123esr_ Kızlar tetikler mi çatı muanesi ? Çatı muanesinden sonra eş ile ilişkiye girilir mi yoksa artık riskli mi ? Kanama vs olan var mı muaneden sonra?
Betulaa 123esr_ ben 38. Haftadan önce izin vermedim muayeneye , biraz kanamam da oldu birkaç gün ama 39+6 da doğum yaptım . Korunmasız belki sıkıntılı olur kanama devam ederken bir de yeni uyarıldığı için bilemedim ama bana doktor uyarıda bulunmamıştı
Alimenur 123esr_ 37+5te muayene oldum 38+3te açıklığa baktılar şuan 39 haftalığım ama hala gelmeye niyetli deil dedi doktor
Eg21 ya da 38. haftada genelde yapılıyor çatı muanesi. Zaten o dönemde bebeğin gelişimi tamamlanmış olan döneme denk geliyor. Benim doktorumun izin zamanına denk geldiği için 38. haftamda olmuştum çatı muanesini kanama vs olmadı ilişki yasağı da yoktu. 40+1 deyiz bugün bebişin hala gelmeye niyeti yok keşke tetiklemiş olsaydı çatı muanesi sezeryana doğru gidiyor artık Salı gününe kadar gelmezse 😊
123esr_ Yaglioglu aynı şekilde öyle yarın oluyorum bende cumadan cumaya tarihimiz aynı 🌸 bayramın 3.gününe denk geliyor son adet tarihi 23 Eylül
Yaglioglu 123esr_ Aynen son adetin ilk günü 23 Eylül :) doktor bana bu pazartesi salı gelir gibi dedi Normalde Haziran sonu gibi ama
Yaglioglu 123esr_ evet normal görünüyor bebek bir hafta ileride dedi daha fazla beklemez dedi ben de korkuyorum kilo alırsa normal olmazsa diye.
TugSozTan Bu konu benimde kafama takılmıştı birçok ebeye gebeye doktor sordum genelde şu cevabı aldım eğer tetikleseydi o zaman her el ile muayene edince doğum olurdu şekilimde cevap verdiler. Doğumhamedeki ebe bebek doğacaksa ki artık haftaları zaten doğar hiçbir şeye gerek yok dedi. İki gün oldu çatı muayenesi olduğum şuan yolunda gidiyor her şey. Hiç ilişki yasağı konmadı ama korunmamız ilişkinin doğumu hızlandırdığını doktorlar söylüyor ne kadar doğru tabi bilemem
Eg21 Minikkoalam11 bilgim yok o konuda ama sezeryan doğum için çatı muanesi yapılmıyordur diye düşünüyorum. Ben hep normal doğum istedim doktorumlada o yönde konuştum o yüzden çatı muanesi oldum son ana kadar normali deneyeceğiz gelmezse sezeryan olacağım.