O kadar heyecanlıyım o kadar mutluyum ki anlatamam size.. Aylarca bu forumda pozitif doğum hikayeleri okudum ve bende bir gün yazacağım diyerek gün geçirdim. Ve geldi o vakit.. Öncelikle şunu söylemeliyim ki normal doğumdan korkmuyordum. İlk bebeğimdi ve soran herkese daha önce yaşamadığım bir şeyden nasıl korkabilirim ne kadar zor olursa olsun bana kızımı getirecek diyordum ve hep normal doğum olsun istiyordum. Bunun içinde bir çok şey yaptım hem kolay hem de normal olsun diye ve tam da istediğim gibi oldu. Gelelim doğum hikayeme.. 36+2 de kızım doğdu. Bir hafta öncesinde nst bağlandım ufaktan sancı çıktı ama düzenli değildi ve kasılma düşüktü. Ben hamileliğim boyunca da hep çok aktiftim ve hiç bir şekilde bir kasılma hissetmedim. 36+2 gecesi 12 gibi uyudum saat 1 gibi bir mide bulantısıyla uyandım. Lavaboya koşup istifra ettim. Aradan yarım saat geçmeden karnım ağırdı ve tekrar kalktım ishal olmuştum. Üşüttüğümü düşündüm. Tekrar yattım. Aradan çok geçmeden yine bir karın ağrısıyla kalkıp tuvalete gittim ve ben şok nişanım geldi. Bir anda çok heyecanlandım. Kızım geliyorumun ilk sinyalini vermişti. Tekrar uyumaya gittim. Ancak 20 dakika sonra karnımda bir regl ağrısı gibi bir şeyler oluyordu. Böyle bir saat falan geçti ama ara ara hissettim bu ağrıyı ben hala üşüttüğümü düşünüyorum. 😂😂😂 Sonra aklıma dakika tutmak geldi her ağrı olduğunda saate baktım bir de ne göreyim 15 dakikada bir düzenli ağrı oluyor ve sancı geldiğinde şiddeti hafiften artıyor süresi uzuyor. Eşimi hiç uyandırmadan kalktım. Mutfakta bir kaç şey vardı onları toparladım. Hastane çantasına son anda koyulacakları koydum. Ütü yaptım. Bu arada saat 3 civarı ve benim 15 dakika aralıklarla sancım geliyor sancı geldiğinde pilates topuna oturup hareket ediyorum bittiğinde kalkıp saydıklarımı yapıyorum derken bu şekilde saatler geçti artık 10 dakikada bir sancı gelmeye başladı ve her sancı geldiğinde az az suda geliyordu. Sıcak duşa girip yaklaşık bir saat duşta karşıladım sancıları squat yaptım. Bu şekilde sabahı ettim saat 8 de eşimi uyandırıp durumu anlattım. O kadar sakindim ki bana inanmadı bile 😂 sonra sancı geldiğinde yüzümün şeklini rengini görünce hemen fırladı hazırlandı hastaneye gittik. Bu arada o kadar inanmıyor bana ki hastane çantasını bile almadı eve döneceğiz diye 😊 hastaneye gidip doktoruma muayene olduğumda 4 cm açılmam vardı 🤭 Hemen doğum katına aldılar ve saat 9da hazırlıklar başladı. eşim eve dönüp eşyaları almaya gitti. O sırada bende hazırlandım epidural istedim ancak öncesinde bir serum taktılar bitene kadar epidural verilmedi. Serum bitirene kadar açılmam 6 cm olmuştu bile. Epidural yapıldım. O andan itibaren hafiflemiştim sanki. Nst de sancı geldiğini görüyorum ancak küçük bir regl ağrısı gibi hissediyordum. Bu arada bacaklarımda veya rahmimde hiç bir şekilde uyuşma olmadı sadece sancıyı hafifletti. Saat 12 de tam açılmaya ulaşıp bebeğin baskını hissedince doğumhaneye aldılar. Sadece 15 dakikada ve iki ıkınmada meleğim kollarımın arasındaydı. Dikişim kesim olmadı. Doğumda eşim yanı başımdaydı. Her şey bir anda o kadar güzelce oluverdi ki anlatamam. Umarım bu kadar uzun uzun hikayeyi okuyan herkes bu kadar güzel bir doğum geçirir. Bebek sahibi olmak isteyen herkes tez zamanda aramıza katılır. 🌸🌸🌸