Merhaba kızlar.Öncelikle hamileliğim boyunca bilmediğim konularda yardımcı olan,yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum,buradan öğrendiğim çok şey oldu🌺
Tüm ayrıntılarıyla yazdım o yüzden biraz uzun
Şimdi gelelim hikayeme;
23.06.23 tarihinde sabah saat 8de sezaryen için hastanede olmam gerektiği söylendi.7.40ta hastaneydik.Ameliyat belgelerini düzenlediler imzaları attık, odamız verildi,yatışımız yapıldı. 8.40gibi sonda takmak için geldiler.Sondadan korkuyordum ama hiç acı veren bisey değilmiş hic korkmayın. Sonra ameliyat kıyafeti giydirildi,sedye geldi giyindim sedyeye yattım. Psikolojik olarak o kadar farklı bir histi ki.Beni neyin bekledigini bilmiyordum, hayatımda hiç ameliyat olmamıştım vs.. Sonra ameliyathanelerin olduğu koridora girdik etrafta beni gören herkes sakin ve sevecen sohbetler ediyordu,destek olmaya çalışıyorlardı, bide sanırım yüzüm minyon olduğundan ,küçük olduğumu sanıp ekstra rahatlatmaya çalıştılar, ay sen kaç yaşındasınnnn diye soruyorlardı😁 Neyse sonra ameliyathaneye girdik.Oldukça kalabalık bir ekip vardı yaklaşık 10 kişi. Sonra oturtuldum kambur dur dediler bi kişi omzumdan bastırıyordu.Anestezi uzmanı geldi, şimdi belden iğneni yapıyorum dedi,yaptı canım cok acımadı ufak bir histi, ama ne yazık ki olay burada başladı. Yaptığı iğne tutmadı, ödemden iğne olması gerektiği yere ulaşamıyor dediler , bacaklarım bir türlü uyuşmadı, sonra ne yazık ki iğneyi toplam 8 defa yaptılar canım acıdı,tutmayacak mı korkusu zaten ekstra yordu,ağlamaya başladım,Allah razı olsun ekipten bir kadin ellerimi tuttu sakin ol istediğin kadar ellerimi sıkabilirsin şimdi olacak, benimde 2 çocuğum var ,çok kısa sürecek vs dedi ,sarıldı sakinleştirmeye çalıştı,yüzümü vs sevdi. O kadından Allah razı olsun beni ciddi derecede rahatlattı. Sonra bacağım uyuştu. Yatırdılar damar yollarımı açtılar. Ben saf saf bakınıyorken birden ağlama sesi geldi,oğlum doğmuştu,hemen boynuma koydular öptüm kokladım. Giydirmek için yanımdan aldılar.Dikiş işlemlerinde,bebeğin çıktığı anda vs çekiştirmeler hissediliyor ama asla canınız yanmıyor o kısım çok rahat hiç stres yapılacak bisey değil. Sonra beni bir titreme tuttu,tir tir titredim,ısıtıcı bir boru ile göğsüme doğru sıcak hava verdiler. Ama o titreme 1saatten fazla sürdü ,odada üzerime battaniyeler serildi.. Benim zorlandığım süreç bundan sonra başladı. Kanamayı kontrol etmek için dikiş yerine bastırılması …. Yataktan kalkmak ve yatmak en zor olanı bence, yürürken zorlanmadım tabiki zonkluyordu ama yürüdükçe açıldığı doğru.. Gazımı hemen çıkarabildim,kayısı hoşafının kesinlikle etkisi var. Birde ben doğumdan önce arkadaşım yanımda kalsın istiyordum ama iyi kiiii kalmamış yapamazmış,arkadaşlar kesinlikle güçlü kuvvetli biri olmalı yanınızdaki. Devlet hastanesinde doğum yaptım ama çok şükür hastane çok yoğun olmadığından eşimin giriş çıkışını çok sorun etmediler ve yine şükür ki tek kişiydim odada. Annem ve eşim durdu, annem genellikle bebekle ilgilenirken eşim beni kaldırma oturtma ,WC’ye götürme işlerini yaptı ve bu esnada tüm ağırlığımı eşime verdim.Çünkü kendi kuvvetimle kalkmamın imkanı yok.. 2 gün sonra hastaneden çıktık eve geldik, yatmak kalkmak desteksiz pek mümkün değil. Doğum yapalı 6 gün oldu ev süpürme gibi yürüyüş gerektiren şeyleri 2.günden itibaren yapabildim ama oturmak kalkmak yatmak bunları biri tutmadan yapamadım. Şimdi kendim kalkabiliyor yatabiliyorum ama hala dikişlerim acıyor.Zamanla geçecek inşallah. Bu arada 22-23kg almıştım. 72.8 ile doğuma girdim. 2 gün sonra eve geldiğimde tartıldım sadece 4 kg gitmişti.6.gündeyim 65e düşmüşüm ve sadece emzirdim hicbisey yapmadım. Yani sanırım kilo konusu çok sıkıntı değil emzirdikçe gidecek gibi…
İşte böyle🌺Benim için doğum anı vs değil, doğumdan sonraki süreç daha zor geçti, inşallah hepiniz çok kolay ve rahat bir doğumla bebişlerinizi kucağınıza alırsınız.
Ek : Bebiş doğduktan sonra işlemler bitince önümü kapatan örtüyü kaldırdılar bir baktım havada bir bacak var 🤣 Allah Allah derken aa bu benim ayaklarım dedim 🤣 Bacağımı kaldırmışlar haberim yok o kadar hissiz. Komik gelmişti o an ,anlatayım dedim🤩
BU ARADA BEBEK MAKAT DURDUĞU, DÖNMEDİĞİ İÇİN SEZARYEN OLMAK DURUMUNDA KALDIM.SORMAK İSTEDİKLERİNİZ VARSA VAKİT BULDUKÇA YAZACAĞIM