Eveeeeet 2 ay sonunda anca fırsat bulup pozitif doğum hikayemi yazabiliyorum 😍 Sonrasında sormak istediğiniz tüm soruları cevaplamak isterim bugün oğlum Asal ; 2 aylık 💙🧿
Önce kendimden bahsedeyim 4 senedir evliyim 28 yaşındayım, matematik öğretmeniyim ilk hamileliğim ilk tecrübeler .. bu sebeple benim için her aşaması çok heyecanlıydı 🙏🏻
Hamileliğim çok rahat geçti hiç bulantı sorunu yaşamadım evden özel ders verecek son güne kadar çalıştım hiç zorlanmadım. İri yapılı olduğum içinde karnım çok çıkmadı bu süreci daha da rahat geçirdim😂
Acıbadem Atakent hastanesi takipliydim daha doğrusu 28.haftadan sonra Dokror değiştirip oraya başladık ama iyi ki öyle yapmışız 😍 Doktorumdan ayrı hastane hizmetinden ayrı çok memnun kaldık 🙏🏻
3 Mayıs Çarşamba sabahına gün verdi Doktorum 🎉
Bir gün öncesinden akşam gidip odamızı süsleyip hazırlamıştık daha sonra gece eve geldik son kontrolleri yaptım eşyalarımı hazırladım
Heyecandan uyuyamam sanıyordum ama şaşırtıcı bir şekilde biraz uyudum sonra sabah duşumu aldım , hazırlandım hastaneye yola koyulduk 🤩
İlk odamıza cıktık damar yolum açıldı. Hemşireler o andan itibaren ilgilenmeye başladı bu sebeple sakinleştim çok fazla heyecanlanmadım
Bir de çok fazla sezaryen doğum ve anestezi uygulama videolarını izlemiştim az çok hangi aşamada nasıl olacağını biliyordum bu da beni rahatlatıyordu😍
08.15 gibi beni aldılar ameliyathaneye indirdiler, hazırladılar ilk ben girdim eşimi de üstünü değiştirmeye başka bir alana aldılar.
08.30 da anestezi doktorum geldi ve yavaştan başladı her şey 😍 Epidural + Spinal Anestezi yapıldı.
Tüm samimiyetimle söylüyorum çok canı tatlı biri olarak hiç ama hiç hissetmedim el üstüne damar yolu açılırken daha çok hissediliyor öyle diyeyim size bundan hiç korkmanıza gerek yok kesin bilgi 😂😍
Sonrasında yavaştan bacaklarıma bir sıcaklık geldi beni uzandırdılar o an saati gördüm 08.55 di
bacagımı yukarı çektiler onu hissettim sonda takıldı ama uyuşma başlamıştı onda da hiç acı hissetmedim üstüme örtü çekildi ve doktorum başladı en ufak bir his yoktu tamamen uyuşmuştum
Zaten sürekli benimle konuşuyorlardı nasıl geçti anlamadım bile eşim içeri girdi yanıma 09.02 de yanımdaydı iyice duygusal moda geçmiştim 😍
Veeeeee çekiştirme olmuş onları bile hissetmedim masa sallandı hafif sadece 09.06 da oğlumun sesini duydum gösterdiler tarif edemeyeceğim duygular 👀🥹 o ilk temas sıcaklıgı kokusu …. 😍
Sonra biraz foto çekindikten sonra oğlumu ve eşimi bebek bakım odasına gönderdiler onlar gitti benim dikiş işlemleri de çok hızlı oldu 09.20 de başka bir odada 20-25 dk dinlendim sonra odaya cıktım oğlumu getirdiler yine ilk temas … emzirme danışmanı gelip öğrettikten sonra ilk emzirmeyi gerçekleştirdim sütüm hemen geldi ve oğlum emdi sonrasında hemen uyudu zaten bu andan itibaren her şey güzel ve yolunda ilerledi🙏🏻
Sondayı 2-3 saat sonra gelip çıkardılar uyuşukluk vardı onu da hiç hissetmedim uyusukluğumda sonrasında yavaş yavaş geçti ağrım hiç olmadı katater takılmıştı ağrım oldukça basıyordum geçiyordu hemen 🎉
Gün içinde filtre kahve 2-3 tane içtim hem uykusuz kalacağımı bildiğim için iyi geldi onu öneriyorum
İlk yürüyüşümde kolay geçti sonrasında hep yürüdüm.
Hastanede 2 gece kaldık 3. Gün öğlen taburcu olduk bu süreçte beslenme programlarına hep uyduğum için ilk gün gaz çıkarabildim 2. Günde tuvaletimi yapabildim o sorunda ortadan kalkmış oldu.
2.gün duş aldırıp hazırlayıp saçımı fönleyip fotoğraf çekimim oldu bunlar paketimde vardı dolayısıyla kendime geldim normal günlük sürecim başlamış oldu psikolojime de iyi geldi uykusuzluk ilk 2-3 gün olayların etkisiyle sorun olmuyor anlamadım bile günler hızlı geçti 😍🥲
2.günün sabahında oğlum Sünnet oldu o işlemde güzel geçti bir sorun yaşamadık erken olduğu için 3-4 gün içinde çabuk iyileşme oldu o da çıkmış oldu aradan👌🏻
Böylelikle hastaneden çıkınca artık ev sürecim başlamış oldu annemle anneannnem 40 gün hep benimle kaldılar o konuda şanslıydım hep beraberdik 😍
ilk hafta eve hemşire gelip duş alma , tırnak kesme yine emzirme ile ilgili eğitim verdi sonrasında artık düzene alıştım bugün Asal 2 aylık zaman ne çabuk geçti anlamadım bile 🎉
Varsa merak ettikleriniz ve benim unuttuklarım sorularınızı içtenlikle cevaplayabilirim ✋🏻✋🏻🤩