Merhaba anneler,
Gebeliğimi 5.haftasında öğrenmemin ardından direkt bu uygulamayı indirmiştim. Gün gün 00.00’ı bekledim, gün eksildiğini görüp öyle uyudum.
Forumlarda çok zaman geçirdim, desteğinizi benimle hissettim 🧡
Ve çok şükür 3 Temmuz saat 10.00’da bebeğime kavuştum.
Sabah 8’de hastanedeydik, 9.30’da ameliyathaneye indirdiler. Hiç beklemeden direkt içeri alındım ve sedyeye oturdum. Spinal anestezi 3.denemede oldu. İlk 2’si acıdı ama 3.’yü neredeyse hissetmedim.
Bana anestezi geç tesir etti. Bacaklarımı kaldırıp masaya ben yattım yardım almadan, sondayı taktılar her şeyi hissettim ama acımadı. Bir süre bekledik uyuşmayı ama tam uyuşma gerçekleşmedi ve operasyona başlayın dedim çünkü bir an önce bebeğime kavuşmak ve operasyonun bitmesini istiyordum.
Başladılar, bebeğim çıkarken istediğim şarkıyı açmalarını rica ettim ve Sting- Desert Rose çalarken bir ağlama da duyuldu 😻 Sonra doktorum bebeğimi gösterdi. Temizleyip yanağıma getirdiler, ah yavrum çok sıcaktı.
Kontrol için bebeği götürdükten sonra yapılan her şeyi hissettim ve göğsümde fevkalade bir baskı yaşadım meğer tansiyonum çok düşmüş. Herhangi bir ilaç istemedim, geçmesini bekledim ve oksijen verdiler. 3-4 dk sürdü o his, sonra geçti.
Ne kadar kaldı diye sorduğumda 10 dk dediler, içeriyi temizliyorlarmış. İçeriyi temizlerlerken elin içimde dolandığını çok net hissettim ama acı/ sancı yoktu.
Ve sonra dikişlerim tamamlandı, ameliyathaneden çıktıım (:
Ayılma odasında 2-3 dakika kadar bekledim ve kendi odama çıkarıldım. Ben odaya çıkınca bebeğimi de getirdiler, direkt emzirme girişiminde bulundum.
Odama geldiğimde bacaklarımı, ayaklarımı istediğim gibi hareket ettirebiliyordum 0 uyuşukluk yani 😂
10.30’da odadaydım, 2’ye kadar bir şey yiyip içme dediler ama ben felaket su içen biriyim, dilim damağım kurudu. bardağın altını dolduracak miktarda 3-4 kere su içtim. 2’den sonra da su, kayısı hoşafı suyu ve kahve içtim.
6’da çorba ve üzüm hoşafı getirdiler, onu da içtikten sonra yürümeye kalktım. İlk kalkışım da, yürüyüşüm de çok rahattı. Yataktan kalkarken de direkt karşıya baktım, hiç zorlanmadan kalktım 🧿
Çok şükür sağlıkla, huzurla, mutlulukla bebeğime kavuştum ve diğer gün evimize geldik.
Doğumu gözümde hiç büyütmemiştim, hiç acıya odaklanmadan yalnızca yavrumu düşünmüştüm. Ben bu tür durumlarda düşüncenin çok etkili olduğu inancındayım (:
Bekleyen herkesin sağlık ve mutlulukla yavrusuna kavuşmasını dilerim 🧡🧡🧡🧡
sorular varsa memnuniyetle cevaplarım 🌸