mavilihanimm Pnrrsn merhabaa umarım hayırlı sonuçlar alırsınız sizi çok iyi anlıyorum ama kendinize zarar vermeyin söylemesi çok basit biliyorum ama benim oğlum 1 buçuk ay erken doğdu hiçbir sıkıntısı yoktu doktorlar stresten etkilenmiş vs dedi şimdi 9 aylık oldu egzama tanısı konuldu onun da başlıca sebebi anne karnında strese maruz kalmasıymış ne kadar takmamaya çalışsak da olmuyor maalesef ama bu süreçte elimizden yapacak hiçbir şey gelmiyor bol bol dua edicez sadaka vericez rabbimin ol diyip olduramadığı hiçbir şey yok 🌸🤲 size içtenlikle sarılıyorum
Snmyildrm @mavilihanimm Su an bana umut oldunuz inan ki. 15 gundur hayatim mahfoldu resmen ölü gibiyim. Banada bebegimin beyninde sivi oldugunu soyledi doktorlar. Perinatoloji bolumune yonlendirdiler. Bir sürü anomali saydilar. Dogsa bile yassmayacak dediler. Gebelik sonlandirilmali karari verdiler. Ama bn asla kabul etmedim. Rabbim saglikli bir sekilde kucagimiza almamizi nasip eder insaallah surekli dua ediyorum. Allahim bu mubarek gunlerde yavrularimiza sifa verir insaallah🤲
mavilihanimm Snmyildrm Bu şekilde o kadar çok senaryo okudum ki sağ salim doğan bir sürü bebiş duydum inanıyorum ki seninkide sağ salim gelicek annesi.. sen duanı eksik etme bol bol dua et içini ferah tut, ayrıca başka anomaliler eşlik etmiyorsa da çok şükür ki bu hastalığın tedavisi var en azından öyle düşün ama inanıyorum ki seninkide sağ salim gelicek seni çok iyi anlıyorum dualarımda olacaksın bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine sağ Salim kavuşun inşallah 🤲🌸
gulcin8396 Snmyildrm Canım ne gibi anomaliler söylediler bende yaşadım aynı süreci genetik araştırma da birşey çıkmadı
gulcin8396 Arkadaşlar geçen yıl haziran ayında detaylı ultrasona girdiğimde bebekte hidrosefali ve yanında bir sürü anomaliler çıkmıştı üst bacakları gelişmemişti kalp delik çene geride vs vs bir sürü sorun hepsini tek tek araştırdım ama benim hidrosefali ile birlikte başka anomaliler olduğu için kesinlikle gebelik sonlandırma dediler doktor doktor gezdim gezerken bebeğin kalbî durdu eğer bebeğin beyininde sadece sıvı birikmesi varsa onu anne karnında bile ameliyat ediyorlar başka anomaliler eşlik etmiyorsa ki en kötü senaryo da doğduğunda şant takılıyor o yüzden bol bol dua edin Allah’ın izniyle hiçbir şey olmaz
Zeynepacar35 mavilihanimm Merhaba oncelıkle geçmış olsun bende suan gebeyım 25+2gunluk bnde 20haflıkkken yaklasık detaylıya gırdım hıc bı sorun yoktu sonra şehır hastanesıne yatmam gerekıyordu ordakı doktorlar bebege ultrasyonla baktdgnsa bı sıkıntı gordu bebegı kafasının sol tarafıyla ılgılı bzmkı de 10.5mmdi sonra bende başka doktrlara gıttm tabı onlarda aynı şeyı soyle sızın gıbı bende fetal mr gırdm orda sonc 11.9 mm cıktı ve suan haftasonu oldugu ıcın sonclarımı daha doktrlara solemedım ve bızm sonclarda yazan hastalıgın ısmı sanırım (lateral ventrıkül) sıznkıde bu hastalık mıydı ve bende cok uzuldm ılk gun ama hep dua edıyorm herkesten dua ıstedım allaha sıgındım bende bizmde inşşalh derecesi düşer
yavrusincabim1807 Zeynepacar35 neden bu kadar korkuttular sizi ya benimde sol tarafı 10 mm çıktı bizde ilk başta tedirgin olduk ben hergün araştırdım ama 3 doktora göründüm üçüde herhangi bir sorun yaratmıycağını bu gittikçe artarsa sıkıntı olacağım söylediler beni ferahlattılar ve 3 gün önce ölçtürdüm iki tarafta 6mm çıktı düşmüş sevindik 🫠 ama ben hep düşeceğine odakladım kendimi canım sakın stres yapma bende yaptım bikaçgün ama doktorlarım benimle hiç olumsuz konuşmadılar takip edicez dediler
