Calasun ters anlamda sormamis olablrsiniz ama uslüp olarak hos bulmadin sonucta tanisikligimiz yok. bebegini niye riske atyosun flan hangi anne bebegini riske atmayi ister ki ben illede yapilmasi gereken bisey olarak gorsem buraya bile yazip fikir bile almam zaten ama doktorun soylemesi onemli degil doktor ona bakarsan hersyi yaptir diyo gerekliyede gereksizede yaptir diyo. Ama insan birZda kendinin doktoru olmali. Mesela zeka testini illede yaptir dedi ben yaptirmadim sonucunda benim icin hic bsy degismicek sonucta zekasina bi mudahalede olmicak ogrendigimle kalicam ve 100de yuz sonuc vermeyen testler bunlar o yuzdende doktorun demedimi yaptir diye demeniz de dogru degil doktorun dedigi herseyi kosarak yaptiranlar dan degilim. Ama mesela detayli ultrasonu yaptirdim cnku smdi olmasada dogdugu anda mudahale edilebilcek seyler oldugunu ogrendim ve yaptirdim. Tetonoz da bunun gibi arada kaldigim biseydi gereksiz olarak gordugum bisey degil. Umarim anlatabilmisimdir 😊 hersy bebislerimiz icin.