37+1 de doğdu minik kızım. Anne karnında son iki üç haftalarda karaciğerinde kitleler görüldü. Çocuk cerrahı takip ediyordu kötü huylu bir şeye benzemiyor ama doğduktan sonra da takip edelim dedi. Neyse doğduktan sonra mr ultrason vs çekildi boyutları 2cm kadar olan kitleler vardı. Bize dediler ki küçülmeye başlamışlar 3 ay sonra ultrason çekelim takip için. (4aylık oldu) 3 ay sonrası 29mayısa gün aldık çektik sonuçlarını gösterdik kii bir de ne görelim. Küçülmeye başlamış dediği kitleler 2 cm den 10 cm e büyümüşler. Hemen yatış yapıldı kan tahlilleri yapıldı karaciğerle ilgili hormonları yüksek çıktı mr çekildi vs evet gerçekten büyümüşler ve devam ediyorlar. Acil ameliyat olması gerekiyor dediler ameliyat hazırlığı yapıyorlardı ki bu kitlelerin karaciğeri besleyen ana damarları sarmış olduğunu fark ettiler bu durumda ameliyat olması imkansız, olursa kitlelerle beraber damarları da almak gerektiğinden bu şekilde yaşama devam edemez denildi. Bu defa çocuk onkoloji bölümüne sevk ettiler kemoterapi ile kitleleri küçültmeye çalışıp ameliyata hazır hale getirip daha sonra ameliyatla kalan kitleleri almayı planladılar. Çocuk onkolojiye gittik tamam biz kemoterapi tedavisi yapalım ama neye göre yapmamız gerektiğini belirlemek için kitlelerden parça almalıyız dediler. Ptesi günü parça aldılar perşembe günü patolojiden hepatoblastom yani kötü huylu bir karaciğer tümörü olarak sonuç geldi. Sonuç beklerken taburcu olmuştuk, cuma günü konseye çıktı çocuğum ve doktorlar kemoterapi tedavi planlamışlar, tekrardan ctesi günü yatış yapıldı kemoterapi öncesinde sıvı, magnezyum, kalsiyum takviyeleri yapıldı. Bugün de ilk kemoterapi dozumuzu aldık. Bu şekilde ard arda 5 gün kemoterapi sonrası 2-3 hafta ara olarak 3kür kemoterapi alacak. İnşallah küçülme olur inşallah bir an önce ameliyata hazır hale gelir de miniğim bu aylarında yaşadığı sıkıntılara sıkıntılarımıza değer.
Sizlerden isteğim çevresinde böyle bir durum yaşayan çocuk hasta varsa beni bilgilendirmeniz, deneyimlerini paylaşmanız, moral motivasyon desteği vermeniz (çünkü daha 4ay 10 günlük ve emziriyorum korkuyorum stresten sütüm felan kalmayacak zaten 29 mayıstan bugüne hastane koşturma esnalarında bayağı bir azaldı) ve en önemlisi dualarınızda miniğime de yer vermeniz Rabbimden bu günahsız yavruya şifalar istemeniz. Şimdiden okuyan, destek veren, dualar eden herkese teşekkür ediyorum Allah razı olsun. 💙