Esragol Kızlar bugün 38 haftalık olduk muayeneye gittim zaten karın çevresi 3 haftaya yakın gerideydi şimdi 4 hafta olmuş gerilik kilosu 2670 g olmuş her hafta az az kilo aldı hep bebek doktor suyu iyi doğum kanalında herşey iyi dedi ama gelişim geriliği beni cok endişelendiriyor yani sezeryan yapalım da demedi herşey iyi 1 hafta sonra gene gel dedi ama genel olarak gelişimi geride olduğu için ben biraz endişeleniyorum sizde böyle bir durum yaşayan varmı cok merak ediyorum
Youngmotherr Esragol başka doktora gidemez misiniz ben geçen gittiğimde 2 hafta geriden geliyor dedi perinatolojiye gittim hiçbir sorun yoktu
Masalada Esragol korkma canım hiçbir sıkıntı yoktur bence çünkü ben de senin gibiyim iki hafta geriden geliyor ama doktor mesela bana dün dediki bu gelişim geriliği diyemeyiz buna belki bebek minyondur yani çok iyi bir doktora denk geldim Allah razı olsun onun için korkma benim bebek makat geliş yani sancın falan olmadan da doktor seni ameliyat edemeyiz diyor ilk gebeliğim bide 🥰
Ftmysf1007 Esragol aynı şeyi dün bende yaşadım 36+1 deyim. Dün doktor karın çevresi 3 hafta geride dedi kaç haftadır kilo almamış. Başka bir şeyinde sorun yok dedi ama korkuyorum yine de
M-liz9 Esragol Esragol aynı haftadayız canım dün kontrole gittim bende takipli olduğum yer değildi karın çevresi bizimde 2 hafta geri çıktı doktoruma yazdım son haftalarda ölçümlerde yanlışlık olabileceğini söyledi inşallah sağlıkla gelsin minikler bende kafama takmamaya çalışıyorum
Esragol Youngmotherr bu takipli doktorum başından beri gidiyorum 20. Haftadan sonra hep gelişimi gerideydi ama son haftalarda aralık baya açıldı bu durumu yaşamasına rağmen hala normal doğum için bekleten doktorlar varmı diye merak ettim korkuyorum biraz sorun olur ilerde yada doğumda diye
Gumus25 Esragol genelde böyle olunca daha sık takip ediyorlar gelişim durursa alıyorlar zaten korkmayın haftada bir gidiyorsunuzdur zaten dimi
Esragol Gumus25 evet haftada bir gidiyorum dediğiniz gibi inşallah sağ sağlim sağlıklı şekilde kucağıma alabilirim gerilik beni biraz korkutuyor onun dışında cok şükür herşey iyi
Gumus25 Esragol bizimde kilo olarak geri biraz ama bende takmamaya çalışıyorum yani zaten her bebek aynı olmuyor benim eşim biraz daha zayıf ince yapılı ona benzedi herhalde diyorum 😊
Esragol Gumus25 evet bizimkide öyle doktor minyon olur biraz bir sorun yok diyor ama bazen böyle pimpirikleniyorum 🥲 sağlıklı olsun yeterki kiloları hiç önemli değil
Gumus25 Esragol tabi ki sağlıklı olsunlar inşallah 🙏 2500 doğan da normal oluyor 4000 doğan da o yüzden arada farklar olabilir bence
Esragol Masalada evet bende doktoruma güveniyorum dediğiniz gibi benim doktorumda öyle diyor inşallah sağlıkla alalım kucağımıza🙏
kubrayas Masalada kaçıncı haftandasın. Ben de dün gittiğimde doktor makat pozisyona geçmiş dedi. Normalde başı hep aşağıdaydı. Sezeryan olacak gün vereceğim dedi. Bu arada bebek 36+0 bugün.
