Dytanne Arkadaşlar 19 haftalık hamileyim ve daha aşı olmadım. Benim merak ettiğim şey yurt dışında da hamile takibi yapılan arkadaşlar aşı oldu mu? Onların prosedürü nasıl? Şimdiden teşekkürler 🤗
Sevelmert Dytanne evt cnm ben Belcikada yasiyorum ve prosedurler ayni bende 21haftalik asi oldum simdi ise 25haftaligim
Hynr Dytanne bende belcikada yasiyorum, doktorum recete yazdi grip asisi icin ama henuz yaptirmadim. Emin olamadim acikcasi, pazartesi kontrolum var tekrar bi sorucam ins gerek var mi diye.
deletedmom11 Dytanne hollandadaym ama aşı oLmadım öyLe birşey söyLemediLer yani henüz söyLemediLer 22 bitti
AsiaAisa Bende Belçika'da yaşıyorum ve böyle birşey yaptırmadım 2.inci çoçuğum . Zaten doktorum testler yapıyor sürekli gerekli olsaydı o yaptırırdı diye düşünüyorum
Dytanne AsiaAisa demek ki burda ki gibi bazıları yaptır bazıları yaptırma diyor 😪 peki ilk bebeğinizi normal doğum mu yapmıştınız sezeryan mı?
Sevelmert AsiaAisa ben de Belcikada yasiyorum ve bnm de ikinci doumum olucak kismete bnm doktorum asi tavsiye etti bana ve taptirdim asi biz hamileleri hastaliktan viruslerden koruyo bence cok onemli bir sey
Dytanne Hynr ama grip aşısı demiş tetenoz aşısında kafam karışık emin değilim. 😪 cevabın için teşekkürler canım 😘
Dytanne Sevelmert canım virüs aşısı evet ama tetenoz konusunda emin değilim. Ki her aşı azaltılmış virüs demek biliyosundur. Tetenoz aşısı mı önermişti sana doktor?
tubatayfun Dytanne bende belcikadayim 21 aralikda kontrolum vardi ve kan aldilar bi takim testler yapilmasi icin pazertesi randevum var doktorum ozaman bilgilendirecek beni asi olmam gerekirmi diye pazertesi gunu sizide bilgilendire bilirim asi konusunda Insallah hersey yolundadir sagliklidir bebislerim Allah herkesin bebislerini korusun saglikla kucagina almayi nasip etsin
Dytanne tubatayfun amin canım inşallah 🙏🏻 Şimdi bende doktorumla konuştum o da bana bıraktı ama ben gebeliğimde tetenoz aşısı olmamıştım dedi. Tetenoz aşısı olmanın amacı da evde doğum yaparsan enfeksiyon kapma diyeymiş zaten siz steril bir ortamda doğum yapacaksınız aslında gerek yok dedi. Sadece gebelik bitene kadar paslı demirlere dikkat etmemiz gerekiyor risk taşıdığı için 🤗 bende aşı olmucam 👍🏻
Dytanne Sevelmert aslında grip aşısıda tam net değil. Virüs çok çabuk mutasyon geçirebiliyor yani genetiği değişiyor. Eczanelerde bize yapılan virüs aşıdı geçen yıl ki tespit edilen virüslerin hafifletilmiş hali. Ama bu yıl aynı virüs farklı bir forma girip hasta yapabiliyor 🙈 demem o ki virüs aşısı da tam korumuyor ama tabiki önlüyor. Bu arada aşı olduktan sonra hasta olabilirsiniz dikkat edin 🤗
SenemAlmasulu Almanyada yaşıyorum bende aşı vurulmadım neden vuruluyor öğrenebilir miyim 20 haftalık hamileyim ?
Dytanne SenemAlmasulu canım burda 19 ve 22 haftalarda sanırım tetenoz aşısı vuruluyor. Ama ben vurdurmayacağım. Doktorlar da bazıları yaptır bazıları yaptırma diyor. Tetenoz yapılmasının sebebi de doğumda demirden tetenoz kapma diye. Ama zaten inşallah doğumu steril bir ortamda yapacağız. Böyle şeylere gerek kalmayacak. 👍🏻
SenemAlmasulu Dytanne inşallah tabiki canım bende zaten iki yıl önce vurulmuştum tetanoz iğnesini gerek kalmamıştır bence artık 💪🏻💪🏻💪🏻🤗