(Normal doğum korkusu olanlar okumasın) Merhaba kızlar öncelikle klasik olarak bende burda neredeyse tüm doğum hikayelerini okudum. Çok şey kattılar bana. Belki size de benim hikayem bişeyler katar. Öncelikle hamileliğimin başından beri hep normal doğum yapmak istiyordum. Ona göre hazırladım kendimi hep. Bence bu çok yanlış her iki doğuma da hazır olmak gerekli. 23 haziranda kontrole gittim. Açıklık 1 cm’di. Rahim ağzı %40 yumuşamıştı. Doktor daha zamanın var dedi. Eve geldim regl olacakmış gibi sancılarım başladı. Yürüyüş yaptım. Squat pilates topu ne varsa denedim. Adaçayı hurma tarçınlı su düzenli şekilde tükettim. Benim çatım 3500 kiloya kadar müsaitti. En son gittiğimde 3600 dediler. Neyse evde hareketlere devam ettim . Düzensiz sancılarım vardı gece boyunca. Uyandığımda biraz hafiflemişti. Eşimle kahvaltı yaptık ben iki lokma bile yiyemedim midem bi garip oldu. Sonra kalk evi temizleyelim ne olur ne olmaz dedim. Tüm evi dip köşe sildik süpürdük. Sonra akşam üzeri 5 de gittik hastaneye. Benim doktorum nöbetçiydi. Nstye bağladılar düzenli sancılar çıkmaya başladı ama bebeğin kalp atışlarında bişey vardı tam anlamadım o kısımı. Sonra doktor eve git duşa falan gir iki saat sonra gel dedi ama hala 1 cm açıklık var. Eve gittim sancılarım 2-3 dakikaya düştü ve dayanılmayacak gibi olmaya başladı. Sıcak suya oturdukça rahatladım. Sonra gittik hastaneye doktor istersen sezaryene alalım ya da suni sancı verelim açıklık artar belki dedi. Ama çok acı çekersin dedi. Neyse o sıra annemler babamlar vs geldi hastaneye. Beni doğumhaneye aldılar annemle. Başladılar suni sancıya. Nstye bağlı yatıyordum. Ebe açıklığa bakarken su gelmeye başladı. Bebeğin kafasını kanala yerleştirdi. Ama açıklık 2cmi geçmiyordu. Bana sakın ıkınma dediler. Suni sancıyı çekmeye başladım hiç hareket etme dediler ama sancı o kadar fazlaydı ki bi yandan ağlıyorum bir yandan bağırıyorum. Epidural istedim ama o an orda epidural yapacak kimse yokmuş nöbetçi. Neyse beni sezaryene alın diye ağlamaya başladım. Eşim geldi destek olmak için ama ben aşırı kötü oldum. Doktor geldi daha yolun çok uzun dayanamazsın sezaryene alalım dedi. Ameliyathaneyi aradılar. 5 dakikada ameliyathaneye çıkardılar. Hala sancılarım geldiği için ağlayarak girdim ameliyata. Spinal anestezi yaptılar. 10 dakikada çıktı bebeğim. Çok şükür Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın. 24.06.23 tarihinde doğdu oğlum. Sonra ben çok gergin olduğum için sakinleştirici yaptılar. Odaya nasıl gittiğimi hatırlamıyorum.
Aslında sezeryanın korkulacak bir şey olmadığını bilin istedim. Bebeğim 3850 doğdu. Doktor normal doğum olsa bebeği riske atardın dedi. Çok şükür oldu bitti. 2. Gün bebeğimde sarılık çıktı küveze girmedi erken fark edildiği için. Sık sık emzirdim. Hastanede mamaya alıştığı için beni emmek istemedi. 2-3 gün sütümü sağıp biberonla verdik. Sonra beni hiç tutmadı. En son göğüs kalkanıyla denedik çok şükür tuttu. Size de tavsiyem göğsünüzde yara vs varsa ya da tutmuyorsa göğüs kalkanını kesin deneyin. Biraz uzun oldu ama varsa sorularınız sorabilirsiniz.