Merhabaa burda beni tanıyan bir kaç kişi belki vardır gebeliğimde daha kese görmeden buraya girmiştim şimdi 8 günlük anneyim🥹
Uzun uzun doğum hikayemi tecrübelerimi bazı bilmeyen arkadaşlar için de yaşadığım şeyleri anlatacağım çünkü hepsinin sonu çok güzel 🥹
Ben daha önce bir kimyasal gebelik geçirdim kürtaj oldum o yüzden bu gebeliğimde en başından beri hep korku vardı içimde bir şey olursa anlamazsam diye ilk zamanlar 10 günü geçmez hastaneye giderdim sırf kalbini duymak için artık doktorum bıkmıştı benden
Ama çok şükür bir sıkıntımız yoktu her şey çok güzel ilerliyordu
- Haftadan sonra ben kendimi takip etmeye başladım preeklampsi korkum vardı
Her gittiğimde tahlil veriyordum temiz çıkıyordu ama benim ödemlerimden dolayı biraz şüphelerim vardı
En son doktoruma normal gelmiyor bana dedim detaylı tahlil yaptı böbreklerime kadar baktı temiz dedi bir de 24 saatlik proteine bakalım dedi
Bunlar tam bayram zamanına denk geldi ben bayram dönüşü topladım idrarı verdim
Daha sonucum çıkmadan diğer gün hastaneye yattım
Çalışıyordum iş yerinde kendim tansiyon takibi yapıyordum bir sabah baktım 14/9 15/10 sonra yine 14 görünce doktoruma yazdım o da hastaneye gel dedi çıktım gittim
Orda beni odaya aldılar tansiyonum 16 17 yükselmeye başladı doktorum dil altı verdi 18e çıktı düşmesi gerekirken yükselmeye başladı
Acil magnezyum serum bağladı eğitim araştırmaya sevk edeceğim seni dedi yolda tutsun dedi orda bir doz ciğer geliştirici vurdular bu arada o zaman ben 30+4 haftalığım
Ben kötü bir şey olduğunu biliyorum ama bu kadar ciddi olduğunu bilmiyordum
Hemen doktorumun dediği hastaneye gittik içeri girer girmez kollarımdan damar yolları tahliller bir sürü şey aldılar yaptılar eşimden de benden de imza aldılar eğer tansiyonum düşmezse sezeryana alacağız diye biz şok olduk ben daha küçük dedim bırakmam olmaz dedim ama çok kötüyüm
Neyse odaya yatırdılar serumlar sonda 24 saat hiç kalkmadan yattım tansiyonum normale döndü ama bırakmadılar
- Gün akşam yine benim tansiyonum yükselmeye başladı ilaç verdiler
Bu arada ben tedavi görürken 24 saat protein sonucum çıktı sınır 300lerde benim sonucum 3500 küsür🥲
İlaçla takibe başladılar bir yükseliyor bir iniyor ilacın dozunu arttırdılar evde sürekli tansiyon takibi yapma tuzsuz beslenme çok dikkat etme şartıyla 8. Gün hastaneden çıktım
Eve geldim hemen çantamı hazırladık her an doğuma gitme ihtimalim var diye
Evde saat başı tansiyonumu ölçüyoruz tuzsuz besleniyorum sinir stresten uzak duruyorum bu şekilde dengede tuttuk sık sık da doktor kontrolüne gidiyorum
Bunlar yaşanana kadar bebeğimde hiçbir gerilik yoktu asıl olay bundan sonra başlıyormuş
Doktorumun ilk hedefi 32 haftaydı gördük çok şükür diğer hedefimiz 34tü ama bana her an tetikte ol her an doğum olabilir diyordu bizim çantalar falan kapının önünde ayakkabılığın üzerinde duruyor
Ben hep 37 38 doğum dedim doktorum bana imkansız diyordu
Diğer hedef 36 koyduk o gün perinatolojiye bir görün dedi
Gittik doktor çok güzel şeyler söyledi sadece tansiyon bebeğime vurmaya başlamış karın çevresi biraz geriden geliyor dedi ben küvöze girmesinden çok korkuyordum bizim için zayıf olması önemli değil hareketleri önemli dedi 37+0 için doğum yapılması gerekiyor dedi bir gün bile geçemeyiz zaten erken doğumdan çıkmış oluyorsun bebeğin prematüre bile sayılmıyor dedi
Senin için 37 bizim için 9 ay 10 gün demek dedi
Ben de kabul ettim
