Eylul65 28.haftamdayım okullar tatil oldu. Başka bir yerde sigorta girişi yaptırıp doğum parası alabilir miyim? Son bir yılda toplamda 90 gün var ama 32.haftada olmadığım için rapor alamadım. Bilgisi olan var mı
elifsen Doğum tarihinizden geriye dönük 1 yıl içinde 90 gün sigortanız varsa, 31 de giriş yapıp 32 de bile çalışmaz raporu alabilirsiniz. Sigorta yapılan yerin sizi doğumdan sonraki 8 haftaya kadar raporlu göstermesi çıkış yapmaması lazım tabiki
Hernasipvaktineesirdir elifsen canım bununla ilgili bende bi soru sormak istiyorum. Ben 32 haftada çalışamaz raporu aldım şuan 36 dayım. Okullar artık kapandıgı için doğum sonrası raporunu işleme sokamam diyor müdür ilişiği kesmem lazım diyor ilçe milli eğitimde böyle demiş. Bizim bu doğum sonrası rapor hakkımızın ölmemesi için ne yapmamız gerekiyor acaba
elifsen Hernasipvaktineesirdir okulla ilişiği kesmeyip 0 primle çalışıyor göstermeye devam etmeli. Bir çok okul yapıyor bunu mümkün bu.
emineakcan01 Hernasipvaktineesirdir başka bir yerden sigorta girişi yaptır prim yatırmasınlar puantajı 0 göstersin o zaman alırsın
Hernasipvaktineesirdir elifsen insiyatifine kalmış bir durum ozaman değilmi :/ Yani göstermek isterse gösterecek istemezse kesecek
SSumm Okulun kapandığı hafta 33+4 tüm o kadar uğraştım SGK ilçe milli eğitimle falan görüştüm ama ücretli olarak görev yaptığımız için mecburen çıkışını yapmak zorundayız dediler ve çıkışımı vermişler zaten bende yararlanamadim malesef
SSumm Raporun devreye girdiginde sigortalı olmak gerekiyor diye biliyorum ben okulun son gününe kadar uğraştım ama olmadı. Başka bir özel kurumda 37 ye kadar çalışman lazım dediler bende ağırlamıştığım için onu yapamadim.
SSumm Hernasipvaktineesirdir hayır almadım çünkü hem SGK hem mem aslında hakkım olduğunu ama 33. De okul bittiği için mecburen çıkış verileceğini söylediler bende almadım
Hernasipvaktineesirdir SSumm keşke alsaydınız 32. Haftada ben aldım. Doğuma kadar ki geçecek sürenin parasını alabiliyoruz. Bende doğum sonrası hakkımı da kaybetmeden nasıl halledebilirim onu arastırıyorum suan.
Hernasipvaktineesirdir emineakcan01 mesela bir iş yerinden sigorta girişi yaptırsam bana hiç maaş vermeselerde sigorta parası yatırmaları gerekmeyecekmi. Yoksa onlara maddi zararım olmadan bu işin içinden cıkılabiliyormu. Bi tanıdıgımın iş yeri varda ondan rica edebilirim diye düşündümde
emineakcan01 Ben de 32 de çalışır raporu aldım e devlette aktarma var yazıyor ama müdür gelme dedi haziran puantajımı da 0 göstermiş ben anlamadım benim gitmediğim günleri sigorta mı yatıracak şimdi yoksa çalışır raporu olduğu için gitmem mi gerekiyordu
emineakcan01 Hernasipvaktineesirdir prim yatırmasa bile belli bir ücret yatırıyor giriş yapınca ama öderim dersen yapılabilir çünkü okul çıkış verdikten 9 gün sonraya kadar tekrar giriş yapma şansın var tabi süre geçmediyse
SSumm Hernasipvaktineesirdir valla beni kandırdılar o zaman 😁 bayağı uğraştım milli eğitime kaç kez gittim nasip değilmiş ne diyelim 🤷
Hernasipvaktineesirdir emineakcan01 okul henüz çıkış vermedi daha dogumum olmadıgı için raporum aktif. Dediğiniz şekilde giriş yaptırsam ne kadar ücret ödemek gerekir acaba. Öderim hakkımı kaybetmektense çünkü.
emineakcan01 Hernasipvaktineesirdir ücretin ne kadar olduğunu bilemiyorum ama bu da bir yöntem bir araştırın isterseniz
Hernasipvaktineesirdir SSumm milli eğitimin bu konuda hiçbir bilgisi de yok yardımcı olmak gibi bir dertleride yok. Zaten biz bu parayı sgk dan aldıgımız için onlarla ilgimizde yok. Ben hep sgk ile iletişim kurdum ve bu hakkımızın oldugunu bunun için 32. Haftada rapor almamız gerektigini söylediler bende aldım şuan doguma kadar okul ilişiğimi kesemiyor. Tüm ücretliler için bu geçerli. Sgk bize bu hakkı veriyor 🤲🏻
Meryemgrcy Hernasipvaktineesirdir Selam siz doğum ücreti alabildiniz mi? Benim 29. Haftada okullar yarıyıl tatiline giriyor muhtemelen çıkış yapacak müdür. Çıkış yaptığı gun baska bir işyerinde sigortam başlasa doğum parası alabilir miyim?
burcukkkk Hernasipvaktineesirdir instagram adresim bbgburcu bana dönüş yapar mısınız lütfen. bende ücretli öğretmenlik yapıyorum ve 32.hafta bugün rapor aldım. bi dönüş yapsanız instagramdan