Violet bazı şeyler tamamen nasip kısmet meselesi ve herkeste kesinlikle aynı değil ,o yüzden içiniz rahat olsun.ben size hiçkimseyle aynı olmayan hikayelerimi anlatayım .ilk hamileliğimi daha adetime 5 gün varken rüya görünce şüphelenip test yaptım ve yaklaşık 12 günlük hamileyken evde yapılan testte çıktı .ilk beta hcg ile kesinleşti fakat doktor sağlıklı olup olmadığına kanaat getirmek için 48 saat Aralıklarla 2 defa daha tekrarlattı .ve sağlıklı değil ,düşük olacak tanısı bıraktı .gercektende tanının arkasından kanama başladı ve düşük önleyici tedbirlere rağmen düştü .ikinci hamileliğimde adetime bir gün kala hamile kaldığım İçin normal adetimi gördüm .sonraki ay adetim geçince 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim ama henüz kese oluşmamıştı .doktor iki defa daha beta hcg yaptırdı .o Arada 6 haftalık olmustu ve sadece beta hcg ye bakarak ölü bebek dedi.bir doktor Yakınımla durulu paylaşınca ,sacmalamış keşke alttan muayene ettirseydin dedi ve içime kuşku düşürdü .cünkü gittiğim doktora kalsa daha oluşmamış bebeğe (kese o arada oluşmuştu)ölü demiş ve gel alalım demişti .bende açıkcası doktorun tavrına sinirlendiğim için başka bir doktora gittim en azından orda alsınlar diye .gittiğimde 6 haftalıktı ve sadece kese vardı .doktor ultrasondan baktı ve küçücük bir karartıyı gösterip bu muhtemelen bebek ve haftaya oluşup kalbi atacak ,git bir hafta sonra gel bakalım ona göre karar verelim dedi .bir hafta sonra yani tam 7 haftalıkken gittiğimde gerçekten bebek oluşmuştu ve kalp atışı başlamıştı .şimdi 11 haftalığım ve üstelik düşük ihtimalime karşı verilen ilaçları ilk başta kullanıp sonra bırakmama rağmen .demem o ki biraz sabır .herşey herkeste aynı değil 5 haftada kalp atışı duyulan var benimki 6 haftada daha ortada bile yoktu ☺️Gebelikte en tehlikeli şey stres ,böyle durumlarda annenin stres yapıp özellikle netten bilgilerle kafasını doldurması gerçekten düşüğe sebebiyet verebilir o yüzden lütfen kendini buralarda rahatlatmaya çalışma ,çünkü biri çıkarda ters birşey söylerse söylenen bin tane iyi şey silinir aklından ama o kötü olana takılıp kalırsın .arkana yaslan ,RABBİNE tevekkül et ve bekle .ama sunu tavsiye ederim böyle riskli durumlarda tek doktora bağlı kalmayıp en az bir tane daha doktorla teyit edin durumunuzu .ola ki düşerse de şunu unutmayın düşük aslında sağlıklı olmayan bebeklerde olan bir durummuş .yani dünyaya gelirse hasta yada sakat olacak cocukların.RABBİM sağlıklı ,sıhhatli ,hayırlı ,bereketli bir yavru nasip etsin size İNŞALLAH 🙏