mineeeee Tansiyon ve şekerim var.Bebegimin kilo alması için neler yemeliyim acaba.Tatli,tuzluğu hamur işi yasak.Her zaman tavuk ,et ve balıkta alınmıyor maalesef.Bunlar dışında ne yemem gerek .Bilen varsa yazsın lütfen. Doktorum da bebek kilosuna önem vermiyor ve söylemiyor. Bu yüzden deliriyorum bebeğimi dusunmekten
Esmaakdag mineeeee o ne bicim doktrmus bende tansiyondan dıyet yaptm canım ama kılo sorunumuz yoktu muz kaşar kılo yapıyomus
Bskrt mineeeee yumurta,süt,peynir, muz, fındık ceviz, maden suyu ben bunları yiyorm Et tavuk sevmediğim için yiyemiyoem hiç Bebeğimin kilosu hep 10gün önde gidiyor
gamzedenizz mineeeee gecmis olsun kuzum tansiyon icin ilac falan kullaniyomusun benimde 5.ci ayimdam cikti tansiyon gunde 3 kere alfmed aliyorum.. ve tabi yansiyon takipi korkuyrm kizima bisey olacak diee 😐
deletedmom6295 mineeeee şimdi gelecek yorumlarda hemen hepsinde MUZ ve KAŞAR olacaktır ki sizin şeker ve tansiyon hastası olduğunuzu dikkate alan az hamile olacağını düşünüyorum. ikisi de bize yasak diyetlerde. belirli haftaya kadar kaşar tükettim tabi değerlerimi ölçerek tansiyon sorunum yok ama çift taraflı çentiğim var yani tuzlu yemem benim de yasak. kalsiyum için kaşar yerine kahvaltılık yağlı lor yiyorum. bebeğin özellikle 30. haftadan sonra ihtiyacı artıyor. bir iki hafta oldu lora ek pınar beyaza başladım kalorisi biraz daha yüksek yağ oranı da. onun dışında avakado alıyorum haftada 2 tane. günde yarım avakado öneriyor doktorlar sağlıklı yağlar ve vitamin açısından. çiğ fındık badem yer fıstığı dönüşümlü yiyorum. önümüzdeki haftadan sonra kontrolüm var bakalım karın çevresi 2 hafta geride olan bal evladımın değerleri kalori arttırımıyla birlikte düzene girecek mi ben de merak içindeyim
mineeeee Esmaakdag doktorumu degistirmistim hatta bir hafta önce gittiğim doktor bana kilosunu söyledi. Bir hafta sonra bu doktora gittim 100 gram az söyledi mesela. Moralim bozuldu. Sağlığı daha önemli dedi .Muzda şeker var diye diyetisyen yasakladı. Kaşarda da tuz var .
mineeeee Bskrt Aaa ne güzel ben yiyorum bunları soda hariç tansiyonda n dolayı. İnşallah benimkinin kilosu da iyidir
Esmaakdag mineeeee anladım canım ben yumurta yerdim köylü yumurtası ceviz badem fındık sutu hıc ıcemedım ayran ıcerdım pekmez ıcerdım kızımda 4 kılo 225 gram dogdu
burcuozturk mineeeee e hayatım herşeyde var tuz şeker ne yiyicen ozaman çok yemezsen günde 1 muz napcakki
NurDemir Canım muz,süt ve kaşar peyniri bunlar bebeğe kilo yapıyor.Bende de tansiyon var bunları çok tüketiyorum.
gamzedenizz mineeeee ben kasar penir yiyemiorum normal penir okuyorm aldigm seylerin ustunu tuz yazdgnda almiyorm malesf tuzsuz ekmek falan aliyo eşim zor yani beslenmek ama bebegim saglikli dogsun da yemegm ben tek 🙏
mineeeee gamzedenizz arada bir yükseldiği için ilaç vermiyorlar .Son aylar daha çok yükselir diyorlar ama inşallah olmaz.Bende panik bir insanım artık nasıl olacaksa
Hulyaaaa gamzedenizz canım geçmiş olsun öncelikle. Benim de beşinci ayım da çıktı tansıyon sorunu. Troid değerlerim yükseldiği icin tansıyonu tetıklıyomuş bende alfamed içiyorum ama günde bi tane . Sen üç içiyorum deyince sormak istedim kaç oluyor ki tansıyonun böyle bu kadar cok ıcıyorsun
mineeeee deletedmom6295 insallah düzene girer.Bende sadece lor peynir yiyebiliyorum.Ceviz her gün tüketiyorum. Arada fındık fistik ta oluyor tabiki.
NurDemir @mineeeee kullanıyorum alfamet.Günde 3 tane alıyorum.Çok da tuzlu değil.Fayda zarar analizi yapınca kilo aldırdığı için mecbur tercih ediyorum.Zaten onun dışında tuzlu da yemiyorum.
mineeeee NurDemir ne güzel siz bulmuşsunuz ne yiyip ne yemeyeveginizi .Bana ilaç vermediler .Sıfır tuz sadece
Dilans mineeeee canim bendede tansiyon var ama tuz diyeti yapiyorum .alfamet hap kullaniyorum.ilac kullabiniyormusun sende
mineeeee Derya341986 tansiyon hastahanede tavan yapanlardan bendeki.evde bazen yükseliyor 13 8 oluyor. Bebeğin kilosunu doktor söyleniyor işte o içime dert olmus😔sağlıklı olması önemliymiş ama ya kilo olmadan nasıl büyüdüğünü anlayacam dimi