Demir_bebek merhaba, kaç haftaliksiniz ve gebelik şekeriniz var mı? Ya da şeker taraması yaptırdınız mi veya kendiniz şeker takibi yapıyor musunuz ara ara?
Bende gebelik sekeri var, en baştan beri en korktuğumuz şey bebeğin suyunun fazlalasmasiydi çünkü bu erken doğum sebebi demek ve dolaylı yoldan gelişim yetersizliği de demek aynı zamanda. Ben en baştan beri günde 5 kez insulin kullandım, şeker hapı kullandım ve diyet yaptım hep. Şuan 37. Hafta içindeyim gebe kaldığım kilodan 4 kg gerideyim, yani insulin, hap ve diyet bana hamile olmama rağmen kilo verdirdi. Durum bu olunca haliyle suyum fazlalasmadi ama en son 1 ay önce gitmiştim, yarın tekrar randevum var suyun fazlalasmasi oldu mu o zaman belli olacak.
Sende de şu fazlalığı varsa demekki biraz salsan şu fazlalığı gibi bir sorun yaşama potansiyeli var vücudunun, bu sebeple sana önerim bir dahiliye doktoruna git, şeker yüklemesi yaptirmasan da son 3 aylık şekerine baktır. Şayet ortalama ustundeyse o seni yönlendirecek zaten. Takip yap vs diye…
Bu süre zarfında şayet yürüyüş yasak değilse yürüyüşünü sıklaştırıp bir Diyetisyen ile devam edebilirsin. Dahiliyeye gittiğinde diyetisyene yönlendirmesini iste, hemen randevusuz gir çık yapabiliyorsun.