Minsaa özel eğitim öğretmeniyim orta-ağır otizm grubuyla çalışıyorum yıllardır da bu işin içindeyim hep de takip ederim gelişmeleri. Folik asitin sebep olduğunu ilk defa sizden duydum🤷🏻♀️ henüz sebebi bilinmiyor, sebebi şu diyen kesinlikle uydurma. En yakın tez bağırsaklarda bulunan enzimlerle ilgili olduğu bunu da hiçbir şeye bağlayamıyorlar. Kimisi tetanoz aşısı yapıyor diyor kimisi ilaçlar yapıyor diyor, baz istasyonları yapıyor onlardan uzak dur diyenler var vs vs. Eskiden de otizm vardı tabii ki ama hem teşhisi bu kadar kolay değildi hem de genelde aileler kabullenmiyor ya da gizliyorlardı. Artış gösterdi gibi görünüyor ama aslında oranları yıllardır aynı. Eskiden annelerimiz folik asit mi kullanıyorlarmış doğru ama eskiden otizm olan yok mu? Ayrıca eskiden tıp ve teknoloji bu kadar gelişmiş olmadığı için, anneler bizim gibi bilgiye bu kadar kolay erişemediği için düşükler ve bebek ölümleri çok oluyormuş. Yani sağlıksız bebekler genelde ya düşüyormuş ya da ölüyormuş. Şimdi bizim zamanımızda her şey farkedelip önlenebiliyor. O yüzden şimdi normale göre sağlıksız olanlar da bir şekilde hayata tutunuyor ama ileriki yaşlarda problemler ortaya çıkabiliyor ve buna insanlar direkt otizm etiketi yapıştırıyor. O kadar çok yanlış teşhis alan oluyor ki. Neyse çok uzattım herkesin kendi tercihidir tabii ki ama ben doktorlara güveniyorum folik asit kullan diyorlarsa kullanırım, hepsi bangır bangır bağırıyor her yerde yazıyor kaynaklarıyla beraber anne karnında bebeğin gelişimine katkı sağlar diye. Zorla içirmiyorlar tabii ki ama içen kişilere böyle diyerek vebale giriyorsunuz. Kanıtlanmış gibi direkt folik asit otizm yapıyor diyorsunuz.