Doğurdum kızlar bu 2. Doğumumdu ilki 2021 de oğlum olmustu onda suyum sızdığı icin gitmiştim doktora, 3 cm açılmamla doğuma alındım gayet güzel geçmişti.
Bu doğumun da doğurmadan 1 hafta önce regl sancısı ve sureklı büyük tuvaletim gelıyordu doktor vücut kendini hazırlıyor demişti doğuma. Sabah görümcemle yazıştık arkadaş gibiyiz yine ağrım var dedim ne şiddetleniyor ne hafifliyor öyle konuşmuştuk sonra yatakta yatıyorum ağrı giriyor sonra uykuya dalıyorum baktım iyice sıklaştı kalktım tuvalete gittim peceteye hafif kanlı şeffaf mukus var dedim gelıyor gelmekte olan. Kaynanamı aradım anne böyle böyle diye gelıyorum kızım korkma dedi görümcemi aradım hazırlan doğum başladı diye en son Eşimi aradım tamam gelıyorum dedi bende kalktım hazırlandm korkuyorum da ilk doğumdaki sancılar birden gözümde canlandı sonra esım geldi hastaneye gittik dogumhaneye çıkardı ebe ve muayene etti alttan ben korktum ilk doğumda acımıştı biraz bunda da acıtacak diye ama hiç öyle olmadı bu sefer hic kasmadım kendimi ve baktı açıklığa biseh demedi nst cekelim dedi ben soruyorum kaç cm açılma diye üstünü değiştir bakalım ben bi doktorla konuşayım dedi sonra yanıma geldi 6 cm açılman dedi. Ben şok yolu yarılamışım nst aldılar sancılar düzenli sonra tekrar muayene etti suyunu patlatalım lahman yapalım lahmandan cok korkuyordum ama bu sefer hic acımadı bence her ebe farklı
Suyumu patlaıtlende zaten acı falan hissetmiyorsunuz sonra kaynanamlar geldi görümcemle, oğlum 2 yaşında onu da aldılar öptüm görümcem saçlarımı ördü onlarla da öpustuk dogumhaneye tekrwr girdim sancılarım sıklaştı ebe sağolsun sancılarım varken hep yanımdaydı masaj yaptı yönlendirdi tekrar çatala alalım bakalım dediler bebek gelıyor dedi doktorum geldi anestezi uzmanı bebek hemsıresi hepsı birden toplandı 3 ıkınmaya oğlum dünyaya geldi doktor anestezi verıcez 10 dk uyuyup uyanacaksın dedi hop bayılmışım sonra uyandırdılar odaya geçtim ama nasıl üşüyorum anlatamam eşim görümcem elleriyle bacaklarıma ayaklarıma dokunuyor öyle öyle ısındım sonrq kalın battaniye getirdiler 1 saate kendime geldim. İlk doğumda karnım hic sancımamıştı, ama bu doğumda karnımcok sancıdı, gece ağrı kesici yaptılar yine sancım var doktorum normal rahim kendini toparlıyor dedi.
3 dikişim var. Suan tam oturamıyorum ama geçici biliyorum, doğumdan sonra bazı şeyler gecmicek sanıyorusnuz ama 40 gün toparlanma süreci boşuna demiyorlar gerçekten vücut 40 güne kendini cok güzel toparlıyor ben ilk doğumumda cok korkmuştum , vajınam eskiye dönecek mi ilişki hayatım olumsuz etkilenecek mi diye o 40 gün diye bi mucize var gerçekten kadınlar gerçekten mucizeviyiz.
O yüzden doğum yapacak arkadaşlarım, ya sezeryan ya normal hic farketmez önemli olan bebegınıze sağlıkla kavuşmanız sonra bütün acılar unutulup gidiliyor. Kokusu dünyalara bedel. İnşaallah sağlıkla yavrularınızla kavuşursunuz.
İlk oğlum 48 cm 2690 doğdu
- Oglum 52 cm 3380 doğdu
İlk doğumumda yatışım 2 de yapıldı ama ağrılarım 4 da başladı 10 da doğurdum
İkinci doğumda 3 de sancım başladı 6:42 de doğurdum