bzyyzb diyete dikkat edemeyip problem yaşamayan var mı benim bebeğimin kilosu haftasıyla uyumlu suyumda biraz fazla çok değil. bebek etkilenmiyor dyebilir miyiz ?
K11 bzyyzb Canım şuan etkilenmiyor gibi gelse de bebek şeker hastası olabiliyor maalesef şimdi değilse bile ergenlikte çıkıyor doktorum beni çok ikaz etti bu konu da.
cennetinsusu bzyyzb Sabret canım doğumdan sonrada farklı sağlık sorunları olabiliyor. O yüzden şekere dikkat etmek çok önemli. Doğumdan sonra kalp doktoruna mutlaka göstermemiz gerekiyormuş. Taburcu olurken yeşil alan oluşturup bebeği muayene ettirin dediler. Sadece gebelikte değil doğumdan sonrada Allah korusun sağlık problemleri olabiliyor.
femme bzyyzb ben dikkat ettiğim halde (çok nadir kaçamak yapardım onuda vicdan azabı çeker zehir ederdim kendime) 35+4 de dogumum oldu. Şekeer trioit vardı. 22 haftadan sonra suyum bi normale bazen de azcık sizin gibi fazla çıkıyordu. Biliyorsunuz ki erken doğum riski oluyor şeker + suyu fazlalığı ile. Ben 10 unite tek doz insulun kullaniyordum. Simdi bebegimin kontrollerinde kan şekeri de ölçülüyor devamlı ayak topukları delik deşik oldu. Bu durumu dikkate alman gerekiyor zor biliyorum ama bebeğin için. Sonrası çok daha kötü. Doğumdan sonra yemediği için kan şekeri düştü 1 hafta kuvozde kaldi. Dikkat etmenizi tavsiye ederim
Ozge-Ka bzyyzb ben son zamanlarımda dikkat etmedim pek bebeğim 4400gr doğdu. Çok iriydi normal doğurmak istiyodum doğuramadım haliyle. Bide doğduğu gün şekerini kontrol ettiler sürekli. Yani sürekli deldiler yavrumu çok üzüldüm.
bzyyzb en korktuğumda bende ya da bebekte şeker hastalığı çıkması zaten Allah korusun inşallah son haftalardayım iyice dayanılmaz oldu
dexter suyu fazlaysa etkilenmemiş diyemeyiz, şeker ölçümün her yüksek çıktığında bebeğe zarar veriyormuş, insülin başlaman lazım.
Htc22 Benim de gebelik şekerim çıktı 29. Haftadayım diyetteyim çok dikkat ediyorum ama düzensiz çıkıyor sürekli anlamıyorum. Kahvaltıda domates salatalık tuzsuz çökelek 1 yumurta 9-10 tane zeytin yarım dilim tam buğday ekmeği yedim. 175 çıktı 😡😭
bzyyzb Htc22 benim bütün ekmekler şekerimi çıkardı şimdi galeta ya da etimek yiyorum onlar çıkarmıyor deneyebilirsiniz.
pinkpanter72 Htc22 yemeklerin yanına mutlaka yoğurt ve salatalık bu şeker e çok iyi geliyor benimde tekrar gebelikte şekerim çıktı bunları tüketiyorum yediklerimle birlkte
Htc22 Bir de sabah uyanınca ölçtüm açlık 137 çıktı. Elimi yüzümü yıkadım su içtim 10 dk sonra tekrar ölçtüm 90 çıktı. Bu kadar fark olması saçma değil mi?
K11 Htc22 ellerinle bir yere dokunduysan sonuç farklı çıkar canım mesela kahvaltı hazırlayıp hemen eline su tuttuysan sonuç daha çok çıkabiliyor. Benim diyabet hemşirem her ölçüm öncesi ellerini mutlaka sabunla veya kolonya ile dezenfekte et ıslak olmasın dedi.
Htc22 K11 Yanıtın için teşekkür ederim ☺️ nemli kalmış olabilir doğru söylüyorsun. Bir de 1. yi sol elden 2. yi sağ elden ölçtüm ondan da fark olabilir belki ama aralığı çok fazla. Hangisini dikkate almalıyım sence?
MumineSefa Htc22 iki eldende farklı sonuç çıkabiliyor 29+2 deyim açlık 50-60 arası tokluk 70-80 arası hatta hipoglisemi atağı geçirdiğimde 37ye bile düştü. İki elimdende ölçüyorum sol 55 sağ 60 çıkabiliyo bende hep sağ yüksek çıkıyor çok takılmayın bunlar çok yüksek farklar değil
K11 Htc22 Hiç bilmiyorum ki bugün ölçümleri de dikkat et bakalım ellerin kuru olsun yıkamış ol fark olucak mı. Daha yeni mi ölçüm yapmaya başladın.😊
beniminikuzum08 Ozge-Ka oy kıyamam bencede 24. Haftada şeker çıktı 75 mg de 167 idi tokluk. Çok kafaya taktım sonra stresten mi bilmiyorum 27. Haftada suyum azalmaya başladı bebekte irilik yok 36. Haftadayım toplam 8 kilo aldım. Hatta bebeğimin göbek çevresi bir ara bir hafta geriledi. 2 haftadır şekere dikkat edemiyorum inşallah bişey olmaz :(
Ozge-Ka K11 ben şekerimi ölçmeyi de bırakmıştım son zamanlarda. Bebeğimin şekeri de normal çıkmıştı çok şükür. Ama üzüldüm yani sıkıntı da olabilirdi. Bideilk kontrolünde çocuk doktoru karın ultrasonu yaptırmamızı istedi ve kaediyolojiye göstermemizi istedi. Şekeri olanlarda sıkıntı çıkabiliyormuş söylediğine göre. Yani sıkıntı çıkmasa bile bu tarz şeyler insanı üzüyor. Geriye dönsem diyet yapmaya devam ederdim.
Ozge-Ka beniminikuzum08 seninde sınırdaymış çok yüksek değilmiş. Dikkat etmeye çalış sonradan çok üzüntü oluyor
bzyyzb beniminikuzum08 benimde son 1 aydır 2 kere kontrole gittim karın çevresi 2 hafta geriden geliyor ama doktor pek önemsemedi büyüyor sonuçta dedi. şekerle alakalı o zaman bu geriden gelme.
K11 Ozge-Ka Çok geçmiş olsun canım doğru diyorsun dikkat etmek lazım Allah hepimizin bebeklerine şifa versin.🩷
beniminikuzum08 Ozge-Ka sizin kaç çökmüştü yüklemede şekeriniz. Aynen ya bişey yesem vicdan azabı çekiyorum zaten. Yedikçe bebek hareketleniyor o zamanda seviniyorum. 2 ay boyunca diyete çok sıkı uydum sonrasında bıraktım maalesef son haftalar diye ölçmüyorum bende çünkü ölçtükçe stres oluyorum daha çok çıkıyor