Kendi doktoruma gittim gün aldık bir hafta sonrası için 🥹 ve bende aşırı bir sezeryan korkusu vardı hep normal ilerliyorduk doktorum tansiyon sancı anında büyük risk oluşturur o yüzden sezeryan yapmak zorundayız dedi ben de kabul ettim
Doğuma 1 hafta var ben dışında herkes mutlu heyacanlı ben değilim doğum korkusundan bu arada 36+0 da bebeğim 2400 gramdı biz doğuma kadar 2500 olur diyorduk
Bir de bende taşikardi var yani heyecanlanınca korkunca kalbim hızlanıyor gebelikten önce bunun için ilaç kullanıyordum
Geldik şimdi doğumun olacağı güne🥹
Ben hariç herkes çok heyecanlı ama ben aşırı korkuyorum öncesinde doktoruma dedim ki genel yapalım o da bana tansiyon var genel yapamayız takip yapmamız gerekiyor dedi o zaman bana sakinleştirici yapın dedim tamam kötü olursan yaparız dedi
Doğum olacağı gün hastaneye gittik benim bir diğer stresim de bebeğimin biraz erken alınması ve zayıf olması küvöze girmesinden korkmamdı
Sabah 9 bucukta hastanede olduk odaya geçtik bir abla geldi önlüğünü giydireceğim dedi ben çok korkuyorum dedim benim de iki tane kızım var korkma dedi sezeryan o kadar korkunç değil dedi
Önlüğümü giydim yattım serum bağladılar sonra sonda takmaya geldi kız daha önce de taktırmıştım inanın hiçbir acı yok kasarsanız acır ben ilkinde kastım yapamadı rahat bıraktım nasıl yaptığını bile anlamadım sadece sonrasında birazcık yandı o da normal dedi
Ben bekliyorum hala korkuyorum sonra bir abla geldi azeri çok tatlıydı hadi gidiyoruz dedi sanırım giderken saat 11:30a geliyordu benimle anne gibi konuştu benim de kızım var dedi korkma dedi hiçbir şey olmayacak ben hep yanında olacağım dedi asla unutmam o ablayı 🥹
Sonra sedyeyle götürüyorlardı eşimi aldılar asansöre diğer herkes ameliyathanenin önüne indi eşim ağlıyor beni götürürlerken ben korkuyorum ama ağlayamıyorum😂
Doğumhanenin kapısında eşimi öptüm beni içeri aldılar kapıda bir kız geldi nasılsın falan dedi hiç iyi değilim dedim çok güzel geçecek bak gör dedi
İçeri girdim beni oturtular önlüğüm çıkarıldı
Hemşire omuzlarını öne eğ başını öne eğ spinal iğnesi vuracağız korkma dedi ben dediği gibi yaptım ve asla iğneyi hissetmedim kan alınması ondan daha çok acıtıyor
Sadece ilacı sıkarken hissettim o da normaldi
Uzandım bana uyuşukluk var mı dedi hayır popom uyuştu sadece dedim😂 sonra ben ama nasıl korkuyorum herkes gülüyor mutlu mutlu tansiyonu bağladılar benim yine 17ye çıktı sakinleştirmeye çalıştılar doktorum geldi onu görünce biraz rahatladım
Ben yatıyorum hep konuşuyorum sorular soruyorum o azeri abla geldi oturdu yanıma konuştu derken benim küçük fare çıktı🥹🥹🥹🥹 o ağlama sesini duydum Allahım anneemm diye bağırdım🥹🥹
Yanağıma koydular ağlıyordu bana gelince sustu🥹🥹🥹ben stresten söylemeyi unutmuştum ama fotoğraflarımızı çektiler sağolsunlar🥹
doktorum içeride kilo vermiş son hafta dedi yan tarafa yatırdılar çocuk doktoru muayene ediyor ben ona bakıyorum hala şoktayım küvöze girecek mi korkusu var içimde doktorum gayet iyi merak etme dedi
Ben orda dikiş olayı başlayacakken iyice korkmaya başladım sakinleştirici vurdular ben başladım konuşmaya 😂😂 Hala bitmedi mi ne zaman bitecek çok uzun sürdü Defne nerde çıkarın beni diye midem bulanmaya başladı abla geldi gelirse kus dedi kusamadım ama biraz öğürdüm
Sonra bitti ben mutluydum herkes mutluydu çıkarken o girişteki kız nasılsın dedi çok mutluyum dedim o da ben sana demiştim dedi
Doktorum bebeği eşime göstermiş fareyi gördün mü demiş çok zayıf ama çok güçlü demiş
