yokaglamiyomgozumadozkacti_- Kızlar heryerde görüyorum vakalar iyice artmış kızamık için aranızda yaptıran oldu mu acaba bana 9. Ayda isteğe bağlı dedi sağlık ocağı ama tereddutte kaldım acaba yaptırsam mi.
Yazmelegi_ yokaglamiyomgozumadozkacti_- üstte kalsın ben pek anlamam ama bugün bir video izledim adam diyor ki bebekken vurulan kizamik aşısı çocuğumuzu korumuyorsa şimdi vurulan nasıl korusun diyor bilmiyorum bi yandan mantıklı geldi bi yandan da kararsız kaldm açıkçası
Nsrn1 yokaglamiyomgozumadozkacti_- ben bir hemşireyim aam bu konuda kafam çok karışık. Şöyle ki bir dönem covid salgını sebebiyle herkes aşılandı ama aşı olanların çoğunda şu an yan etkiler ortaya çıkmış durumda. Ve şu an da kızamık salgınının olduğu söylentisi ve aşılamanın arttırılmaya çalışılması ileride yan etkiler ortaya çıkar mı düşüncesi beni biraz korkutuyor açıkçası. Aşı karşıtı değilim 9 aylık oğlum var ve tüm aşıları yapıldı ama bu ek doz kızamık aşısını yaptırmadım.
Zeynalnaibe yokaglamiyomgozumadozkacti_- ben yaptırdım hiçbir sorun olmadı Ana okul ilk okul için önemli çocuklar hastalanınca kızımada bulaşıcak malum ağır geçirmemesi için önemli bence ama biz 1buçuk yaşında yaptırdık
Zeynalnaibe yokaglamiyomgozumadozkacti_- ek doz ne demek? Ben Azərbaycanlıyım anlamadım tamda onu yüksek dozmu oluyor yoksa?
yokaglamiyomgozumadozkacti_- Vay anasını hiç bi arkadas görüpte cvp vermemiş demek ki burası anne bebek sayfasını çoktan aşmış geçmiş kaynana postu acaydim kesin olay olurdu neyse sagolun yinede ben kendi işimi en iyisi doktorlara sorayım buradan pek medet umulmazmis bir kez daha anlamış oldum
Seyma0323 Ben yaptırmaya düşünmüyorum, bir iki tanıdık yaptırdı bebekleri çok hastalandı. Bişey çıkıyor hemen yeni aşı sokuyolar araya.. covidede öyle dediler ben direndim yapmadım ve şimdi kalp krizleri arttı diye kanıtlar var Amerikada