September_ Merhaba kızlar 2 sene aradan sonra ikinci pozitif normal doğum hikayemle karşınızda olmanın mutluluğu içerisindeyim. 🫶Sorularınız varsa vakit buldukça cevaplarım. Gelelim hikayeme; Doğum yapmadan üç gün önce karnımda şiddetli baskılar oluyordu. Sancı şeklinde değil ama sanki birisi karnımın üstüne oturmuş gibi baskı hissi oluşuyordu ve canım çok yanıyordu. Onun dışında doğum için hiçbir belirti vermedim diyebilirim. Ne nişanım geldi doğumdan önce ne suyum. Hatta doğru düzgün sancı bile girmiyordu. Ta kiii 30 Haziran gecesine kadar. Gece saat 1: 30 civarı regl ağrısı gibi bir sancıyla uyandım. Başta takmadım geçer diye bekledim. Sonra baktım beş dakika da bir bu ağrı giriyor bana. Ancak hala gidip gitmemekte kararsızdım hastaneye çünkü ağrılarım çok hafifti gündüz de hiçbir sancım yoktu daha yeni sancı girmişti resmen bana. yani doğum sancısına benzetemedim suyum nişanım da gelmemişti zaten. Sonra sıcak bir duşa girdim rahatlamak için. Güzelce yıkandım temizlendim biraz iyi geldi ama geçmiyordu sancılar. Kayınvalideme söyledim o da her doğum bir olmaz gidelim sana daha önce hiç böyle sancılar girmemişti dedi. Bu arada Kasabada kalıyoruz ve hastane ile arası 30-40 dakika bu yüzden Hemen annemi de uyandırdık ve çıktık yola. Gittiğimizde saat 2 yi geçiyordu 3 cm açıklık vardı. Yatış verdiler. Bu arada annemler meryem ana otunu suya koydu ve okumaya başladılar ki ben etkisinin çok büyük olduğuna inanıyorum. Daha sonra nst odasına götürdüler doğum sancılarım çıkmıştı. Nöbetçi Doktor da muayene etti ve sadece sancı şikayetiyle bu kadar hızlı açılmam olmasına şaşırmıştı. Saat 03 30 civarı açıklığım 6-7 cm e ulaşmıştı ve doğumhaneye aldılar beni. Sancılarımın şiddeti bu ksımdan sonra arttı. Ebe suyumu patlattı ve rengi hafif bulanıktı. Bebek kakasını yapmış dediler biraz suni sancı ile destek vereceğiz dediler. Bu kısımdan sonra işin rengi değişti tabi biraz. İlk doğumumda suni sancı almamıştım bunda alınca farkı kendim deneyimlemiş oldum. Biraz daha fazla ağrılı bir süreç ama bir an önce doğurmam gerektiği için sancılarımı hep güzel karışladım. Sancı geldikçe Ebelerin gösterdikleri hareketleri yaptım sancım olmadığı zamanlar derin derin nefes aldım ve yürüdüm. Giderek artıyordu sancılarım devamlı açıklığı da kontrol ettiler. Beni bu kontroller çok yormuştu biraz hunharca davrandılar açıkçası ama çok hızlı ilerlediği için açılmalarım hep gaza getirdiler beni ses etmedim pek 😂 en son tekrardan Squaat tarzı bir hareket yaparken şiddetli ıkınma hissim geldi hemen yatağa aldılar açıklığı kontrol ettiler ve tam açılma vardı. Terliklerimi bile giymeme izin vermeden koşa koşa doğuracağım masaya gittik. Aynı ebelerin dediği gibi sancıyla birlikte çenemi boynuma yaslayıp hafif doğrulup ve yanlardan tutunup bağırmadan nefesim kesilene kadar ıkındım. Mosmor olana kadar ıkınacaksın dediler ve dedikleri gibi yaptım. Bu arada çok güzel ıkınıyırsun şöyle böyle gaza getirmeyi de ihmal etmiyorlar😂 ikinci ıkınmayla birlikte bebeğimi 04 55 de doğurdummmm. Uzun uzun yazdığım hikayem aslında toplamda 2 buçuk saatlik bir süreçti.😂iki buçuk saatlik maratonun en zor yanı dikişler ve açıklık muayeneleriydi gerçekten doğum kadar yordu. Açılmam çok hızlı ilerliği için çok sık aralıklarla açılma kontrolü oldu ama minik kızım doğdu ve hepsi geçti ❤️ Bu arada Tokat devlet hastanesine gidiyordum ama ilk doğumu üniversite hastanesinde yapmıştım oranın sistemi daha güzeldi açıkçası devletten pek de memnun kalmadım ama geçti bitti şükür. Kızım 39/4 de 3585 gr 52 cm doğdu. Sorularınız varsa sorabilirsiniz 🌸
Aaaaabahar September_ maşallah ne güzel bir doğum sağlık sıhhat ile büyüsün bebis❤️❤️ Ben kendimde 3 dogum yaptım ama hepsinin yeri ve heyecanı farklı inşallah bunuda umduğum ümit ettiğim gibi atlatırım ❤️❤️
1oguzannesi September_ maşallah bende 2 . Kez normal doğum yapacagım kısmetse 1 ayım kaldı . Korkuyodum moral oldunuz . Ilk dogumunuz kaç saat sürmüstü acaba ?
Psr Sağlıkla büyüsün, ne güzel bir doğum, maşallah☺️ Dikişi hissettiniz mi bu yüzden mi zordu? Beni dikiş korkutuyor biraz…
September_ Psr devlete mi gidiyorsunuz özele mi ? Özelse daha özenli olurlar diye düşünüyorum. Uyuşturucu sıvı döktüler ama gene de hissettim dikişleri. Ama bünyeden bünyeye göre de değişir bazılarına hiç dikiş atılmıyor 🌸
Aaaaabahar Psr korkmayın acı doğumdan çıktığınız için öyle çok hayal ettiğiniz gibi olmuyor zaten acıyacak kısma geldiğinde söylüyor burası biraz acıyacak diye 😁ama o da yanlışlıkla elinize iğne batarya öyle bir acı 3 normal doğum yapmış birisi olarak yazıyorum rahat olun ve o anın bir an olduğunu ve geçeceğini kendinize telkin edin❤️❤️❤️
Alininannesiiiiiii Masallah Allah analı babalı büyütsun bebek kakasını yemis demiştiniz onla ilgili bir sorun oldu mu
September_ Alininannesiiiiiii kakasını yeni yapmış ama yememiş allahtan o yüzden bir sorun olmadı çok şükür. Popişinde kaka ile doğdu sadece 😂
hamilebirisi Hayırlı olsun darısı bana inşAllah daha önce hiç açıklıginiz ya da bir belirtiniz var mıydı bende 39 olcam hiç açılma yok 40 da sezeryan dedi doktor
Sevgi01 Allah analı babalı büyütsün bende tokattaym devlette eşi yanınıza aldılarmı odaya alınca refakatçi olarak
September_ Sevgi01 benim doğum bayram tatiline geldi çok sakindi etraf odamda da tektim çok rahat girip çıktılar ama eşim sordu gece kalabilir miyim diye izin vermediler. Ama sormadan kalsaydı kimse farketmezdi😂
September_ Sevgi01 bir de doğuma kendi kıyafetlerinizle giriyorsunuz önlük vermiyorlar. Ben bilmiyordum biraz zor durumda kaldım açıkçası güzelim tişörtüm kullanılamaz halde şu an 🥲
September_ 1rabiazengin uyuşturuyorlar ama hissediliyor gene de. Ama herkeste dikiş olacak diye bi şey yok. Bazıları dikişsiz kurtarıyor