Herkese merhabalar. Biz Nehirim ile 9 aylık maceramızı bugün öğlen 12.13 de bitirdik. Vee bir ömür sürecek olan maceramıza adım attık. Hergun burda okurdum pozitif doğum hikayelerini. Ve banada yazmak nasip oldu çok şükür 🥺 9 ay benim için çok zor geçti. 2 sene önce 38. Haftalık bebeğimi kaybettim. Ve hep korku içinde geçirdim bu hamileligimide. Mide bulantısı halsizlik tansiyon düşüklüğü hepsini yaşadım. Bugün 38+4 olmuştuk kızım ile sabah 7 de sancı ile uyandım bebeğim toplanıyordu sürekli. Herhalde normal dedim aldırış etmedim. Ama toplanma 15 dk arayla devam etti. Dedim ki gülümse bu farklı birşey doğum sancısı sanırım bu. Kasılma sayarı açtım takip ettim. Sonra buraya sordum post açtım. Saat 8.30 olmuştu ve sancılar sıklaşmıştı. Annem bizde kalıyordu son günler diye önce ona haber verdim tabi annemi aldı bir telaş 🤭 sonra eşimi uyandırdım sancim var dedim ne zamandan beri dedi gözünü açar açmaz 😅 1.5 saatten beri dedim o zaman doğum başlamış dedi 😅😅 hazırlan dedi dedim aşkım sakin ol 😅 sonra sancılar sıklaştı hemen duşa girdim çıktım hastaneye gittik. Acil bölümünden giriş yaptık. Açıklığa bakıldı 5-6 cm dediler ve yatış verdiler. Korku panik heyecan hepsini hissediyordum vücudumda 🥺🥺 doğum haneye alındım. Ben sakarya eğitim ve araştırma hastanesinde doğum yaptım çook çok memnun kaldım. Beni doğum yapacağım odaya getirdiler. Bir tane yatak vardı hem çatal hem yatak olabiliyor. Plates topu vardı. Banyosu mevcut zaten ebe bana istersen rahatlamak için yanında bir stajyer hemşire ile girebilirsin duşa dedi. Sancılarım sıklaşmaya başladı yanımda 3 tane stajyer hemşire vardı hepside birbirinden tatlıydı çok destek oldular bana. Başımdaki ebeden Allah razı olsun herşeyi çok iyi yönetti 🥲 açıklığıma bakıldı 8 cm dediler ebe bana bir daha muayene etmeyeceğim Altan,ikinma hissin gelince hemen bana söyle dedi. O sırada nst ye bağlandım zordu biraz bu kısım. Çünkü sancı çekerken hep hareketliydim,nst de sabit kalmam gerekiyordu sancı çekerken bu biraz zor oluyordu. Midem çok kötü bulandı kusmak durumunda kaldım açılma artınca mide bulantısı yapıyormuş sanırım 😬 sonra bana birden ikinma hissi geldi ebeme seslendim hemen koşun galiba doguruyorum dedim 🙃🙃 çok fazla geliyordu ikinma hissi o an doğuracağım zannettim 🤭🤭 ebede hemen yatağı çatala çevirdi odaya en az 5-6 kişi girdi onlarda telaş yaptılar nedense 😄 çatala geçtim sonra ebem çok güzel yönetti hayran kaldım doğrusu kendisi sakın benide çok sakinleştirdi. 1 kere ikindim,saçlarına dokunuyorum annesi devam et dedi. Hiç kesmeden büyük tuvaletini yapar şekilde ikin dedi. Bu aşamada bağırma kendi yorma dedi. Bende onu dinledim başımı göğsüme dayadım ve son ana kadar ikinmaya çalıştım tekrardan başı çıkmak üzere devam et diyordu ebem son kez kuvvetlice ikin sonra hemen kucağına vereceğim dedi 🥺🥺🥺 son kez en kuvvetli şekilde ikindim ve o muhteşem ses doldu odaya 🥺🥺🥺yazarken bile gözlerim doluyor burnumun direği sızlıyor. Kızımı hemen kucağıma verdiler. Ama yok böyle birşey herşey durdu o anda sadece kızım ve ben vardık sanki 🥺🥺🥰🥰🥰 çok güzel ağlıyordu. Ebem bana kordonu kesmek istermisin dedi. Bende aglaya ağlaya evet dedim 🥲🥲 göbek adınıda ben koydum Aren oldu göbek adı 🎀 ten tene temas yapıldıktan sonra Kızımı yanı başımda giydirdiler hıçkıra hıçkıra ağlıyordum o sırada ben 🥺🥺🥺 yanımdaki ebeye bu kadar ağlamam normalmi diyordum 😅🥲🥲 hiç dikisim olmadı bu arada kızlar. Bebeğim 3320 gr 52 cm boyunda doğdu 🐣 üstünü giydirdiler minik kızımın hemen emzirmeye başladım. Çok güzel tuttu memeyi sütümde hemen geldi. Saat 10da acil servisteydim 12.13 de cennet kokulum doğdu🥺🥺😇 Herşey yolunda çok şükür ilk kakamızı yaptık 😁 sadece biraz fazla uykucuyuz emzirmek için zar zor uyandırıyoruz hanımefendiyi 🙃 şuan yanımda mışıl mışıl uyuyor canımın içii 🥺🥺🥺 ahh bu duygu o kadar tarifsiz birşey ki kelimeler yetmiyor anlatmaya. Bakıp bakıp ağlıyorum burnumun direği sızlıyor Rabbım dünya üzerinde her kadına yaşatsın bu duyguyu inşallah 🙏🏻🤍 ben uzun doğum hikayelerini okumaya bayılırdım, benim gibi uzun hikaye sevenler için uzun uzun detaylıca anlattım hikayemi 😇 Sormak istedikleriniz varsa cevaplayabilirim 🥰 Rabbım hepinizin yardımcısı olsun en kısa sürede hayırlısı ile bir avazda kavuşun bebeklerinize inşallah 🙏🏻🤍 Kadın olmak zor hamile olmak zor anne olmak zor ama sonucunda muhteşem ötesi bir canlı getiriyoruz dünyaya 🥺❤️ İnanın sabah 7 den beri ayaktayım yorgunum ama uyumak istemiyorum gözümü dahi kirpmak istemiyorum Kızımı göremeyecegim diye 🥲 Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin 🥰🥲