Sena-cy00 15 günlük kızım sadece 5-10 dk emip göğsümde uyuyakalıyor ve yeterli ememediği için baya aç uyanıyor (araştırdım en az 20-30 dk emmesi gerekiyormuş) doktor tavsiyesiyle hem emzirme hem mama birlikte veriyoruz ama hep aç gibi.. Uyandırmaya çalışın diyorlar inanın uyandırmak için herşeyi yapıyoruz uyanıp gözünü açıyor ama göğsüme koyduğum anda emerken gene 5-10 dk emip uyuyor.. Var mı başka böyle olan yada böyle olup da çözüm bulan?
gulayse_38 Sena-cy00 sarılık olunca da uykudan gözlerini açamıyorlar sarılık takibi yapın eğer ilk zamanlarında bunu atlatmadıysa
sselinn Sena-cy00 bende ilk zamanlar panik oluyordum. Ama benim bebeğim de asla 20-30dk emmedi. Mama da vermedim. 1 ayın sonunda kilo aldığını görünce demekki doyuyormuş dedim 🤷🏻♀️
Lajanam Sena-cy00 benim bebeğim de aynı öyle 7 günlük şu an, göğsümde uyumak istiyor sürekli, araştırdım ilk 40 gün anne kokusu istiyor diyordu Bi doktor, emme konusu da aynı 10 dakika emiyor uyuyor uyanıyor tekrar istiyor sürekli emecek sonra alışacak
acarsmom Sena-cy00 benim oğlum 8 aylık olana kadar 5 dk tek emiyordu bildiğin dakika tutuyordum ama 5 dk emiyordu sütüm olduğu için iyide doyuyordu doktorum gayet normal Max 30 dk emzirin diyoruz dedi mesela bazı bebekler ememiyor 5 dk gayet iyi endişe etme
Cicek_1 Benim arkadaşımın bebeği de öyle sorun olacak bişey yok ağız kasları hâlâ zayıf olduğu için çabuk yoruluyor ondan o yüzden sık sık emzirmek gerekiyor hemşire bir arkadaş da öyle demişti 😊
Sena-cy00 Cicek_1 Çok sağolun ya inanın ne yapcağımı şaştıydım sürekli göğsümde nasıl doyurcağımı bilemez haldeydim.. Sütümü sağıp öyle vermeyi bile düşündüm artık..
Sena-cy00 gulayse_38 Yok ilk hafta sarılık oldu hastanede yatıp çıktık çok şükür geçti.. Şuan sarılığı yok göğsümde emerken uyuma gibi bir huyu var sadece.. Bu çok zorluyor bizi tam doymadığından uyandığında daha da aç kalkıyor..
Sena-cy00 sselinn Benimkide öyle sadece bazen emin olamıyorum doyup doymadığına hep aç gibi.. Açlıktan hep göğsümde olduğundan göğsüme de iyice alıştı gibi başka yere yatırdığım an ya ağlıyor ortalığı inletiyor tekrar emmek istiyor
Sena-cy00 Lajanam Bu defada göğsüme çok alıştı uyuyor uyanıyor sadece orayı hep orayı istiyor ve emmek istiyor sürekli.. Alıştırma diyorlar ama emzirmediğimde herkes ne denerse denesin fayda etmiyor ortalığı inletiyor çoğunlukla emerken sakinleşiyor..
Lajanam Sena-cy00 ayy o alıştırma diyenler Bi sussun, Bi daha böyle küçük olmayacak üstelik kucağına almadan nasıl emzireceksin. Bana da diyorlar alıştırma benim bebeğim ister alıştırırım ister yatırırım karışmayın dedim sustular 😂
Sena-cy00 Lajanam Bende normalde başkalarının dediklerine bakmak istemiyorum ama alıştı zaten bir kere başka yere indirdiğim anda ortalığı yıkıyor