Esragol Ftmysf1007 evet insan şüphe duyuyor doğduktan sonra ya da doğumda düşünmeden edemiyorum bir sorun olmaz inşallah diye bugünde artık 38 haftalık olunca korktum çünkü çoğu riskli gebeler bu haftada sezeryan oluyor
Ftmysf1007 Esragol bana da bi haftalık süre verdi. Sıkı takibe aldı. Haftada 2 gün gün nst 1 gün kontrol. Eğer bebek haftaya kilo almamış olursa sez ryana alıcaz dedi 🥺
Esragol Ftmysf1007 evet en iyisini demiş doktorunuz en hayırlısı nasılsa öyle olsun inşallah yeterki bebeklerimiz iyi olsun bi aksilik olmasın
Erdemelif Sonuç nedir bi gelişme var mı bende 38 haftalığım bizimkinin kafasında var karında gözükmüyor ama endişeleniyorum inşallah sağ sağlım alırsınız kucağınıza 🫶🏻
Esragol Erdemelif bir hafta daha bekleyeceğim ama içim huzursuz korkuyorum biraz inşallah bi sorun olmadığı sürece bekliycez dedi belki sancım gelirse doğum olucak ama şimdilik gelişim geriliğinden dolayı doğum yaptırmıyor bekletiyor
bernayerli Benim 18 haftalık, bana da 2 hafta geride doğuma hazır ol dedi henüz çok kucuk yaşayamaz, perinatolojiye gidince ilaç tedavisi mi uygulanıyor acaba nasil tedavi ediliyor bu durum
Yesimmm93 bernayerli Isparta’da mal bir doktora denk gelmiştim 2 hafta geriden seZeryana almak zorunda kAlabilirz ama yaşamaz demişti 20lı haftalardaydım yanlış hatırlamıyorsam ,hayatımın en kötü zamanlarını yaşamıştım.Sonra İstanbul’a taşındık oğlum 40+2de 3830 gram doğdu .Tek dedıgım şey o Adam bana o durumları yaşattığı için Allahtan bulsun. Eminim sizde benım ki gibi bir doktora denk gelmişsinizdir lütfen başka doktora görünün
Esragol bernayerli ben 20 haftalıkken perinatoloji doktoru karın gelişimi bir hafta geride demişti öylelikle anlamıştık 30. Haftaya kadar bir hafta kaldı gerilik sonra o ara yavaş yavaş açıldı suan 3 haftadan fazla oldu özellikle son 3 4 haftada cok arttı ama yine de doktor erken doğum riski 20. Haftalarda açılsaydı olurdu dedi şimdi 38 haftalığım yine 1 hafta öteledi
Esragol M-liz9 evet ölçümler bazen yanılıyormuş dediğin gibi inşallah sağlıklı olsunlarda zayıf ya da minyon olsun hiç önemli değil yeterki iyi olsunlar
bernayerli Yesimmm93 Ben de Afyondayım doktorum Eskişehir Isparta veya Ankara araştırma hastanesi önerdi bir de Ankaraya Acar Koç a gideceğiz henüz çok kucuguz cok korkuyorum erkenden doğarsa diye yaşam kriteri bile 30 haftayken 30 haftaya nasil geliriz bilmiyorum
Yesimmm93 bernayerli Isparta şehir hastanesinde Hüseyin bey var Özyurttu sanırım soy adı .Mükemmel bir doktor tam bir Babacan ,ben ona ağlayarak gitmiştim herşeyın yolunda olduğunu söyledi ve çok ilgilendi.Eğer imkanınız varsa ona gidin anlatın durumu çok iyi ilgilenecektir eminim.Birde söylersiniz afyondan sizin için geldim diye dahada ilgilenir .Biraz içerisi ve başı kalabalık oluyor ama hiç aldırmayın siz samımıyetle konuşun.Şuan ki hamileliğimde özele gidiyorum İstanbul’da devlete gidilmez insanın suratına bakmıyorlar ama eger orda olsaydım ondan başka bir doktora güvenmezdım