Merhaba bugun saat on da sezeryan ile doğum yaptım . Eşimle kan uyuşmazlığı var . Ben 0-, eşim A+ . Kızım A- doğdu. İki kere hamileyken direkt coombs testi yapıldı ikisi de negatif çıktı ve 28. Haftada iğnemi de oldum. Bebeğim doğdu satılık yoktu ama gece alınan kanda bilrubin 8 çıktı. İlk güne göre sınır değer mis . Bide bebeğe kanda direkt coombs testi yapılmış pozitif çıkmış. Hamilelikte biliyorum ama doğum sonrası pozitif gözükmesi ne anlama geliyor. Dr fototerapi istedi 24 saati 4 bin liraymış. Ne yapacağım bilemiyorum sizce? Bilen var mı
Kan uyuşmazlığı
Tuntun eşimle bizde de uyuşmazlık eşim b rh + ben a rh -.İlk bebeğim düştü kürtajdan sonra iğne yapıldı.Daha sonra kızıma hamile oldum 28.haftada yine vurdular doğumdan sonrada gerek olursa vurulabilir dediler iğne kızımda AB rh +.Şimdi tekrar hamileyim yine 28.haftada test yapılıp vuruldu iğne doğumda gerekli olacak mı bakalım
Bizim iki günlükken 16 çıktı ve acilen mavi ışık tedavisi aldık Düştü fakat 10 11 seviyelerinde halen bizimde kan uyuşmazlığı kız var sarılık uyusmazliktandir dedi doktor Zamanla geçer sık besle dedi
hulya1406 iğneyi dogumdan sonrada vurdular mi ?
Deletedmom_116 tam hatırlamıyorum da sanırım vurdular.
Tuntun bizimde kan uyusmazlığı var ilk kızım negatif 2.ye hamileyim doktor ilki megatif olduğu için bundan sonra yaşamazsın dedi ama testler yaptırıyorum ve 28 haftada iğnemi olucam allah nasip ederse doğumdan sonrada çocuğa bakıyorlar eğer pozitifse cocuk anneye bidaki gebeliği korumak adına iğne yapılıyor eğer cocuk negatifte anneye yapılmıyor
hulya1406
Evet kan uyuşmazlığı iğnesi her gebelik sonrası yapılıyor. Ben 18 haftalık doğum yaptım kanamalarım olduğu için hem gebelik arasında hemde doğum sonrasında yapıldı. Sonra 8 haftalık kürtaj oldum bebeğimin kalbi durmuştu benimle ilgilenen hemşireden rica ettim iğne korkum var narkozdan uyanmadan yapılmasını istedim gene yapıldı. Şuan hamileyim ve korkulu rüyam olan iğne gene yapılacak😬
ekc korkmayın sakin olun düşünmeyin 28.haftada yapılıyor daha önceden böyle imkanlar çok zordu iğne bulmak filan benim amcamla yengemde de var uyuşmazlık 95 yılında Bolu’da düşünün iğneyi bulamadılar da babamda İstanbul’dan zorla buldu ve gönderdik yapıldı yengeme düşünün.Şuan şükür her imkanımız var siz sadece sakin olun.Ben hiç kasmadım kendimi tabi ilk bebeğim düşünce hemen bebeğim olmayınca korktum Rabbim tekrar nasip etti.Şuan 2.bebişim gelmek üzere.
Deletedmom_116 kaçıncı günde düştü acaba kaç gün tedavi aldınız Bugün 2 günümüz
Tuntun bir gün tedaavi aldık Sinrin altına düştü geçmedi çıktık zaten hastanede yattik takip ettiler enfeksiyondan yyattik sariligida takiplediler