile preeklemsi başlarsa erken doğum riskin olur ve bebeğinin önde olması iyi bir şey. Çok biliyor doktor dimi yazmışsın ama bazı doktorlar tetenek oluyor. Çünkü belli bir kilo üstünde normal doğum yaptırmak afedersin g.t istiyor ebelik yaptım çünkü kadın doğumda ordan biliyorum. Millet yurt dışında 4,5-5 kg bebekleri çatır çatır doğurtuyor, 42 haftaya kadar bekliyor. Bizim özeller 3,5 kg olunca hemen alalım bebeği diyor. Benimkiler de ikiz şimdilik önde gidiyorlar ama son zaman kadar kiloları önde gitsin istiyorum ben de erken doğuma karşı önlem. 35e kadar dayanırsak mucize olacak çünkü 🙏🏼