Herkese merhaba. Öncelikle bugüne kadar hamilelik süresince bilgi ve destek edinmeme sebep olan Happymom uygulama ve ailesine ve burada bulunan tüm arkadaşlara teşekkür etmek isterim 🤍
Doğumum 30 Haziran 2023 günü kontrole gelmem ile hiz kazanmış oldu. Bayramdan önce dogurmak istemiyorum derken, kontrole geldiğimde doktorumun nstde sancı görmesi ile “istersen bugün alalım hazirsan” demesiyle şöyle bir panik olsam da doğumu kabul etmeye karar verdim. 01.07.2023 00.49 da güzeller kızıma kavuşmuş oldum 💓
Öncelikle burada en çok merak edilen birkaç şeyden söz etmek istiyorum.
🍀 Belden aşağıya uyuşturularak yapılan dogum adına, belden yapılan iğne asla acıli bir işlem değil. Herkesin söylediği gibi bir damar yolu açılmasından çok daha acısız.
🍀İğneden sonra ayaklara kadar uyuşma karıncalanma geliyor ve doğum sırasında o kesilip bicilmeleri pek de anlamıyorsunuz. Ben kendimi hiç kurmadım ultrasondaymisim gibi hissetmeye zorladım kendimi. Bir ara bulantım olur gibi olsa da kontrol edebilmeyi basardim. Burada önemli olan dakikalar sonra bebeğinize kavuşacak olmayı düşünerek yön vermek stres kontrolü yapabilmek. Dakikalar sonra önce bebeğimin ağlama sesi ve ilk göbek kordonu ile olan hali ile tanıştık sonra biraz temizlenerek yanagima koydular koklastik öpüştük muhteşem güzellikte bir buluşma aniydi. O kokusu tarifi yok, bebeğim yanımdan ayrılırken ameliyatı kendi halimde ağlayarak sürdürmüş oldum 🥺😁 çıktığımda annemler çok şaşırdılar hiç ameliyata girmemiş gibi çok iyiydim. 🧿🤍
Sonrasi için;
🍀 Uyusma etkisinin geçtiği iki üç aaatlik bir surecten sonraki halim aslında pek iyi değildi. Karnimda kesi acısı, gaz sancısı gibi sancılar ve beslenmeyi bekleyen bana muhtaç bir bebe olunca açıkçası ameliyatin olduğu gece pek de kolay olmadı.
🍀 Ve maalesef ki karna bastırma olayini yasadim. Rahim dogum esnasında yukarı çıktığı için doğumdan sonra eski haline gelebilsin diye yapılan bir işlemmis. İlki uyuşukluk haline denk geldi anlamadım ama diğer ikinci ve üçüncü yaptıklarinin üzerimde çok durmak istemiyorum çünkü oldukça zordu. Bu işlemi başka hastanelerde bir kere ve uyuşukluk geçmeden yapan yerler var. İlk digumum erkendi devletti ve orda bile bir kere ve doğumdan hemen sonra pis kanı çıkarma islemiydi hiç anlamamistim. Simdi ise 🥺🥺🥺🥺
🍀Diğer çok merak edilen şey sonda takilmasi burada. Sondayi doğumdan iki saat önce kadar taktilar. Ve hayatımda yaşadığım en kotu deneyimlerden biriydi. Çünkü beceriksiz bir hemşire eline kaldım ecel teriyle birlikte asla takamadi sonra bir başka hemşire geldi 10 saniyede taktı ama ondan önce kısa çaplı bir kriz yasadim. Uyuşturunca neden takmiyosunuz dediğimde doktorlar böyle istiyor dendi..sonda olayı talihsiz bir durumdu benim için ilk dogumda asla anlamamıştım,🥺
🍀 Bas ağrısı bel ağrısı gibi sorunlar yaşamadım.
🍀 Gazi çıkarmak ve çabuk toparlanma için yürümek şart bol sıvı alimi şart.
🍀Gece 12 sonrasi 38+6 olmuştum kızım çıktığında emmeye hazır bir bebekti 🧿🤍
🍀 Sutum hemen gelmedi ben sadece bebeğim her istedikçe göğsümu veriyorum.
🍀 Son kontrolde doktor bebeğim için 3500-3750 kg arası olacağını söylemişti. Bebeğim 3.440 gram 51 cm doğdu 🧿
🍀Allah herkese kolay doğumlarla evladina kavuşmayı nasip etsin. En hayırlı en doğru zamanda nasip etsin inşallah ❣️