NIPT testi şu an 2 li 3 lü vs taramalara kıyasla en garanti ve mantıklı test. Cinsiyeti de erkenden öğrenmiş oluyorsunuz ve DNA testi olduğu için acaba da kalmıyorsunuz. USG ile en iyi ihtimalle 16. Hafta da öğrenebileceğiniz cinsiyeti( tabi bebek gösterirse, farklı cinsiyet çıkma riski her zaman oluyor malesef) erkenden net bir şekilde öğreniyorsunuz. Dolayısıyla sürekli fiyatların arttığını düşünürsek bebek için yapılacak olan kıyafet vs hazırlığı için de daha erken ve daha uygun fiyatlara hazırlık yapabiliyorsunuz. Cinsiyetin haricinde anne ve bebeğin detaylı DNA taraması yapıldığı için bir sorun varsa erkenden öğreniyorsunuz eğer bir sorun yoksa da içiniz daha rahat ediyor . NIPT testi yaptırdıktan sonra 20. Hafta da ki detaylı usg taramasına kadar başka bir teste de gerek kalmıyor ( 2 li 3 lü taramalar gibi). Kısacası ben pimpirikli bir anne adayı olarak maddi imkanlarım doğrultusunda çokça da araştırarak bütçeme en uygun olan en kapsamlı testi yaptırdım ve şükürler olsun ki temiz çıktı, benim de içim rahat etti :)
Benim yaptırdığım test PreNext NIPT PLUS testiydi kredi kartına taksitle 6000 tl ye yaptırmıştım. Sonuçlar 10 iş günü ( yaklaşık 15 gün) sürüyor. Bu firmayı tercih etmemde ki bir diğer konu da çalışılan laboratuvarın Türkiye de olmasıydı, yani sonuçlar yurtdışına çıkmıyor yurtiçinde kalıyor