ChemistrySK Renaaa iyide dogumu yapacak olan sizsiniz esiniz istemiyor diye mecburi sezeryan ne demek ,genelde tersini duyuyorum benim kardesimin kocasida sezeryan daha oahali diye annesiyle biragiz olup kardesime saatlerce boşa sanci cektirdilerdi,
Renaaa ChemistrySK çünkü tersini duyduklarınız eşlerine önem vermeyenler. Allah bin razı olsun zaten benim doğum 20 bin üstü şimdiye kadar tüp benek tedavisi de gördük 100 bin fazlası gitti konu para falan değil. Konu şu Çevrede herkes normal doğumu anlattı sancı sürecini anlattı kordon dolanan bebeğin doğumunun zorluğunu anlattı O da diyor sen hassassın yapamazsın Dün youtubeda Kağan hocanın videolarını izliyor. Diyor sezeryanda sancı çekmeyecen o kadar canın yanmayacak Sonrasında bakacak şnsanları olmayankar seseryanda zorlanmış Sen öle değilsin ki diyor bisürü kişi var diyor başta annem diyor. Herşeyini yaparız diyor o sancı zormuş gel seseryan yapalım dşyor . Doktor çarşamba söyleyecek doğum türünü. Bakalım ne diyecek ben normal doğumu sağlıklı buluyırum doktor ne derse onu yapacam diyorum ama eşim ikna eder beni diye endişe duuyuyorum. Doktor bi de biz ordayken dedi hastalarım çatı muayenesinden sonra seseryan istiyor.
Adimiboswer Renaaa Ben 2 kere doğum yapmış biri olarak söylüyorum ilki normal doğumdu 15 saat suni sancı çektim yani ölüp diriliyorsun gibi bişey tabi herkesin bir değil ama ilk doğum genelde zoe ve uzun sürer bildiğim kadarıyla o yüzden korkup ikinciyi kendi isteğimle sezeryan oldum. İkisininde zorlukları var sezeryanın en zor kısmı uyuşukluk geçtikten sonra başlıyor o ağrıyı acıyı anlatamam yaşamak lazım ve 15 20 gün yürürken iş yaparken çok zorlanıyosunuz ama bana sorarsan tekrar sezeryanı tercih ederim😂
ChemistrySK Renaaa ee eşinizin söyledikleri ve istege bagli sezeryan size bu denli mantikli geliyorsa neden post actiniz acikcasi anlamadim,yani zaten mantiken sizede dogru geliyorsa peki sorun ne
Renaaa Adimiboswer İşte eşim de bu hşkayelerden etkileniyor ben de diyorum saatlerce sürüyor ama bitiyor sezeryan hep var O da dün Kağan hocanın videolarını izleyince diyor ki eski seseryanlarla şimdiki ahnı değil gelişmiş herşey Eskiden 2 sene doğum hapma diyorlarmış şimdi 4 ay diyorlarmış mesela ikinci için. Allah ım çok zor demek ben apandisit amelşyatı oldum 16 sene evvel tahmin ediom ameliyat sonrasını . Ya çok mu acıyo yaw :) dahhanmama ihtimali de yok sanırım :) Allah bağışlasın buarada sağlıcakla büyüsünler
Adimiboswer Renaaa allah razı olsun teşekkür ederim 🥰 Doğumu yapacak olanda siz acıyı çekecek olanda size eşinizin ısrarı ve tavrı bana yanlış geldi açıkcası. Benim eşimde normal doğumdan yanaydı çünkü ilk doğumumda askerdeydi ve neler çektiğimi görmedi o yüzden normal doğum yap sezaryen yapma bence diyordu ama ben ona sen değil ben doğurucam dedim bidaha asla karışmadı. Doğruyu söylemek gerekirse normal doğum daha zor normal doğumun dikişleride zor oturmak filan lavaboya çıkmaz imkansız yani 😂 Sezeryana gelicek olursak evet uyuşukluk geçtikten sonraki ağrıyı anlatamam yani sizi korkutmak istemem ama ben saaatlerce ağladım ve neden sezeryan oldum ben diye diye ağlıyomuşum😂 ikiside zor ama en azından sezeryanda sonradan ağrı geliyo ve yaklaşık 3 4 saat içinde o ağrılar hafifliyo ağrı kesicilerle doğum yapıyoruz mucizevi bişey bu kadar acıyada katlanıcaz mecbur🥰
Renaaa Adimiboswer Hep anlatamıyorum bu konuyu okuyan herkes yanlış anlıyor eşimi kötülemişim gibi oluyor :) Eşim acı çekmemi istemediği için sezeryan ol diyor. Normal doğumu herkes anlattığından böyle acılı acılı diye gözleri doluyor bana bakıyor diyor ki gel sezeryan yapalım. Ama sizin yaşadığınız ve genelde diğer eşlerin baskısı işte niye seseryan oluyon normal doğur diye eşlerinşn çekeceği acıyı düşünmeyenler Benimki de tam tersi. Ben acı çekeyim diyorum O yok diyor. Sezeryan sonrası herkes iş yapamıyorum diyor ya O da diyor insanımız mı yok yardım edecek O zorluk çekenlerin yardım edeni olmadığından ilk zamandan itibaren hep iş güç yapmak zorunda kalanlar diyor. Allah razı olsun şimdiye kadar işlerimi eşim yaptı yemeklerimi kayınvalidem Allah bin razı olsun çok memnun olduğum bir ailem var. Benim Çarşamba belli olacak ya. Belki dr da sezeryan der bilmiyorum ama dr normal derse eşim beni çok çabuk ikna ediyor da ben ne yapacam diyeydi. Kordon da dolanmış kafam karman çorman bi belirsizlikte yürğyorum. Çatı muayenesinden de ameliyaattan da normalden de korkmuyırum hamdolsun Korkunun faydası yok Hangisi münasip sağlıklı olansa o olsun ama eşim çok hassas biri işte 😞 İnşAllah sağlıklı olan olsun Doktorun önceliği normal doğum ama bakalım muayene ne sonuc verecek haber ederim sizlere de
Adimiboswer Renaaa inşallah Rabbim hakkında hayırlısını versin sizin için hangisi iyiyse o olsun🙏 ❤️🥰
Renaaa Adimiboswer Çok teşekkür ederim güzel duanız için Allah razı olsun sizin de gönlünüzdekiler hayrlısıyla nasip olsun 🍀🤍🫶🫶🍀🤲