GlZngin Enesim zaten riskli bir durum olduğu İçin Riskli gebelik senin ki perinatolog a gitmelisin de derdi
Hanifeak GlZngin bende de bir iki gümde vajinamda ağrı var Mevlüt okuttum çok yoruldum ona bağlamıştım ama bir iki kişi bundan bahsedince zanna düştüm 😱
GlZngin Duygu07 sen kendi de una git canım mutlaka ; pembe renkti benimki de inşallah sen de yumuşama veya kısalık vs yoktur. Ben de normal ultrason dan tespit etti dr um. Alttan muayene etmeden. Üniversite hastahanesinde alttan ultrason İle net ölçüm yapmıştı hoca. İki ölçü de aşağı yukarı aynıydı
GlZngin Nrgll acilde vurulan adı neydi bilmiyorum 3 gün ağrıdı net progestron içerikliydi ama adını bilmiyorum görmedim çünkü. Pruluton sandım ama 2 hafta geçti üstünden 2 kez vurundum pruluton dan reçeteye yazdırıp başka yerlerde vurundum ; hatta az önce de vurundum acımadı hiç öyle . Herhalde o akşam acilde vurulan farklı ydı.
Duygu07 Nrgll canım tamamen hemşireye bağlı. Ben bir kere yaptırdım bir hafta öldüm ağrısından oturamadım bile. Ama başka bir yaptırmam da hiç ağrı olmadı. Bugün yine yaptırdım bakalım yarın ağrı olacak mı ama şuan ütüyle ısıtılmış havlu koyuyorum
Gzd45 GlZngin benimde rahim ağzı normalinden kısaymış şuan 8+4 haftadayız doktorum takip edicez dedi kısalmazsa dikmeyiz kısalırsa dikeriz dedi çok endişeliyim
GlZngin Gzd45 senin haftan erken sevinmelisin dikiş 37. Haftaya kadar götürüyormuş genellikle. Benim haftam ilerde olduğundan 19. Haftaydı teşhis konulduğun da dikiş atılamayacağı söylendi. Yani kısalırsa bebek gelecek. Sabit durur veya geriler ise inşallah zamanında gelecek demek .
GlZngin Hanifeak yani servikal yetmezlik te ağrı sancı olmadan ; leke gelmesi durumu oluyormuş. He Nadiren ağrı olur onu bilmiyorum. Benim dr m teşhisi koyarken sormuştu ağrın sancın var mı diye; hiç olmadı herhangi hiçbir şeyim yoktu ; wc ye gittim birden farkettiğim söyledim . Tamam ölçülere ve söylediklerine göre rahim ağzı yetmezliği yani kısalığı yaşıyorsun dedi.
Muwahhide Hanifeak canım bende de hiç belirti olmadı , detaylı da farkedildi , günden güne de ölçüm azaldı 28 den 20 oldu 19 , 14 derken serklaj oldum. Şimdi yatıyorum . Sen nasl bi belirti yaşadın ki böyle şüphelendin ?
Hanifeak Muwahhide aslında hiç aklımda yoktu vajinamda ve çatı kemiğimde ağrı var burda biri yoruma öyle yazınca şüphelendim
SibelAda Enesim ultrasonda bakılıyor. Ben 18.haftada rutin muayenemde öğrendim. 14. Haftadan sonra ortaya çıkan bir rahatsızlıkmış. Ama daha erken öğrenenler de var. Doktorun bakmayı ihmal edebilir ama istersen özellikle rica et. Servikal kanal kontrolü istiyorum dersin
Enesim SibelAda bugün ara ara lekelenmem yine oldu yarın sabah kendi doktoruma gidicem ona söylerim artık , çok teşekkürler
Muwahhide SibelAda Teşekkür ederim 🌸 ilk aylardan beri progesteron kullanıyorum vajinal fitil olarak. Kan sulandırıcı , coraspin kullanıyorum . Bu haftalara kadar ara ara baktırdım herhangi bir açıklık var mı diye cıkmamıstı , bebek büyüdükçe baskı yaptıkça başladı kısalma sanırım.
Muwahhide Hanifeak ağrınız geçmiyorsa uzun süre doktora gidin mutlaka . Oyalanmayın bi sorun varsa bile önlemi alınır.