Melodimm hastaneye sabah 7 de açıklık 6,5 cm di.sonra 8 cm oldu açıklık. 15 saat 8 cm açıklıkla ve sancıyla kaldım. Gelen giden 5 dakkada bir elini koyup muayene ediyordu.lavmanı önce yapmaları gerekirken 8 cm açıklığın olduğu zaman yaptılar. Ve hiç bir şekilde tuvaletim gelmedi onun yerine saf su geliyordu o su lavmanın suyu geldikçe karnım daha çok sancı yapıyordu. Gaz yapıyordu. Bağırsaklarım şişti resmen. Elleriyle sürekli açıklık kontörlü yaptıkları için Bu yüzden bebeğimin kafasının ortası da parmaklarını vura vura kis yaptıklar . Ben artık son dakika sezeryana alın bile dedim. Neyseki onlarda bişeyde tanışıklık olduğunu farkedip bunun normal bişey olmadığını anlayıp sezeryan kağıdı imzalattı . Eşimi ikna etmek biraz zor oldu. Ve asla böyle bir doğum hayal etmemiştim. O kadar çok doğal doğum yanlısıydım ki. Ama olmayınca olmuyor bazen. Bebeğimin kafası da 2 hafta önceydi. Yani o 8 cm 10 bile olsa bile bebek için yeterli olmayacaktı. Ve gelen giden doktor beni ilk çocuk açılma geç olacak vb avutmaya çalışıyordu. Yani beni mahfettiler gerçekten. Sancı odasında uzandırıyorlar Nst bağlayıp açılma olmasını bekliyorlar . Yürüyüşe zar zor nst cihazlarını çıkarıp yapmaya çalışıyordum. Duş almak için banyoya girince kzııyorlar. Açılmama engel oluyorlar. Neyse ya bu konu beni derinden üzdü . İkinci bebeğimde normal doğum yapmak isterim inşallah.