Hnd3535 Susu_09 yani sonucta serkalaj da olmuşsunuz tetenozluk bişeyiniz olmadıysa bence yaptırmayın. Bende 21haftalık bebeğimi kaybetmiştim. 2.ye hamileyim şimde de yaptırmayı düşünmüyorum
zeyneepppsultannn beyzzsenturkk @__mom1 @Gumus25 Minigininannesi @runkli0606 @Kubrakarahan @Aycan1234 @Birdadaskizi @Mutluemos @Mucize545 @Rabia_91 @aleeyllz12 @Bathy21 @Hdemir1618 Kızlar hepinize fikirleri için ayrı ayrı teşekkür ederim birkaç gündür pek giremedim buraya anca fırsat oldu birazdan yaptırmaya gidiyorum inşaAllah kalbimi Allah’a bağlıyorum çoğunluk, çevrem ve doktorum yaptırmamdan yana o yüzden yaptırcam inşaAllah her ne kadar artık her şey ilerlemiş olsa da riske atmıyım diye düşündüm
__mom1 Aşılar biz onlarca yıldır ölümcül bulaşıcı hastalıklara karşı koruyor. Tetanozun bulaştıktan sonra hiçbir tedavisi yok sonucu ölüm. O yüzden tabiki yaptırdım 20.haftamda ❤️
Minigininannesi zeyneepppsultannn doktor randevunuzu bekleyin ve danışın bazı doktorlar tek doz öneriyor ileriki haftaya falan atabiliyor
hulyaca -Ozlem58- sağlık ocağının verdiği kartta 5 doz olarak var. Ama kimse o kadar yaptırmıyor. Ben bi daha yaptırmamak adına 4 doz olmuştum 😊
Birdadaskizi Kızımda 2 doz olmuştum öyle agrı felanda olmamıştı bende. 2. Hamileyim tek doz yeterli bunda dedi saglık ocagındaki ebe. Haberlerde tetenozdan ölen hamile bi kadını görmüştüm cok etkilenmiştim
Susu_09 tubik7 rahim ağzı yetmezliğinde rahim ağzına atılan dikiş bebeği içerde tutabilmek için açılma olmasını engellemek amaçlı
Mutluemos Vallaha yapmadığım tek şey aşı oldu o da deprem nedeniyle sağlık ocağında aşı sıkıntısı vardi sonraki zamanlarda da hafta geçtiği için yapılmadı ama elbette elbette yaptırılması gerekiyor
Mucize545 zeyneepppsultannn birinci dozda sıkıntı olmadı ama ikinci dozda hastanelik oldum halsizlik istifra filan ama yan etkisi dendi 2 gün yattım geçti sonra
Rabia_91 Yaptırmadım yaptırmayacağım. Türkiye de ki aşılara pek güvenmiyorum açıkçası. 32 haftalığım, artık Herşey o kadar gelişti ki, sterilizasyondan yana sorun olacağını zannetmiyorum.
aleeyllz12 zeyneepppsultannn Elahmdülillah bir sorun yaşamadım öyle dedikleri gibi ateşim ya da kolum şişmedi ne 1.dozda ne de 2 de. Ama doktorum bana bu aşıyı kesinlikle vurulmamı söylemişti. Yani ne olursa olsun çok önemli bebeği doğduğunda her şeyden koruyan bir aşı kesinlikle tetanoz aşısı vurulun