Sağ tarafta sancı olması neden olur
Sağ tarafta sancı olması neden olur
Hamile misiniz
GunRAM_ benim var nedeni de enfeksiyon tahlil verdiniz mi hiç
GunRAM_ sadece tek noktada saplantı şeklinde mi oluyor
Gunduzalptr Evet genelde gece oluyor sancı gibi
GunRAM_ o zaman bosver korkma 😂 yine için rahat etmezse görün
Gunduzalptr benim öyle kum taş demedi de enfeksiyon dedi böyle olunca kum falan mı oluyor
GunRAM_ benim de 24.haftada başladı bu şikayet. Sağ tarafımda tek noktada bıçak saplanıyor gibi bir ağrı gelip gidiyordu doktorum ultrasonda sağ böbreğimde şişlik fark etti ürolojiye yönlendirdi. Üroloji doktorum da bebeğin pozisyonundan dolayı böbreğe baskı yaptığını ve böbrek genişlemesi olduğunu söyledi. Her hafta muayene oldum bi ilaç verdi onunla büyümeyi engelledi. Eğer büyüme devam etseydi tel takacağım yoksa riskli olur demişti. Çok şükür bebeğim 30. Haftada döndü ve ağrı da gitti ilacı da bıraktım şu an bir problem yok . Bir de ürolojiye görünün isterseniz çünkü doktor çok sık karşılaştığımız bir durum ama anneler hiç böbrek olduğunu anlayamıyor demişti.
Mutluemos valla canım kum taş bilmiyorum ama doktor bana böbrek büyümesi demişti enfeksiyon yoktu
Gunduzalptr böbrek büyümesinin zarari var mı yada nasıl bir tedavi izliyorsunuz şuan bebegi etkiliyor mu benim doktorum il dışında başkasına gittim parol verdi enfeksiyon dedi bende kefir ve probiyotik ağırlıklı beslendim biraz iyiydim ama yine var ağrım doktorumun gelmesini bekliyorum
Mutluemos böbrek büyümesi ilerlemesi durumunda idrarımı bile yapamayacağımı söylemişti doktor büyüme devam ederse tel takacağım demişti telden kastı da sanırsam kateter. Şu an bir tedavi yok 30.haftada bıraktık çünkü bebek pozisyon değiştirdi ve baskı yapmayi bıraktı önceden ayakları böbreğime değiyordu. böbrek büyümesi de durunca doktorum ilacı da kesti doğumdan sonra tekrar kontrol edelim dedi.
Mutluemos bir de bebeğe etkisi şu şekilde oluyormuş. Böbrek büyüyüp ağrı yaptığı için bebek bunu sancı olarak algılıyormuş yani erken doğum olabilir rahim ağrıdan dolayı açılabilir demişti.