mavilihanimm Zeynepacar35 evet evet bizimde böyleydi hatta doktor karaciğerinde bağırsaklarında falan da sorun var diyordu sonradan Emar çekilince sadece ventrikül genişlemesi çıktı zaten sizinki suan normal bence korkutmayın kendinizi erkek bebeklerde 13 E kadar normal kabul ediyoruz demişlerdi birde burda bi arkadaşa doktor bebek zaten suyun içinde olduğu için sıvı ölçümlerinde yanlışlık olabilir demiş kalbinizi ferah tutun kendinizi üzmeyin söylemesi çok basit aynı şeyleri yaşadım gece gündüz ağlıyordum ama olan minik kuşuma oldu oda hissetti ki erken doğdu 👶🏻
hepoyleolurzaten__ mavilihanimm maşallah minik savaşçıya rabbim sağlıkli uzun ömürler nasip etsin ❤️🙏🏼
mavilihanimm hepoyleolurzaten__ amiiinnn çok sağolun hepimizin yavruları sağlık huzur mutluluk içinde yaşasın ömür boyu 🕊️✨
Zeynepacar35 yavrusincabim1807 benden dırek gen testlerı flan ıstedıler ılerlerse cocuk hasta olabılır dedıler sonra fetal mr ıstedı bı doktor. Iste bugn soncları gosterıcem dua edın lütfen temz cıkmş olsn ve bu gerıleme oldugunda ayrı yetten sızlerın yaptıgı bırsey olmadı degıl mı
Zeynepacar35 mavilihanimm ben ztn sızın yazınızdan sonra rahatladım çok ıyı geldı bunu paylaşmanız Ve bebegımız erkek bugun oğlenden sonra doktora gıdecem sonclar ıcın ınsşşlah hersey duzelır
Mrsselvinaz mavilihanimm yazınızı gördüm çok mutlu oldum…Bu durumunuzu keşke annelerin hepsi okusa. Ben geçen hafta pazartesi ayrıntılı ultrason yaptırdım kapı önünde bir bebek bekleyen 20 haftalık anne adayı vardı.Moreli o kadar bozuktu ki halini hatrını sordum.Ayrıntılıda sıvı var doğumu sonlandırmalıyız demişler ve 9 yıl denedik demişti… Keşke doktorlarımız sizin gibi mucizeleri de göz önünde bulundursalar
mavilihanimm Mrsselvinaz ahh keşke en derin yaram kendi başıma geldiğinde her tarafta bi teselli aradım burda 2 anneyle arkadaş oldum hatta hala görüşüyoruz çok tepki de aldım işte insanlara bişey olmucak deme sonra hayal kırıklığına uğrarlar diye ama bu öyle bi şey ki insan öyle olmasa bile iyi bişeyler duymaya çalışıyor şuan benim bu hesabı açık tutmamın amacı kaç kişiye ışık oldum bilmiyorum ama daha fazla insana yol göstermek istiyorum ben o yolda kayboldum malesef ışık tutan olmadı ama ben başkasına umut olmak yol göstermek istiyorum tek amacım bu doktorlara ben sorduğumda hiç mi düşmez diye hiç düşene denk gelmedim dediler doğumdan sonra çok gitmek istedim sırf benden sonra başka birisi gider de ona söyler onlar da ümidini kaybetmez diye ama gidemedim o ayrı ✨
Mrsselvinaz mavilihanimm bildiğin yoldan şaşma keşke pazartesi kontrol den önce bu yazını okumuş olsaydım da o gün karşılaştığım anneye gösterme şansım olsaydı… Rabbim ne eylerse güzel eyler… Herkes kalbinin ekmeğini yer bozma kalbini.
Snmyildrm @gulcin8396 Canim bir suru sey Soylediler yarik dudak ve damak, hidrosefali, makrosefali, alt cene de gerilik, kulaklarda düsüklük, bobreklerde parlaklik vb.bircok sey soylediler😞
gulcin8396 Snmyildrm Bizdede hidrosefali çenede gerilik kalp damarlarında terslik ve alt bacakları oluşmamıştı hiç yoktu ayak çıkmış direk ve oda içerl dönüktü kalp damarları tersti doğru düzgün hareket etmiyordu zaten ama genetik testte hiçbir şey çıkmadı
Snmyildrm @mavilihanimm insaallah Rabbimden tek istegim yavrum saglicakla dogsun 🤲 Ama bizim yaninda bir suru sey saydilar yarik dudak damak, hidrosefali, bobreklerde parlaklik, vb.bir suru sey 😞
mavilihanimm Snmyildrm rabbimin ol diyip olduramadığı hiçbir şey yoktur anne karnı kapalı bir kutu ne olduğunu asla bilemeyiz bol bol dua edelim 🤲🌸