Öncelikle kızlar yapılan squat,hurma,ıvır zıvır çayları haftalardır 1 cm açılmamı 1 milim bile arttırmadı 😂 açılmayı yapan sancıymış gerçekten…
Kısa keseceğim,Hastaneye kontrole gittik nişanım geldi. Doktorum nişandan dolayı yatış verdi saat 10 gibi. Aşkam onda gelip doğurtucam dedi ,dediğini de yaptı. Planlı bi şekilde suyum açıldı, suyum gittikçe sancım arttı ama bi rahatlama da oldu sanırım ağırlıktan dolayı. Saatte bir falan gelip kontrol ettiler açılma 3 cm den ileriye gitmiyor ama sancılar canımı alacak sanıyorum 😅
Epidural yapıldı, sancılarım bayaa hafifledi, gerçekten işe yarıyor ama açılma yok… baktı bebiş sıkıntıya girecek ebe hanım suniyi artırdı. Öyle bi arttı ki hatta baygınlık geçirir gibi oldum, gözümü açıp tepki veremiyorum, canım acıyor ağlayamıyorum halsizlikten.
İnanın o sancılar arasında bile sadece bebeğe bi şey olur mu diye korkuyordum, annelik cidden garip işmiş. 😊 kesin isterseniz parçalayın ama çıkarın olur mu dedim ebeme , hayır normal doğuracaksın sabret az daha dedi. Tam umudu kesmiştik ki son bi saatte son bi kontrol edelim dedi. Açılma 9 cm olmuş 😂😂 kadıncağız hemen odaya aldı, etkisi azaldığından tekrar epidural doz yapıldı. Beni dinle bağırma ıkın dedi ıkındım. Doktoruma da ebeme de sonsuz güvenim vardı ve sözlerinden çıkmadım. Saat 10’a 20 kala bebişimi kucağıma verdiler.
Sözün özü iyi, vicdanlı ve donanımlı doktor ve sağlık personeli işinizi kolaylaştırıyor gerçekten . Darısı sizlerin de başına, Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi☺️☺️☺️