Odaya çıkarttılar beni ben herkesin gözünün içine bakıyorum küvöze girecek mi diye kuzum 2070 gr doğmuş🥹
Sonra odaya geldi gerçekten çok minik ve sağlığının iyi olduğunu küvöze girmeyeceğini söylediler dünyalar benim oldu🥹
Kan uyuşmazlığımız çıktı bana iğne vurdular
Her şey şaka gibiydi rüya gibiydi
Kucağıma verdiler bebek hemşiresi geldi emebilmesi de küvöz için önemli senin yanından ayırmak istemiyorum eğer emebilirse dedi benim doğumdan önce de sütüm geliyordu aldım tam tutamasa da bir iki çekti hemşire gördü oo emebiliyor o zaman sıkıntı yok dedi tekrar dünyalar benim oldu🥹
İlk yürüyüşü sordum hemen kalkmak istiyordum 6 saat sonra dediler
Burda okuduğum ya da sosyal medyada gördüğüm için ilk yürüyüşe karşı bir ön yardım korkum vardı
Saat geldi çok tatlı bir hemşire geldi hadi seni giydirelim sonra ilk yürüyüş dedi
Sondayı çıkardı ben tepki vermedim acıdı mı dedi yok dedim ben bunu çıkarırken ağlayanları biliyorum dedi bilmiyorum ki çok acımadı dedim
Sonra pijamalarımı giydirdi hadi kalktığınında göreyim dedi herkesi dışarı çıkarmıştı
Ben korkuyorum ama acıdan değil daha önce okuduklarımdan dolayı
Hiç korkma dedi ellerimi tuttu bir anda kalk bana bak dedi
Ben ayağa kalktım ee acımıyor dedim evet dedi😂 gerçekten aşırı bir acı hissetmedim
Sonra odadan çıktık ben normal yürüyordum zor olsa da herkes beni öyle görünce duygulandı🥹 arkadaşım geldi hemen koluma girdi onunla yürüdük o da hamile kanka hep korkuyordum ilk yürüyüşten seni görünce korkum geçti dedi
Sonra ben kısa kısa da olsa yürümeye çalıştım bebeğimin ilk bezini ben değiştirdim üstünü ben değiştirdim aldım emzirdim o gece eşim ben kalayım dedi fırsat buldukça kalktım yürüdüm
Arada adet sancısı gibi sancı giriyor ama asla abartı değil
O gece korkudan mı bilmiyorum hiç uyumadım emzirmeye çalıştım
2 gece yattıktan sonra evimize geldik miniğim çok küçük her detayı yazmaya çalıştım şimdi cırlıyor cuk cuk partisi yapacağız (emzirme) 😂 ben çabuk toparlandım bugün 8. Gün dikiş bandımı aldırdım 8 kilom gitti toplamda 10 kilo almıştım 2 kaldı
Şu an tam odaklanmıyorum aklıma gelen detayları yazıyorum çok şükür korktuğum gibi olmadı bana 6 saat sonra kahve içmeme izin verdiler içtim 3. Güne kadar artık başım ağrımaz dedim ve çok kötü bir baş ağrısıyla o gece acillik oldum damardan kafein verdiler siz siz olun 1 hafta en az sürekli kahve çay için çikolata yiyin
Hastaneye evde kayısı hoşafı yapıp götürdük o çok faydalı oldu gazımı çıkarttım zorlanmadım
Sormak istediğiniz ne varsa buraya bakabildiğim zamanlarda cevap veririm 🫶🏻
Sadece söylemek istediğim çok uzun yazdım ama tecrübe ettiğim her şeyi yazmak istedim inşallah birilerine faydalı olur
Siz asla benim gibi yapmayın korkmayın sonu kesinlikle çok güzel meleğim şu an göğsümde emiyor bakışıyoruz 🥹 benim gibi riskli gebeliği olanlar ya da bebeğim zayıf doğacak dşye strese girenler yapmayın bol bol dua edin herkes çok şaşkın bu kadar küçük olup canavar gibi olmasına 😂 tansiyon takibi yapın asla aksatmayın en azından doktor kontrollerinizde doktorun demese bile siz baktırın 14/9u gördüğünüz an hastaneye koşun
Doktorum bana 37 imkansızdı bizim için dedi ben söyledim size dedim iyi düşüne düşüne oldu dedi kanserin bile tedavisi moral benim de öyle oldu iyi konuşa konuşa sonu iyi oldu 🥹 bu arada son 3 hafta suyum azalmaya başladı her gün havuç suyu sıkıp içtim ve faydası oldu suyum normale dönd
benim minnak fare oyuncak kızım annen seni çok seviyor🥹🫶🏻