Brownie 2 hafta oluyor doğum yapalı. 37+1 de doğum yaptım suyumun gelmesi sebebiyle normal doğum diye gittim bebeğim suni sancıyı kaldıramadı nabzı 60-70 lere düştü acilen sezeryana alındım. Belden iğne vuruldum hiç ameliyat masasına yatmamistim biraz garipti ama hiçbir şey hissetmedim dokunmalar harici acı vs yoktu. Çoğu insan narkozun etkisiyle sonradan üşürmüş mesela ben hiç üşümedim. Yarım saatte bebeğimi kucağıma aldım çok şükür. İğne yaptıkları yerde ağrımadı. İlk kalkışta zor olmadı. Destek aldım yere bakmadan yürüdüm Nescafe içtim kayısı suyu içtim. Narkozu vücuttan kolay bir şekilde attım çok şükür. öyle anlattıkları kadar zor bir şey değil sütüm de geldi belkide doğum sancılarını çektiğim için geldi bilmiyorum ama korkutmasın hiçbir şey sizi. İlk 1 hafta yattığınız için ağrılarınız çok oluyor ama sonra geçiyor şuan sanki hiç ameliyat olmamışım gibi. Bebeğinize kendiniz çok güzel bir şekilde bakarsınız korkmayın. Negatifleri düşünüp çekmeyin kendinize. Ben hiç tahmin etmezdim sezeryan olacağımı o yüzden ne korku ne de başka bir şey düşündüm sadece çocuğunuzu kucağınıza almayı düşünün gerçekten anlattıkları kadar zor değil. Doğumdan sonra 4 kilo hemen gitti . İlk 2 haftada da 4 kilo daha verdim bol su tüketerek. Göbek biraz var evet ama rahmin kendini toparlama süresi var o süreyi göze alırsak 6 haftada vücut anca kendini toparlıyor. doğumdan 4 gün sonra korse tayt giymeye başladım günde 3-4 saat giyiyorum. Endişelenmeyin gerçekten her şey çok güzel oluyor. Normal doğum sancısını da çektim suni sancıyı da aldım gerçekten almak istemezdim . Kendi sancinizdan kat ve kat fazla sancı çekiyorsunuz . Normal doğum yapmak istiyorsanız da suni sancıyı mecbur olmadıkça istemeyin kendi sancinizla acilmanizi bekleyin suyunuz gelmediği müddetçe hastaneye gitmeden sancilarinizin siklasmasini evde bekleyin. Kolay doğumunuz olsun inşallah 🤲🏻