denizozulkerr Kızlar yarın sezaryenim var. Doktorun verdiği kağıtta seçtiğiniz anestezi yöntemini doktora bildirin diyor. Spinal ve epidural farkı tam olarak ne oluyor bilgilendirir misiniz?
minikmucizemmmmmm denizozulkerr spinal 1-2 dk içerisinde belden aşağısını uyuşturuyor. Epidural 15-20 dkda. Spinalde hızlı olmak zorundalar çünkü etki kısa sürüyor. Epiduralde anestezi takviyesi verilebiliyor doğum sırasında. Ben iki hafta önce spinal oldum
OptOzen Sadece epidural anestezi ile sezeryan yapılmaz. Ya spinal anestezi ya da kombine spinal+epidural anestezi yapılır. Epidural da ek olarak sonrasında ordan size ağrı kesici yapılabilir.
minikmucizemmmmmm Ozgeguney yani genel olarak memnun kaldım. Dikişlerim falan beni hiç rahatsız etmedi ama sadece boyun ve baş ağrısı yaptı bende şiddetli. Onun olmaması için bol kahve kafein tüketmek gerekiyormuş ben içmemiştim
Tugceilyasoglu 25 gün önce epidural oldum ve iyikide olmuşum inanın korkulacak bir şey yok sadece sonrasında biraz ağrı oluyor fakat her ağrı olduğunda ağrı kesici alıyorsun, benim bikaç gün sancım oldu sonrasında kolay toparladım